BACK TO
TOP
Προϊόντα

Μειωμένη κατά 10% η παραγωγή εγχώριας γαλοπούλας

Μειωμένη κατά τουλάχιστον 10% αναμένεται να είναι η παραγωγή εγχώριας γαλοπούλας για διάθεση στην αγορά κατά την περίοδο των Χριστουγέννων του 2019, με αρκετούς παραγωγούς αν εκτιμούν πως θα επέλθει μια αύξηση της τιμής δεδομένης της περιορισμένης προσφοράς.

53730-istock

136
0

Σημειώνεται ότι την τελευταία τριετία οι τιμές παραγωγού μετά βίας ξεπέρασαν τα 4,60 ευρώ ανά κιλό, ενώ δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις κατά τις οποίες το εμπόριο πίεσε τελευταία στιγμή τις τιμές, γνωρίζοντας ότι οι παραγωγοί θα υποχρεωθούν να πουλήσουν σε κάθε περίπτωση. Ο περσινός όγκος με εγχώριο προϊόν που έφτασε στην αγορά από βασικά παραγωγικά κέντρα της Θεσσαλίας και των Σερρών έφτασε τα 55.000 πτηνά, με την φετινή παραγωγή να μην αναμένεται πως θα ξεπεράσει τις 43.000 γαλοπούλες. Βασικά εμπόδια που υπογραμμίζουν οι παραγωγοί στην εκτροφή της γαλοπούλας, είναι το υψηλό κόστος παραγωγής και η αβεβαιότητα διάθεσης του προϊόντος. 

Ντόπια

Η ντόπια γαλοπούλα είναι σκουρόχρωμη και συνήθως πιο μικρόσωμη και μεγαλώνει επί 7 μήνες, ενώ η ξένη είναι λευκή και «γίνεται» μέσα σε 3 - 3,5 μήνες.

Παραγωγή

Για την παραγωγή εγχώριας γαλοπούλας ο πτηνοτρόφος θα πρέπει να αρχίσει την εκτροφή από τέλη Ιουνίου, ώστε η παραγωγή να συμπέσει το τελευταίο 10ήμερο του Δεκεμβρίου

Όγκος

. Ο περσινός όγκος με εγχώριο προϊόν που έφτασε στην αγορά από βασικά παραγωγικά κέντρα της Θεσσαλίας και των Σερρών έφτασε τα 55.000 πτηνά

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία