BACK TO
TOP
Προϊόντα

Με 1 ευρώ τιμή παραγωγού φεύγει το μπρόκολο 

Διπλασιάστηκε η τιμή παραγωγού του προϊόντος μέσα σε δύο εβδομάδες.  Η υψηλή ζήτηση αντισταθμίζει τις απώλειες λόγω «λουκέτου» στην εστίαση

mprokolo_17_pin

79
0

Μίνι «ράλι» πραγµατοποιεί τις τελευταίες δύο - τρεις εβδοµάδες η τιµή παραγωγού στο µπρόκολο, έχοντας φτάσει, ήδη, στο 1 ευρώ το κιλό, µε την τάση µάλιστα να δείχνει περαιτέρω άνοδο, καθώς η προσφορά δεν επαρκεί για να καλύψει τη ζήτηση. 

«Την πρώτη εβδοµάδα του Μαρτίου η τιµή ήταν στα 50 λεπτά το κιλό και το προϊόν δεν έφευγε εύκολα, τη δεύτερη ανέβηκε στα 60 λεπτά το κιλό, την περασµένη Πέµπτη πήγε στα 80 λεπτά και πλέον έχει φτάσει στο 1 ευρώ το κιλό», ανέφερε στην Agrenda ο Μάρκος Σαπουντζόγλου, που παράγει, µεταποιεί και εµπορεύεται στην Πέλλα, 900 στρέµµατα µπρόκολο.


Όπως εξηγεί, οι παρατεταµένες βροχές τον Οκτώβριο δεν επέτρεψαν τη µεταφύτευση µε συνέπεια αυτή την εποχή -και έως το Μάιο- να µην υπάρχει διαθέσιµο προϊόν, καθώς λόγω του κορωναϊού είναι δύσκολες κι οι εισαγωγές. Η ζήτηση προέρχεται κυρίως από σούπερ µάρκετ και είναι τόσο υψηλή, που αντισταθµίζει τη µείωση που παρατηρείται στο HORECA, λόγω µη λειτουργίας των εστιατορίων.  

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία