BACK TO
TOP
Προϊόντα

Σταθεροποίηση της παγκόσμιας παραγωγής φρούτων και λαχανικών

Τα αποτελέσματα της έρευνας του FAO δείχνουν σταθεροποίηση των ποσοτήτων φρούτων και λαχανικών που παράγονται παγκοσμίως αλλά και στις 10 πιο παραγωγικές χώρες ξεχωριστά, τα τελευταία έτη.

bins_greenhouse_peppers

89
0

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών (FAO), η παγκόσμια παραγωγή φρούτων και λαχανικών ανήλθε σε 1.837 εκατομμύρια τόνους το 2019, με αυτό να μεταφράζεται σε μία αύξηση της τάξεως του 0,8%  συγκριτικά με το προηγούμενο έτος, ενώ η αντίστοιχη ποσότητα για το 2017 ήταν ελαφρώς ψηλότερη, δεδομένα που υποδεικνύουν ότι η παραγωγή έχει σταθεροποιηθεί.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των τελευταίων πέντε ετών, υπήρξε μικρή αλλαγή στην παγκόσμια παραγωγή φρέσκων φρούτων και λαχανικών. Το 2015, η παραγωγή ανήλθε σε 1,8 δισεκατομμύρια τόνους. Αυξήθηκε σε 1.824 εκατομμύρια τόνους το 2016 και σε 1.852 εκατομμύρια τόνους το 2017. Το 2018 σημειώθηκε ελαφρά μείωση 1,7%.

Από το 2015, η κατάταξη των κύριων χωρών παραγωγής φρέσκων φρούτων και λαχανικών παρέμεινε επίσης σταθερή. Η Κίνα είναι ο κορυφαίος παραγωγός με 694 εκατομμύρια τόνους, αντιπροσωπεύοντας το 40% του συνόλου, το οποίο είναι κυρίως αφιερωμένο στην προμήθεια του τοπικού πληθυσμού. Ακολουθεί η Ινδία με 197 εκατομμύρια τόνους, δηλαδή το 11% του συνόλου, οι οποίες διατίθενται επίσης κυρίως στην εγχώρια κατανάλωση.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατέχουν την τρίτη θέση με 66 εκατομμύρια τόνους. Ακολουθεί η Τουρκία, με 50 εκατομμύρια τόνους, η Βραζιλία με 46 εκατομμύρια τόνους, η Ρωσία με 38 εκατομμύρια τόνους και το Μεξικό με 36 εκατομμύρια τόνους. Στην ένατη θέση ισοβαθμούν η Ισπανία και η Ουκρανία, με 31 εκατομμύρια τόνους η κάθε μια, ενώ την ένατη θέση καταλαμβάνει η Αίγυπτος με 30 εκατομμύρια τόνους, σύμφωνα με τα στοιχεία της FAOSTAT που επεξεργάστηκε η FEPEX.

Πηγή: fepex.es

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία