BACK TO
TOP
Αμπελοοινικά

Στη «Βίβλια Χώρα» ο έλεγχος του ιστορικού κτήματος Ευτυχίδη

Στην εξαγορά του «Κτήµατος Τίτου Ευτυχίδη», ενός µικρού οινοποιείου στο Κιλκίς, προχώρησε το «Κτήµα Βιβλία Χώρα», προσθέτοντας ακόµη ένα περιουσιακό στοιχείο στο ήδη πλούσιο ενεργητικό του, που θα του δώσει τη δυνατότητα να παράξει και κρασιά «ΟΠΑΠ Γουµένισσας».

3-vivlia-xwra

Λεωνίδας Λιάμης

34
0

Το επιχειρηµατικό «ντουέτο» των οινολόγων Βαγγέλη Γεροβασιλείου και Βασίλη Τσακτσαρλή, µετά την απόκτηση, προ σχεδόν δύο ετών, του «Κτήµατος Κόκκαλη» στη Σκαφιδιά της Ηλείας και την ίδρυση, πέρυσι, του «Κτήµατος Μικρά Θήρα», στη Θηρασιά της Σαντορίνης, επεκτείνει τη δράση του πλέον και στην περιοχή του αµπελώνα της Γουµένισσας. Οι δύο πλευρές, όπως αποκάλυψε στην Agrenda ο Βαγγέλης Γεροβασιλείου ολοκλήρωσαν επιτυχώς τις διαπραγµατεύσεις και έδωσαν τα χέρια για την «αλλαγή σκυτάλης» στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του «Κτήµατος Τίτου Ευτυχίδη» το δεύτερο δεκαήµερο του Οκτωβρίου.

Το νέο απόκτηµα του «Κτήµατος Βιβλία Χώρα» ιδρύθηκε το 1974 από τον αείµνηστο Τίτο Ευτυχίδη, βρίσκεται λίγο έξω από τη Γουµένισσα σε κτήµα 100 στρεµµάτων, µε επισκέψιµο οινοποιείο χωροθετηµένο στους πρόποδες του Πάικου, µέσα σε πλατάνια και οξιές, δίπλα στο γνωστό, από την αρχαιότητα, ποταµό Σείριο και κοντά στο χωριό Κάρπη.

∆ιαθέτει οινοποιείο, ενώ ο αµπελώνας του καλύπτει επιφάνεια περίπου 65 στρεµµάτων κι είναι φυτεµένος µε ξινόµαυρο, µε τη γηγενή ποικιλία Νεγκόσκα ή Ποπόλκα, µε Cabernet Sauvignon, µε Ληµνιό, καθώς και µε την παλιά γαλλική ποικιλία Viognier.

Οι νέοι ιδιοκτήτες σχεδιάζουν να ρίξουν το βάρος κυρίως στο ξινόµαυρο και στην τοπική Ποπόλκα, ώστε να αξιοποιήσουν τη δύναµη της ένδειξης «ΟΠΑΠ Γουµένισσα» που παρουσιάζει αξιοσηµείωτη δυναµική στο οινόφιλο κοινό εντός κι εκτός συνόρων και είναι από τις πιο ενδιαφέρουσες αµπελουργικές ζώνες. Για το λόγο αυτό θα επιχειρηθεί αναδιάρθρωση και αναµπέλωση, µέσα από ένα επιχειρησιακό σχέδιο το οποίο, σύµφωνα µε τον κ. Γεροβασιλείου, σε βάθος πενταετίας θα φτάσει στο απόγειο της δυναµικότητάς του και θα επιτρέψει την παραγωγή περίπου 50.000 φιαλών κρασιού ετησίως.


Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα Agrenda που κυκλοφορεί στα περίπτερα το Σάββατο 10 Νοεμβρίου

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία