Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Αμπελοοινικά

Οι Γάλλοι της Αλσατίας ζητούν να επιτραπεί το bag in box στους ΠΟΠ

Ο διευθυντής του συνεταιρισμού των οινοπαραγωγών Pfaffenheim ξεκινά μια προσπάθεια διεκδικώντας τη δυνατότητα πώλησης των κρασιών της Αλσατίας σε bag in box (BIB).

pfaffenheim-po-cave-moyen

206
0

Η Αλσατία κλείνει τις εξαγωγικές αγορές; Ο Frederic Raynaud επαναλαμβάνει από το καλοκαίρι αυτό που θέλει να ακούσει. Υποστηριζόμενος από το διοικητικό του συμβούλιο, ο γενικός διευθυντής του συνεταιρισμού Pfaffenheim (Haut-Rhin) εκφράζει τη λύπη του, αφού οι προδιαγραφές για τον οίνο AOC Alsace αναγκάζουν την εμφιάλωση κρασιών, απαγορεύοντας το BIB.

«Στη Σουηδία, το BIB αντιπροσωπεύει το 57% των αγοραζόμενων εισαγόμενων όγκων», αναφέρει. Οι πωλητές που έρχονται σε επαφή με την αγορά βλέπουν τον ανταγωνισμό, σε αντίθεση με τους ανθρώπους που υπερασπίζονται τους κανόνες παραγωγής που οδηγούν σε υψηλότερο κόστος. Δεδομένου ότι οι δαπάνες αυτές δεν μπορούν να μεταφερθούν στις τιμές, οι εταιρείες έχουν πολύ μεγάλο πρόβλημα".

«Αυτή η κατάσταση είναι φοβερή», λέει ο Jerome Bauer, πρόεδρος της Ava, (ένωση των οινοπαραγωγών Αλσατίας). «Οι προδιαγραφές πρέπει να μας προστατεύουν χωρίς να αποτρέπουμε την καινοτομία. Πρέπει να επιτραπεί στους οίνους της Αλσατίας να συσκευάζονται σε διαφορετικές μορφές. Όσο για το BIB, είναι καταστρεπτική απαγόρευση. Μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί με τα γερμανικά Rieslings με  0,80 ευρώ/ lt», αναρωτιέται;

Πηγή: ΚΕΟΣΟΕ

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία