BACK TO
TOP
Αμπελοοινικά

«Αφρός και Φυσαλίδες» από την Ελλάδα και την Ευρώπη στη Μεγάλη Βρετάνια

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια για 12η φορά η εκδήλωση «Αφρός και Φυσαλλίδες», που συγκέντρωσε το ενδιαφέρων των οινόφιλων της πρωτεύουσας.

KAR_6239

24
0



Φέτος, στην εκδήλωση Αφρός και Φυσαλλίδες υπήρχαν προς δοκιμή σχεδόν 100 αφρώδεις οίνοι, από τη Γερμανία, την Ισπανία (όπως Cavas), την Ιταλία (όπως Brachetto, Moscato d’Asti και Prosecco) και, βέβαια, τη Γαλλία την πατρίδα της σαμπάνιας.

Τα ελληνικά αφρώδη κρασιά έχουν αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια και έχουν βελτιωθεί σε τέτοιο βαθμό, που στέκουν ανταγωνιστικά έναντι πολλών άλλων οινοπαραγωγικών χωρών, ακόμα κι αν αυτές έχουν καθιερωθεί για αυτά.


Από τα αρώματα και τη γεύση τους, μέχρι τις συχνά έξυπνες και εντυπωσιακές συσκευασίες τους, τα ελληνικά αφρώδη ήταν στην «Αφρός και Φυσαλλίδες» από το Αμύνταιο, τη Ζίτσα και τη Ρόδο, όπου παράγονται παραδοσιακά, αλλά και από την Αττική, τη Θεσσαλία, τη Λήμνο, τη Μακεδονία και την Πελοπόννησο, για να δοκιμαστούν και να εκτιμηθούν.


Πολλοί Έλληνες οινοποιοί σε όλη τη χώρα θεωρούν την τάση για τα αφρώδη κρασιά ανοδική και έχουν επενδύσει σε αυτά με επιτυχία, ακόμα και αναπάντεχα, π.χ. σε αφρώδεις ρετσίνες.


Η εκδήλωση «Αφρός και Φυσαλλίδες» αποτέλεσε για μια ακόμα χρονιά μοναδική ευκαιρία να δοκιμαστούν τέτοια κρασιά, διαφόρων στυλ, χρωμάτων και επιπέδων γλυκύτητας. Όπως κάθε χρόνο, η εκδήλωση οργανώθηκε λίγο πριν από τις γιορτές (η κατεξοχήν περίοδος κατανάλωσης αφρωδών οίνων σε όλον τον κόσμο), αν και στόχος της ήταν και παραμένει να φέρει τον Έλληνα καταναλωτή πιο κοντά στα αφρώδη κρασιά, καθιστώντας τα ακόμα και μέρος της καθημερινότητάς του, όπως συμβαίνει σε χώρες του εξωτερικού.

Άλλωστε, όπως είδαν οι επισκέπτες της εκδήλωσης, πολλά από τα αφρώδη που παρουσιάστηκαν είχαν απολύτως λογικές, έως ελκυστικές τιμές.


Φέτος, για πρώτη φορά, για τους λάτρεις και γνώστες της σαμπάνιας, λειτούργησε σε ξεχωριστή αίθουσα το Champagne Βar by FNL (www.fnl-guide.com), με premium σαμπάνιες ιδιαίτερα υψηλής ποιότητας και φρέσκα στρείδια Ατλαντικού Fine de Claire, με επιπλέον κόστος δοκιμής.

Στην ίδια αίθουσα διατέθηκαν, επίσης, ισπανικά αλλαντικά υψηλής ποιότητας της Greek Luxury Products, αρτοποιήματα του Queen Bee και εκλεκτοί καφέδες Nespresso, από έξι διαφορετικές χώρες.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία