Τα σταφύλια τρυγιούνται χειρωνακτικά και ζυµώνουν µε την οινολάσπη τους για έξι µήνες, καταλήγοντας σε έναν «πολύπλοκο και κοµψό οίνο µε εµφανή ορυκτότητα και έντονο άρωµα που διαρκεί», ο οποίος σερβιρίστηκε για πρώτη φορά στις 8 Ιουνίου στην επίσηµη γιορτή στο Μουσείο Porsche στην Στουτγάρδη. Για την ιστορία ήταν καλοκαίρι του 1948 όταν το πρώτο σπορ αυτοκίνητο της µάρκας, το Porsche 356 «No. 1» Roadster, σχεδιάστηκε από τον Αυστριακό Ferry Porsche, γιο του Ferdinand.
Στο Wine Trails Top 50 που κυκλοφορεί αυτοτελώς στα περίπτερα