BACK TO
TOP
Αμπελοοινικά

Μέλος της ευρωπαΐκης ομάδας πίεσης για το κρασί CEVI ο ΣΜΟΕ

Πλήρες μέλος της ευρωπαϊκής ομάδας πίεσης για ζητήματα κρασιού «Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία των Ανεξάρτητων Οινοποιών» (CEVI) αποτελεί πλέον ο Σύνδεσμος Μικρών Οινοποιών Ελλάδος.

kentriki_2

Πέτρος Γκόγκος

17
0

Όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας στις σελίδες του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο ΣΜΟΕ, ο σύνδεσμος «είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την αποδοχή και ένταξή του ως πλήρες μέλος στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία των Ανεξάρτητων Οινοποιών (European Federation of Independent Winegrowers, CEVI»

Σημειώνεται πως η CEVI έχει μέλη από όλη την Ευρώπη και προωθεί τα συμφέροντα των μικρών αμπελοκαλλιεργητών και οινοποιών αλλά και των καταναλωτών.

Στην πρόσφατη σύνοδο τον περασμένο Μάιο στη Βουλγαρία συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν σημαντικά θέματα που απασχολούν τον αμπελοοινικό κλάδο, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Τέτοια είναι η νέα ΚΑΠ και οι επιπτώσεις της στον αμπελοοινικό τομέα και  η υποχρεωτική αναγραφή των διατροφικών στοιχείων στην ετικέτα του κρασιού.

Μάλιστα η CEVI πέτυχε τη δυνατότητα σάρωσης με QR-Code, ώστε να μπορεί ο καταναλωτής να ανοίξει ένα αρχείο online και να έχει πρόσβαση στις πληροφορίες.

Επιπλέον τη συνάντηση των μελών της CEVI απασχόλησε το αίτημα για μειωμένους τελωνειακούς δασμούς για μικρά οινοποιεία (κάτω των 100 τόνων), ώστε να διευκολυνθούν στην πώληση των προϊόντων τους. Παράλληλα τα μέλη συζήτησαν σχετικά με τα νέα όρια χρήσης χαλκού, τα οποία πλέον τίθενται στα 4 κιλά ανά εκτάριο ανά έτος (δηλαδή 400 γραμμάρια ανά στρέμμα). Η ρύθμιση ισχύει για 7 χρόνια.

Εξασφαλίστηκε επιπλέον η συμμετοχή των μελών της CEVI σε διεθνείς εκθέσεις, όπως Prowein, London Wine Fair κλπ. Αλλά και θέματα σχετικά με πωλήσεις από απόσταση (distant sales), ένα θέμα που απασχολεί πολλά μικρά οινοποιεία που θέλουν να αυξήσουν το ποσοστό των εξαγωγών τους. Ας σημειωθεί τέλος πως το ΣΜΟΕ και την Ελλάδα εκπροσώπησε ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Θάνος Ντούγκος.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία