BACK TO
TOP
Αμπελοοινικά

Βρίσκουν θέση στα ευρωπαϊκά τραπέζια κρασιά από την Κίνα μέσα στο 2020

Η Κίνα μπορεί να μην έρχεται στο μυαλό αμέσως ως χώρα παραγωγής κρασιού, αλλά οι ειδικοί πιστεύουν ότι οι Βρετανοί καταναλωτές θα προσεγγίσουν ολοένα και περισσότερο τις φιάλες του Ningxia Cabernet Sauvignon και Xinjiang Rkatsiteli το επόμενο έτος, αφού το έθνος της Ανατολικής Ασίας κέρδισε πολλαπλά βραβεία στα Decanter World Wine Awards του 2019.

trito_3

24
0

Τους επόμενους μήνες, οι διοργανωτές επίσημων εκδηλώσεων που θα θέλουν να εντυπωσιάσουν τους καλεσμένους τους είναι πολύ πιθανό να θέλουν να εξασφαλίσουν ότι έχουν ένα μπουκάλι κινέζικο κρασί στο τραπέζι.

Μετά τον διαγωνισμό, το Decanter δημιούργησε έναν κατάλογο με τις τάσεις της κατανάλωσης οινοπνευματωδών ποτών που αναμένεται να προκύψουν το 2020 και εκεί αναφέρει και την Κίνα στις προβλέψεις της. Οι κριτές στα μεγαλύτερα βραβεία κρασιού του κόσμου δοκίμασαν κοντά στα 17.000 κρασιά που εισήχθησαν από 57 διαφορετικές χώρες φέτος, με τη Sarah Jane EvansMW και συμπροεδρεύουσα της επιτροπής, να επισημαίνει ότι το κινεζικό κρασί «θα πρέπει να το παρακολουθούμε»

Η Κίνα ήταν η χώρα με τις καλύτερες επιδόσεις στην Ασία, πολύ πιο πάνω από την Ινδία, την Ιαπωνία και την Ταϊλάνδη, με το 45% των 265 οίνων που εισήχθησαν να κερδίζουν ένα βραβείο.

Συνολικά, τα κινεζικά κρασιά έλαβαν επτά χρυσά μετάλλια, 40 αργυρά μετάλλια και 73 χάλκινα μετάλλια. "Η Κίνα δεν δείχνει κανένα σημάδι επιβράδυνσης στην προσπάθειά της να παράγει βραβευμένα κρασιά για την παγκόσμια αγορά. Αυτό αποδεικνύεται από την επιτυχία της χώρας φέτος », δήλωσε η κ. Evans.

Η παραγωγή πέφτει

Το 2017, η Κίνα κατατάχθηκε ως η έβδομη μεγαλύτερη χώρα παραγωγής κρασιού στον κόσμο, με όγκο 10,8 εκατομμυρίων εκατόλιτρων, λίγο πίσω από 11,8 εκατόλιτρα της Αργεντινής και 13,7 εκατόλιτρα της Αυστραλίας, σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Αμπέλου και Οίνου (OIV).

Ωστόσο, η παραγωγή κρασιού έχει μειωθεί τα τελευταία πέντε χρόνια, πέφτοντας σε μόλις 6,29 εκατομμύρια εκατόλιτρα το 2018, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε το περιοδικό The Drinks Business.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία