BACK TO
TOP
Αιγοπροβατοτροφία

Προωθείται λύση για τη μετεγκατάσταση μαντριών

Έγινε συνάντηση Κόκκαλη, Τσιρώνη με Θεσσαλούς δημάρχους στο υπουργείο.

Προωθείται λύση για τη μετεγκατάσταση μαντριών

3
0

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, «η πολιτική ηγεσία του ΥπΑΑΤ δήλωσε τη βούληση της να συνεργαστεί με το αρμόδιο Υπουργείο, για την εξεύρεση λύσης με νομοθετική ρύθμιση και τροποποίηση των ζωνών με ανάλογη τροπολογία, ώστε να δοθεί η δυνατότητα λειτουργίας καλύτερων δομών για την ανάπτυξη της κτηνοτροφίας».

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση

Συνάντηση με τους Δημάρχους Τυρνάβου κ. Π. Σαρχώση, Τεμπών κ. Κ. Κολλάτο και Αγιάς κ. Αντ. Γκουντάρα είχαν την Τρίτη 14 Μαρτίου 2017 στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ι. Τσιρώνης και ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν τα προβλήματα που ανέκυψαν από την εφαρμογή των Γενικών Πολεοδομικών Σχεδίων (Π.Γ.Σ) στην Κτηνοτροφία και των Σχεδίων Χωρικής Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης (Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π.).

Οι Δήμαρχοι των περιοχών της Θεσσαλίας εξέθεσαν τα προβλήματα που υπάρχουν στον κτηνοτροφικό τομέα σχετικά με τις ζώνες ανάπτυξης κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, τη δυνατότητα τροποποίησης των γενικών πολεοδομικών σχεδίων και την αδυναμία μετεγκατάστασης υφιστάμενων κτηνοτροφικών μονάδων στα πάρκα.

Η πολιτική ηγεσία του ΥπΑΑΤ δήλωσε τη βούληση της να συνεργαστεί με το αρμόδιο Υπουργείο, για την εξεύρεση λύσης με νομοθετική ρύθμιση και τροποποίηση των ζωνών με ανάλογη τροπολογία, ώστε να δοθεί η δυνατότητα λειτουργίας καλύτερων δομών για την ανάπτυξη της κτηνοτροφίας.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία