BACK TO
TOP
Δενδροκηπευτικά

Ανοίγει τη Δευτέρα η πλατφόρμα για αιτήσεις αποζημιώσεων στα ροδάκινα

Σε άµεση αναγγελία – πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για αποζηµιώσεις καλούν την διοίκηση του ΕΛΓΑ οι καλλιεργητές πυρηνόκαρπων Ηµαθίας και Πέλλας, µε αφορµή τις εκτεταµένες προσβολές των καρπών που προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις της τελευταίας εβδοµάδας του Ιουνίου και οι οποίες αποτυπώνονται µε σαφή τρόπο στις εικόνες που αποστέλλουν καθηµερινά οι παραγωγοί.

Ανοίγει τη Δευτέρα η πλατφόρμα για αιτήσεις αποζημιώσεων στα ροδάκινα

5
0

Επί του θέµατος πραγµατοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 4 Ιουλίου, παράσταση αντιπροσωπείας αγροτών στα γραφεία του ΕΛΓΑ στη Βέροια, κατά τη διάρκεια της οποίας ζητήθηκε ο ΕΛΓΑ να αναγγείλει την έναρξη της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων για αποζηµιώσεις.  Επιδιώκεται µάλιστα η κλασική διαδικασία της απ’ ευθείας συνεργασίας των υπηρεσιών του ΕΛΓΑ µε τους πληγέντες καλλιεργητές, δηλαδή, όχι µέσω της γνωστής υπό σύσταση Κοινοπραξίας, όπως επιχειρείται από κάποιες πλευρές.

∆ιερευνά το ζήτηµα ο ΕΛΓΑ µέχρι τη ∆ευτέρα

Την ίδια στιγµή, από την πλευρά του ΕΛΓΑ, ο πρόεδρος Φάνης Κουρεµπές, µε δηλώσεις του στην Agrenda, αφήνει να εννοηθεί ότι η αναγγελία - πρόσκλησης για την υποβολή αιτήσεων από τους παραγωγούς δεν πρόκειται να γίνει νωρίτερα από τη ∆ευτέρα (9 Ιουλίου). Κι αυτό γιατί, αυτές τις µέρες, αρµόδια στελέχη του Οργανισµού, διερευνούν τόσο την εικόνα και αιτία των ζηµιών, όσο και το Κανονιστικό πλαίσιο του ΕΛΓΑ γι’ αυτές τις περιπτώσεις. Εφόσον λοιπόν, αξιολογηθεί ότι υπάρχει νοµική κάλυψη και φυσικά αναγκαιότητα, τότε, οι καλλιεργητές θα κληθούν να υποβάλλουν δηλώσεις για εξατοµικευµένες εκτιµήσεις, όπως προβλέπεται από τον Κανονισµό του Οργανισµού.

Διαβάστε περισσότερα στην Agrenda που κυκοφορεί το Σάββατο 7 Ιουλίου μαζί με το περιοδικό Profi
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία