BACK TO
TOP
Δενδροκηπευτικά

Στα 3 άτομα ανά φύλλο ψεκασμός για τετράνυχο στα πεπόνια

Συνεχίζεται η παρουσία των τετρανύχων με μεγάλους πληθυσμούς σε καλλιέργειες με πεπονιές στους νομούς Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας ,Τρικάλων και Φθιώτιδας, καθώς οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν την εποχή αυτή ευνοούν την ανάπτυξή τους.

Με τις πρώτες κηλίδες ψεκασμό για τον περονόσπορο στα πεπόνια

2
0

Οι γεωπόνοι του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών Βόλου σημειώνουν ότι η προσβολή εξαπλώνεται με μεγάλη ταχύτητα στο χωράφι και για τον λόγο αυτό χρειάζεται συνεχής επιθεώρηση από τους παραγωγούς.

Οι ψεκασμοί πρέπει να γίνουν μόνο μετά τη διαπίστωση της προσβολής (3 άτομα/φύλλο) και όχι προληπτικά, με κατάλληλα και εγκεκριμένα  για την καλλιέργεια φυτοπροστατευτικά σκευάσματα.

Θρίπας

Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν ευνοούν την ανάπτυξη του θρίπα, ο οποίος προκαλεί ζημιά στα φυτά με το να διαρρηγνύει και να απομυζεί τα κύτταρα της επιδερμίδας των φύλλων και το κυριότερο είναι φορέας ιώσεων.

Οι γεωπόνοι συστήνουν να γίνει ψεκασμός για την καταπολέμηση του εντόμου με επιτρεπόμενα για την καλλιέργεια φυτοπροστατευτικά σκευάσματα όπως: abamectin, deltamethrin,Cypermethrin  κ.α.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία