Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Δενδροκηπευτικά

Μύκητες καπνιάς στα εσπεριδοειδή λόγω διαλευρώδη

Τα άφθονα μελιτώδη απεκκρίματα προνυμφών και ενηλίκων του εντόμου του διαλευρώδη ευνοούν την εγκατάσταση μυκήτων της καπνιάς στα εσπεριδοειδή, που περιορίζουν τη φωτοσυνθετική ικανότητα του φυλλώματος και μειώνουν την εμπορική αξία των καρπών....

0
0

Οι γεωπόνοι του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών Αχαΐας συστήνουν στους καλλιεργητές εσπεριδοειδών  Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Ηλείας, Μεσσηνίας, Κεφαλονιάς, Ζακύνθου και Ιθάκης να προχωρήσουν σε καταπολέμηση στα δενδροκομεία που διαπιστώνονται σοβαρές προσβολές.

Παράλληλα με τη χημική καταπολέμηση συνιστώνται και κλαδέματα που συντελούν στον καλύτερο αερισμό και φωτισμό των δένδρων.

Όσον αφορά τη φυτοπροστασία, συστήνεται θερινός πολτός σε συνδυασμό με ένα εγκεκριμένο εντομοκτόνο (να προτιμηθούν σκευάσματα με περιορισμένη δράση στα ωφέλιμα έντομα) ή άλατα καλίου λιπαρών οξέων. Οι ειδικοί τονίζουν ότι όταν χρησιμοποιούνται θερινοί πολτοί πρέπει τα δέντρα να είναι καλά ποτισμένα. Η επέμβαση να γίνει πρωινές ώρες ή αργά το απόγευμα και σε μέρα που οι θερμοκρασίες δεν υπερβαίνουν τους 32οC. Να γίνεται καλή διαβροχή του φυλλώματος σύμφωνα με τις οδηγίες και τις συνιστώμενες δόσεις των φυτοπροστατευτικών προϊόντων.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να αποφεύγονται οι κίνδυνοι από την αλόγιστη χρήση φυτοπροστατευτικών προϊόντων και να τηρούνται αυστηρά οι οδηγίες ετικέτας για την ορθή χρήση των σκευασμάτων (εγκρίσεις, δοσολογίες, ημέρες, μέτρα προστασίας, κ.λ.π.).

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire