Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Δενδροκηπευτικά

Γλίτωσαν για την ώρα την καρπόκαψα οι καρυδιές της Θεσσαλίας

Η τρίτη γενεά του εντόμου της καρπόκαψας, όπου υπάρχει, εμφανίζεται από τα μέσα Αυγούστου στις καρυδιές. Ωστόσο, προς το παρόν, ο αριθμός των συλλήψεων στο δίκτυο των φερομονικών παγίδων στον θεσσαλικό κάμπο παραμένει πολύ μικρός έως και μηδενικός,...

Αντιμετωπίστε έγκαιρα τις ασθένειες σε μηλοειδή και ακρόδρυα

0
0

Οι παραγωγοί θα πρέπει να παρακολουθούν τις παγίδες που έχουν τοποθετήσει στα κτήματά τους. Επίσης, οι ειδικοί συνιστούν τακτική επιθεώρηση των καρπών για τη διαπίστωση προσβολών,διότι η τρίτη γενιά, όπου εμφανιστεί, μπορεί να αποβεί καταστροφική.

Σε περίπτωση προσβολής συστήνεται άμεσα ψεκασμός με ένα κατάλληλο και εγκεκριμένο για την καλλιέργεια εντομοκτόνο, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στην πλήρη κάλυψη των δένδρων με το ψεκαστικό υγρό. Ο χρόνος επέμβασης εξαρτάται από τον τρόπο δράσης του φυτοπροστατευτικού προϊόντος και η επανάληψη του ψεκασμού θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη των προσβολών, τη διάρκεια δράσης του φαρμάκου που χρησιμοποιήθηκε και τις καιρικές συνθήκες.

Εγκεκριμένες δραστικές ουσίες: Bacillus thuringiensis var. kurstaki (pb-54), chlorantraniliprole, Cydia pomonella granulosis virus, deltamethrin, fatty acid potassium salt, fenoxycarb, phosmet.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire