BACK TO
TOP
Δενδροκηπευτικά

Έριξε λεφτά στο κοιλαράτο Αιγίνης ο Κώστας Τζαβάρας και δικαιώθηκε

Μπήκε στο πρόγραµµα Νέων Αγροτών το 1992 συνεχίζοντας τις οικογενειακές καλλιέργειες, στην τοποθεσία Κουλουριάδα, κληρονοµώντας 10 στρ. φιστικιές τύπου Αιγίνης «κοιλαράτο». Από τότε έχει µπει πολύ νερό στο αυλάκι για τον Ευβοιώτη παραγωγό Κώστα Τζαβάρα, τον οποίο συνάντησε η Agrenda την τελευταία µέρα της πρώτης συγκοµιδής στα κτήµατά του.

Έριξε λεφτά στο κοιλαράτο Αιγίνης ο Κώστας Τζαβάρας και δικαιώθηκε

5
0

«Από το 1994 µέχρι το 2008 το φιστίκι είχε στάσιµη και συχνά καθοδική πορεία στην τιµή σε σχέση µε άλλες καλλιέργειες, πράγµα που την καθιστούσε ασύµφορη. Γι΄αυτό εκριζώθηκαν αρκετά στρέµµατα φιστικιές στην περιοχή µας. Από το 2010 και µετά άρχισε να ανεβαίνει στις διεθνείς αγορές και από τα 3 ευρώ το κιλό έφτασε στα 7.50 που είναι σήµερα», περιγράφει ο κ. Τζαβάρας που γρήγορα συνειδητοποίησε ότι η καλλιέργεια µε ξένα µηχανήµατα ήταν ασύµφορη.

«Έτσι άρχισα τις αγορές µε πρώτο το ψεκαστικό µε ηλεκτρονικούς κατανεµητές και πολλές ρυθµίσεις για µεγαλύτερη ακρίβεια. Κατόπιν επένδυσα σε µηχανήµατα λίπανσης, τα οποία είναι κεφαλές υδροπονίας που παρακολουθούν το νερό της άρδευσης, ρυθµίζοντας την ροή λιπασµάτων και ιχνοστοιχείων µε βάση το PH και την αγωγιµότητα που πρέπει να δίνουµε στην καλλιέργεια. Στην συνέχεια αγόρασα µηχάνηµα καθαρισµού φιστικιών εξοικονοµώντας µεγάλες ποσότητες νερού, ένα στατικό ξηραντήριο και ένα περιστροφικό και ένα µηχάνηµα διαλογής ανοιχτών και κλειστών φιστικιών», αναφέρει ο αγρότης.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 25 Αυγούστου 
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία