«Από το 1994 µέχρι το 2008 το φιστίκι είχε στάσιµη και συχνά καθοδική πορεία στην τιµή σε σχέση µε άλλες καλλιέργειες, πράγµα που την καθιστούσε ασύµφορη. Γι΄αυτό εκριζώθηκαν αρκετά στρέµµατα φιστικιές στην περιοχή µας. Από το 2010 και µετά άρχισε να ανεβαίνει στις διεθνείς αγορές και από τα 3 ευρώ το κιλό έφτασε στα 7.50 που είναι σήµερα», περιγράφει ο κ. Τζαβάρας που γρήγορα συνειδητοποίησε ότι η καλλιέργεια µε ξένα µηχανήµατα ήταν ασύµφορη.
«Έτσι άρχισα τις αγορές µε πρώτο το ψεκαστικό µε ηλεκτρονικούς κατανεµητές και πολλές ρυθµίσεις για µεγαλύτερη ακρίβεια. Κατόπιν επένδυσα σε µηχανήµατα λίπανσης, τα οποία είναι κεφαλές υδροπονίας που παρακολουθούν το νερό της άρδευσης, ρυθµίζοντας την ροή λιπασµάτων και ιχνοστοιχείων µε βάση το PH και την αγωγιµότητα που πρέπει να δίνουµε στην καλλιέργεια. Στην συνέχεια αγόρασα µηχάνηµα καθαρισµού φιστικιών εξοικονοµώντας µεγάλες ποσότητες νερού, ένα στατικό ξηραντήριο και ένα περιστροφικό και ένα µηχάνηµα διαλογής ανοιχτών και κλειστών φιστικιών», αναφέρει ο αγρότης.