Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Δενδροκηπευτικά

Προληπτικοί ψεκασμοί για τη μύγα Μεσογείου στα εσπεριδοειδή

Το δίπτερο έντομο Ceratitis capitata, η μύγα της Μεσογείου και των φρούτων, αντιμετωπίζεται κυρίως προληπτικά με δολωματικούς ψεκασμούς. Όμως μπορεί να αντιμετωπιστεί και με ψεκασμούς καλύψεως, κυρίως επειδή οι δραστικές ουσίες των σκευασμάτων που χρησιμοποιούνται για τους ψεκασμούς καλύψεως μπορούν και καταπολεμούν συγχρόνως πλήθος άλλων εντόμων.

Εντατικοί οι έλεγχοι στα πορτοκάλια

0
0

Phosmet
Με βάση τη δραστική ουσία Phosmet είναι εγκεκριμένα για την πορτοκαλιά εναντίον της μύγας της Μεσογείου σκευάσματα, βρέξιμες σκόνες με περιεκτικότητα δραστικής ουσίας 50% κατά βάρος τα παρακάτω:
● Vivio 50 WP της BASF Hellas ABEE ● Inovitan 50 WP της Ευθυμιάδης Κ+Ν ΑΒΕΕ ● Imidan 50 WP της Gowan International Ltd ● Fosmedan 50 WP της Agrology Παπαοικονόμου ΑΒΕΕ ● Phosmet-Elanco 50 WP της Elanco Hellas ABEE ● Inagro 50 WP της Sipcam S.A. ● Phosmet-Technofarm 50 WP της Technofarm ABEE ● Camcis 50 WP της ΣΕΓΕ ΑΒΕΕ.

Για τη μανταρινιά
Από τα παραπάνω το σκεύασμα Vivio 50 WP της BASF Hellas ABEE είναι εγκεκριμένο για ψεκασμούς της μανταρινιάς εναντίον της μύγας της Μεσογείου.

Εφαρμογές
Με τα σκευάσματα που περιέχουν δραστική ουσία Phosmet 50% για τη μύγα της Μεσογείου γίνεται ψεκασμός των δένδρων της πορτοκαλιάς και μανταρινιάς την περίοδο ανάπτυξης των πρώτων προσβολών. Δόση 120 γραμ. σκευάσματος σε 100 λίτρα νερό.
Με αύξηση της δόσης σε 140 γραμ. σε 100 λίτρα νερό μπορούν να αντιμετωπιστούν οι κινητές μορφές των κοκκοειδών της κόκκινης ψώρας και του ψευδόκοκκου. Χρόνος αναμονής πριν από τη συγκομιδή ένας μήνας.

Deltamethrin
Εγκεκριμένα σκευάσματα για ψεκασμούς πορτοκαλιάς και μανταρινιάς εναντίον της μύγας της Μεσογείου με βάση τη δραστική ουσία Deltamethrin είναι τα παρακάτω: ● Της Bayer Hellas ABEE τα *Decis 2,5 EC, *Patriot 100 EC και *Decis protech 15 EW ● Της Green farm Χημικά Α.Ε. το *Deltasix 2,5 EC



Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου

25-11-2017 14:52Δημητριος Καραβιώτης

Συμβαινει μερικες χρονιες που επικρατει ζεστος καιρος Νοεμβριο Δεκεμβριο να ανθιζουν οι πορτοκαλιες με αποτελεσμα τον Ιουνιο μηνα που εχουν αλλαξει το πρασινο χρωμα να πεφτουν σχεδον ολα απο το δενδρο. Ισως θα ητο καλο να κοψω ολα τα πορτοκαλια τον Φεβρουαριο για να εχει δυναμη το δενδρο να ανθισει τελη Απριλιου και να δεσει τον καρπο φυσιολογικα.Δεν γνωριζω εαν καποιος ψεκασμος σωζει αυτα τα πορτοκαλια που δενουν σε ακαταλληλη εποχη.

Απάντηση

12-04-2015 10:21ΝΙΚΟΣ ΚΡΙΚΟΣ

εχω κ γω το πρόβλημα με τη μυγα που αφηνει αυγα στα φυλλα της λεμονιας κ πορτοκαλιας. ψεκάζω με tsipergan αλλα δεν ψωφαει. .αγροτες συντοπίτες της περιοχης λενε να ριχνουμε απορρυπαντικο πιατων. δυσκολη η καταπολεμηση της. εδώ την λενε μυγα αφρικης. αν καποιος κυριος γνωριζει το τροπο εξόντωσης ας αφησει ένα σχολιο.

Απάντηση
Περισσότερα σχόλια
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προιόντα Τεχνολογία