BACK TO
TOP
Ελαιώνες και Αμπελώνες

Διεύρυνση μεριδίων ελιάς στους στόχους της ΠΕΜΕΤΕ

Νέλος Γεωργούδης και Γιώργος Ντούτσιας έδωσαν το παρόν σε εκδήλωση που έγινε στη SIAL 2016.

Διεύρυνση μεριδίων ελιάς στους στόχους της ΠΕΜΕΤΕ

4
0

Στις εξαγωγικές επιδόσεις και στην ισχυροποίηση-διεύρυνση της θέσης των ελληνικών επιτραπέζιων ελιών στις διεθνείς αγορές αναφέρθηκε ο Νέλος Γεωργούδης, Πρόεδρος της ΠΕΜΕΤΕ, στο πλαίσιο σχετικής εκδήλωσης με αφορμή την διοργάνωση της Διεθνούς Έκθεσης «Sial 2016» στο Παρίσι (16-20/16).

Στην εκδήλωση παρέστησαν εκπρόσωποι ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων - μελών της ΠΕΜΕΤΕ, γαλλικών εισαγωγικών επιχειρήσεων τροφίμων, εκπροσώπων του χώρου εστίασης, δημοσιογράφων, κ.α.

Η εκδήλωση οργανώθηκε από το Γραφείο Ο.Ε.Υ. της Ελληνικής Πρεσβείας στο Παρίσι και την Πανελλήνια Ένωση Μεταποιητών, Τυποποιητών, Εξαγωγέων Επιτραπέζιων Ελιών (ΠΕΜΕΤΕ), με την ευγενική υποστήριξη του «Enterprise Greece», της «Promosolution» και του SOPEXA. 

Χαιρέτισαν η κα Ευφροσύνη Μητά, Σύμβουλος ΟΕΥ Α της Ελληνικής Πρεσβείας στο Παρίσι με αναφορά στην ανοδική πορεία συνολικά των ελληνικών εξαγωγών προς τη Γαλλία το 2015 (+2,3% σε σχέση με το 2014) και τις επιτραπέζιες ελιές να καταλαμβάνουν την τρίτη θέση και ο κ. Νέλος Γεωργούδης, Πρόεδρος της ΠΕΜΕΤΕ με αναφορά στις εξαγωγικές επιδόσεις και στην ισχυροποίηση και διεύρυνση της θέσης των ελληνικών επιτραπέζιων ελιών στις διεθνείς αγορές, καθώς και στην συνεχή αναβάθμιση της εικόνας του σημαντικού για την ελληνική οικονομία προϊόντος.

Παράλληλε τόνισε τις προσπάθειες που γίνονται από την ΠΕΜΕΤΕ, σε συνεργασία με τις ελληνικές αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα που απασχολούν τις ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις του κλάδου. 

Από την πλευρά του, ο Δρ. Γεώργιος Ντούτσιας, Πρόεδρος της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Επιτραπέζιας Ελιάς (ΔΟΕΠΕΛ) ως βασικός ομιλητής της εκδήλωσης, ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους οι ελληνικές επιτραπέζιες ελιές αποτελούν τον εθνικό πλούτο της χώρας. Αναφέρθηκε στις ελληνικές ποικιλίες επιτραπέζιας ελιάς, στη γεωγραφική κατανομή τους στο σύνολο της χώρας, στα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους, καθώς και στην παρουσία τους στις διεθνείς αγορές. 

Τόνισε ότι, στις βασικές προτεραιότητες της ΔΟΕΠΕΛ εντάσσεται τόσο η επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το προϊόν στις εξαγωγές, όσο και η ανταπόκριση στις διεθνείς προκλήσεις και τον ανταγωνισμό με ενδυνάμωση της θέσης της ελληνικής επιτραπέζιας ελιάς και όχημα τη φυσικότητα, τη διασύνδεση με τον τουρισμό και την εστίαση, αλλά και τη καλλιέργεια σχέσεων με τα ευρωπαϊκά κέντρα λήψης αποφάσεων.

Μετά το πέρας των ομιλιών, ακολούθησε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των παρευρισκομένων που εστιάστηκε κυρίως στον τρόπο με τον οποίο οι ελληνικές επιτραπέζιες ελιές μπορούν να αυξήσουν ακόμη περισσότερο τη θέση τους στη γαλλική αγορά, λαμβάνοντας υπόψη τις καταναλωτικές συνήθειες των Γάλλων, αλλά και τα ζητήματα ανταγωνισμού. 

«Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με κέρασμα ελληνικών κρασιών και εδεσμάτων με βάση την ελιά προσαρμοσμένα και σε διεθνείς κουζίνες που επιμελήθηκε ο Αρχιμάγειρας Νίκος Φωτιάδης.

Ευχαριστούμε όσους τίμησαν με τη παρουσία τους την εκδήλωση, αλλά τους συν διοργανωτές για την πρόθυμη και αποτελεσματική συμβολή τους στην επιτυχία της εκδήλωσης», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία