Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Ελαιώνες και Αμπελώνες

Γιορτή για τα 30 χρόνια από την πρώτη εμφιάλωση του κρασιού «SANTORINI BOUTARI»

Επετειακή εκδήλωση για τον εορτασμό των 30 χρόνων από την πρώτη εμφιάλωση του «Santorini Boutari» διοργανώθηκε στο Οινοποιείο Μπουτάρη στη Σαντορίνη, το Σάββατο 4 Νοεμβρίου. Με στόχο την ανάδειξη της ιστορίας του οινοποιείου, του brand «Santorini...

Γιορτή για τα 30 χρόνια από την πρώτη εμφιάλωση του κρασιού «SANTORINI BOUTARI»

0
0
Ο Δρ. Οινολογίας Ιωάννης Βογιατζής, Γενικός Διευθυντής της οινοποιίας Μπουτάρη, έκανε μια εκτενή ιστορική αναφορά παρουσιάζοντας ακόμα και την πρώτη χειρόγραφη έκθεση τρύγου του, αναλύοντας τις αμπελοοινικές συνθήκες της εποχής, τις προκλήσεις και την εξέλιξη. Με νοσταλγία αναφέρθηκε στους ανθρώπους που συνεργάστηκε αυτά τα 30 χρόνια παρουσίας στο νησί, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη και τονίζοντας την εξαιρετική συνεργασία που ανέπτυξαν και οδήγησε στην ανάδειξη της αμπελουργικής ζώνης των οίνων ΠΟΠ Σαντορίνη.  Καταλήγοντας, εστίασε στις σημερινές επιτυχίες του «SantoriniBoutari», την αγάπη των καταναλωτών, τις βραβεύσεις και τη διεθνή αναγνώριση που έχει κερδίσει το brand.


Συγκινητική ήταν επίσης και η ομιλία του πρώτου διευθυντή του οινοποιείου κ. Γιάννη Κουλελή που αναφέρθηκε στις πρωτοποριακές κινήσεις της εταιρείας, εκδηλώνοντας την αγάπη του για τους ανθρώπους και την οικογένεια Μπουτάρη, ενώ τη σκυτάλη πήρε ο σημερινός διευθυντής κ. Πέτρος Βαμβακούσης παρουσιάζοντας τις δράσεις του οινοποιείου από το 1996 που ανέλαβε τη σχετική θέση. Ομιλίες επίσης είχαν οι νέοι οινολόγοι της οινοποιίας Μπουτάρη:  Ιωάννα Βαμβακούρη και Βασίλης Γεωργίου, που τόνισαν το συναισθηματικό δέσιμο με την εταιρεία, αλλά και τον «εκπαιδευτικό πλούτο» που έχει για έναν οινολόγοη συνεργασία με μια ιστορική οινοποιία.


Κλείνοντας, ο  Δ/νων Σύμβουλος κ. Κωνσταντίνος Μπουτάρης με συγκίνηση ευχαρίστησε τους παρόντες, λέγοντας ότι η ιστορική διαδρομή και η σύγχρονη θέση του «SantoriniBoutari» στον ελληνικό, οινικό χάρτη εκφράζουν με τον καλύτερο τρόπο τη φιλοσοφία της εταιρείας που από την ίδρυσή της είναι η ανάδειξη των ποιοτικών ελληνικών οίνων και η καθιέρωσή τους διεθνώς. Προσκάλεσε επίσης το κοινό στην επόμενη σημαντική εταιρική εκδήλωση, σε δύο χρόνια στο οινοποιείο της Νάουσας, για τον εορτασμό των 140 χρόνων της εταιρείας Μπουτάρη

Η παρουσίαση ολοκληρώθηκε με τη γευστική δοκιμή των πιο πρόσφατων, βραβευμένων σοδειών SantoriniBoutari2014* και 2016**, καθώς και επιλεγμένης γκάμας κρασιών του οινοποιείου που ξεχωρίζουν για την ποιότητα και τη διαχρονικότητά τους. Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε στους παρόντες η πρώτη εμφάνιση και η επετειακή σοδειά «Santorini Boutari 2017»

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire