Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Ελαιώνες και Αμπελώνες

Πρώτα οι γεωπόνοι για τομεάρχες δακοκτονίας

Το ΓΕΩΤΕΕ ζητά προβάδισμα των γεωπόνων έναντι των τεχνολόγων για τις θέσεις τομεαρχών δακοκτονίας....

0
0

Ως τομεάρχες δακοκτονίας θα πρέπει να προσλαμβάνονται γεωπόνοι, απόφοιτοι ΑΕΙ και μόνο στις περιπτώσεις όπου ο αριθμός των γεωπόνων υποψηφίων είναι μικρότερος από τις προσφερόμενες θέσεις, να είναι δυνατή η πρόσληψη τεχνολόγων γεωπονίας, αποφοίτων ΤΕΙ.

Αυτό ζητά το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος με επιστολή του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου, ενόψει του προγραμματισμού ενεργειών για την εφαρμογή του προγράμματος δακοκτονίας του τρέχοντος έτους.

Ολόκληρη η επιστολή του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου αναφέρει τα εξής:

Ενόψει του προγραμματισμού των απαιτούμενων ενεργειών για την εφαρμογή του Προγράμματος Δακοκτονίας του έτους 2018, το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας υπογραμμίζει την αναγκαιότητα ύπαρξης ειδικής μέριμνας εκ μέρους του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προκειμένου να αποφευχθούν τα σοβαρά προβλήματα που προέκυψαν, κατά το προηγούμενο έτος, στο πλαίσιο της διαδικασίας πρόσληψης εποχικού προσωπικού για τις θέσεις Τομεαρχών Δακοκτονίας.

Πιο συγκεκριμένα, επισημαίνουμε ότι σύμφωνα με τις ισχύουσες σχετικές διατάξεις (άρθρο 10 του Ν.Δ. 2413/1953, Κ.Υ.Α. 2195/11040/30-1-1985) ως Τομεάρχες Δακοκτονίας θα πρέπει να προσλαμβάνονται Γεωπόνοι, απόφοιτοι Α.Ε.Ι. και μόνο στις περιπτώσεις όπου ο αριθμός των Γεωπόνων υποψηφίων είναι μικρότερος από τις προσφερόμενες θέσεις, να είναι δυνατή η πρόσληψη Τεχνολόγων Γεωπονίας, αποφοίτων Τ.Ε.Ι.

Υπενθυμίζουμε, ωστόσο, πως κατά τη διαδικασία πρόσληψης εποχικού προσωπικού Δακοκτονίας για το έτος 2017, το ΥΠ.Α.Α.Τ. επέλεξε να αγνοήσει τις ρητές προαναφερόμενες διατάξεις και προχώρησε στην αιφνιδιαστική έκδοση, λίγες μόνο μέρες πριν από την έναρξη του σχετικού Προγράμματος, Υπουργικών Αποφάσεων με τις οποίες προβλέφθηκε η επί ίσοις όροις δυνατότητα συμμετοχής των δύο κατηγοριών υποψηφίων στη διαγωνιστική διαδικασία που αφορούσε τις θέσεις Τομεαρχών Δακοκτονίας.

Στο πλαίσιο αυτό και παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις και διαμαρτυρίες σύσσωμου του γεωτεχνικού κόσμου, οι προσλήψεις Τομεαρχών Δακοκτονίας στις οικίες Δ.Α.Ο.Κ. διενεργήθηκαν με την κατάταξη όλων των υποψηφίων, ανεξαρτήτως κατηγορίας (ΠΕ – ΤΕ), σε έναν μοναδικό και ενιαίο πίνακα ανά Περιφερειακή Ενότητα. Το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. τονίζει πως η εν λόγω διαδικασία επιλογής έγινε κατά παράβαση όχι μόνο των προαναφερόμενων ρητών διατάξεων, άλλα και της συνταγματικής αρχής της αξιοκρατίας στη δημόσια διοίκηση, δεδομένου ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση αξιολογήθηκαν και βαθμολογήθηκαν με τον ίδιο, ισοπεδωτικό, τρόπο, οι τίτλοι σπουδών και η επαγγελματική εμπειρία διαφορετικών κατηγοριών αποφοίτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (Α.Ε.Ι. – Τ.Ε.Ι.) που έχουν εντελώς διακριτό ρόλο, αλλά και σαφείς διαφοροποιήσεις στο περιεχόμενο και το επίπεδο των σπουδών τους.

Κατόπιν των ανωτέρω και επισημαίνοντας την ιδιαίτερη σημασία της σωστής και αποτελεσματικής εφαρμογής του Προγράμματος Δακοκτονίας για τον τομέα της ελαιοκαλλιέργειας και της παραγωγής ελαιολάδου, παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες προκειμένου να διασφαλιστεί, κατά τη διαδικασία πρόσληψης εποχικού προσωπικού για το τρέχον έτος, η τήρηση της ρητής επιταγής του νόμου αναφορικά με το προβάδισμα των Γεωπόνων έναντι των Τεχνολόγων Γεωπονίας για τις θέσεις Τομεαρχών Δακοκτονίας. Σε αντίθεση περίπτωση, δηλώνουμε ότι το Επιμελητήριο θα προχωρήσει σε κάθε παραπέρα πρόσφορη ενέργεια για την προστασία των επαγγελματικών συμφερόντων, αλλά και δικαιωμάτων, των μελών του.

Αναμένοντας τις περαιτέρω ενέργειές σας, παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε επιπλέον πληροφορία, διευκρίνηση ή συνεργασία επί του θέματος.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire