Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Ελαιώνες και Αμπελώνες

Ψεκασμό κατά του πυρηνοτρήτη ζητούν οι ελιές της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας

Η πτήση της καρπόβιας γενεάς του πυρηνοτρήτη έχει ξεκινήσει τόσο στις πρώιμες όσο και στις όψιμες περιοχές της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης....

Σήμα προστασίας των ελαιώνων του Αιγαίου από τον ρυγχίτη

0
0
Στο στάδιο όπου ο καρπός της ελιάς έχει μέγεθος 3-5 χιλιοστά πρέπει να γίνει ο πρώτος ψεκασμός, τονίζουν οι γεωπόνοι του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών Σερρών. Στις επιτραπέζιες ελιές ο ψεκασμός επαναλαμβάνεται μετά από περίπου 15 ημέρες.
Παρλατόρι
Συνιστάται να γίνει καταπολέμηση του εντόμου σε ελαιώνες όπου το πρόβλημα ήταν έντονο κατά την προηγούμενη χρονιά σε συνδυασμό με την αντιμετώπιση του πυρηνοτρήτη. Εάν έγινε καταπολέμηση της παρλατόριας προανθικά με εντομοκτόνο (ρυθμιστής ανάπτυξης), δεν απαιτείται να γίνει εκ νέου κάποιος ψεκασμός.
Ακάρεα
Στις επιτραπέζιες ποικιλίες και όπου δεν έγινε αποτελεσματική καταπολέμηση θα πρέπει να γίνει άμεσα ένας ψεκασμός με ένα κατάλληλο εγκεκριμένο φυτοπροστατευτικό προϊόν για την αντιμετώπιση των ακάρεων.
• Όταν γίνεται συνδυασμένη καταπολέμηση να χρησιμοποιείτε φυτοπροστατευτικά προϊόντα που αντιμετωπίζουν περισσότερους εχθρούς και να ελέγχετε τη συνδυαστικότητά τους.
• Επιλέγετε τα κατάλληλα γεωργικά φάρμακα από τις λίστες των φυτοπροστατευτικών προϊόντων που σας αποστέλλουμε και εφαρμόζετε τις οδηγίες χρήσης των φυτοπροστατευτικών προϊόντων.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Επιλογές από τα έντυπα