BACK TO
TOP
Ελαιώνες και Αμπελώνες

Σημαντική διάκριση για το μοσχοφίλερο του Troupis Winery

Σε μια προσπάθεια αναγνώρισης των αναδυόμενων ποικιλιών λευκών κρασιών της Ελλάδας, οι δοκιμαστές κρασιών των New York Times, με εξέχοντα δοκιμαστή μεταξύ άλλων τον διάσημο κριτή Έρικ Ασίμοφ, γεύτηκαν 20 διαφορετικά ελληνικά λευκά κρασιά, στα πλαίσια του «Wines Of Times».Το μοσχοφίλερο Hoof & Lur από το οινοποιείο Troupis Winery απέσπασε 3 αστέρια ανάμεσα σε ανίστοιχης σημαντικότητας ελληνικούς λευκούς οίνους.

Σημαντική διάκριση για το μοσχοφίλερο του Troupis Winery

1
0

Οι δοκιμαστές των κρασιών φαίνεται ότι αγάπησαν περισσότερο το μοσχοφίλερο Hoof & Lur του 2017 από το οινοποιείο  Troupis, που καλλιεργεί σταφύλια στη Μαντινεία.

Οι εντυπώσεις του κριτή Έρικ Ασίμοφ από τη New York Times γα το κρασί αυτό συνοψίζονται στους χαρακτηρισμούς ζωντανό, ισορροπημένο και νόστιμο, που αντιπροσωπεύουν απαρέγκλιτα το κρασί Troupis με τις γεύσεις εσπεριδοειδών.

Όπως δηλώνει ο Έρικ Ασίμοφ σε άρθρο του που δημοσιέυτηκε στην ιστοσελίδα  New York Times, «Η χώρα είναι γεμάτη από κρυμμένα και ασυνήθιστα σταφύλια. Μερικοί ήδη κάνουν υπέροχα κρασιά, αλλά πάρα πολλοί πέφτουν θύματα της τυποποιημένης παραγωγής». Αυτός είναι και ο λόγος που η ομάδα των δοκιμαστών θέλησε να ανακαλύψει κάτι πιο ξεχωριστό αλλά και όχι τόσο ευρέως γνωστό στις άλλες χώρες και ηπείρους.

Όλοι οι γευσιγνώστες που συμμετείχαν στη διαδικασία δηλωσαν ομοθυμαδόν ότι το αγαπημένο τους κρασί ήταν το Hoof & Lur, το μοσχοφίλερο που αποτελεί ένα ζωηρό και ισορροπημένο κρασί».

Όσο για το ασύρτικο, ο Ασίμοφ περιέγραψε το είδος ως ένα από τα πιο επιτυχημένα και δημοφιλή κρασιά στις Ηνωμένες Πολιτείες,  λέγοντας πώς είναι μακράν το πιο δημοφιλές μεταξύ των ελληνικών λευκών οίνων, σε μια κατηγορία που έχει γνωρίσει μεγάλη επιτυχία στις Ηνωμένες Πολιτείες, με τη Σοφία Περπέρα (διευθύντρια του Ελληνικού Γραφείου Οίνου της εμπορικής ομάδας στη Βόρεια Αμερική) να προσθέτει: «Υπήρξε σημαντική αύξηση των πωλήσεων ελληνικού κρασιού στις Η.Π.Α. και ιδιαίτερα των λευκών. Η πιο καυτή κατηγορία, είναι το ασύρτικο».

Παρ΄όλ αυτά, οι κριτές θέλησαν αυτή τη φορά να μην επικεντρωθούν σε αυτή τη κατηγορία, έχοντας ως στόχο να δοκιμάσουν νέες αναδυόμενες ποικιλίες όπως είναι αυτή που αντιπροσωπεύει το κρασί του Troupis Winery.

Έχοντας βιώσει «δια ζώσης» την αύξηση της ποιότητας του ασύρτικου κατά την τελευταία δεκαετία περίπου, ο συντάκτης και γευσιγνώστης Ασίμοφ ήταν περίεργος για τα άλλα ελληνικά λευκά, θέλοντας ταυτόχρονα να διαπιστώσει αν αυτά έχουν κάνει το μεγάλο άλμα.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τη βαθμολογία τόσο του μοσχοφίλερου Troupis Winery  όσο και των υπόλοιπων ελληνικών κρασιών, καθώς και στοιχεία γευσιγνωσίας για τα οποία ξεχώρισαν τα ελληνικά κρασιά εδώ.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία