BACK TO
TOP
Ελαιώνες και Αμπελώνες

Ο καιρός κόβει κιλά, η αγορά δίνει τιμή στον φετινό τρύγο

Αυξηµένες αναµένονται οι τιµές παραγωγού οινοστάφυλων, σύµφωνα µε τις πρώτες εκτιµήσεις από τον τρύγο που ξεκινά πρώιµα σε αρκετές περιοχές της χώρας. Σε αυτό συµβάλει η παραγωγή, η οποία φέτος θα είναι µειωµένη µέχρι και 50% σε κάποιες περιπτώσεις, σύµφωνα µε πληροφορίες της εφηµερίδας Agrenda.

Ο καιρός κόβει κιλά, η αγορά δίνει τιμή στον φετινό τρύγο

2
1

Ακόµα, να σηµειωθεί πως ο τρύγος δεν έχει ξεκινήσει σε βασικές ποικιλίες όπως ο Ροδίτης και το Σαββατιανό στη Βοιωτία και τη Νέα Αγχίαλο, ενώ στη Σαντορίνη (φωτό από το κτήµα Σιγάλα) άρχισε ήδη από τις 20 Ιουλίου για το Ασύρτικο και ολοκληρώθηκε συνολικά στις 17 Αυγούστου. Σηµειωτέον ότι, βάσει παραγόντων της αγοράς, στις περιπτώσεις που η παραγωγή θα κυµανθεί στα περσινά επίπεδα, η τιµή αναµένεται να παραµείνει σταθερή όπως εκτιµάται. 

 «Η περσινή παραγωγή ήταν µέτρια, φέτος είναι χειρότερη», αναφέρει στην Agrenda, ο παραγωγός από το Άρµα Βοιωτίας Ανδρέας Τριανταφύλλου, εκτιµώντας ωστόσο πως αυτό ίσως οδηγήσει σε µια αύξηση της τιµής, η οποία σε κάθε περίπτωση «δεν θα είναι αρκετή ώστε να µπορέσει να ισορροπήσει µε την απώλεια της παραγωγής». Μάλιστα, σε ορισµένα αµπέλια όπως τόνισε ο κ. Τριανταφύλλου, η απόδοση είναι µειωµένη µέχρι και 50%. Οι τιµές παραγωγού δεν έχουν ανακοινωθεί ακόµα, όµως πέρυσι κυµάνθηκαν στα 28 µε 29 λεπτά το κιλό για το Σαββατιανό. Και στην Αρκαδία η παραγωγή αναµένεται µειωµένη, περίπου κατά 30%, σύµφωνα µε τον παραγωγό Αλέξανδρο Παπαδόπουλο.

Βρείτε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας Agrenda  

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

29-09-2018 01:10Γιάννης

Με 28 λεπτά το κιλά τα σταφύλια, δεν είναι εμπόριο αλά κλέψιμο.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία