Βέβαια, όπως αναφέρει ο κ. Κουκούτσης, οι προδιαγραφές είναι αυστηρές, καθώς στο συµβόλαιο αναφέρεται ρητά ότι το σιτάρι που θα παραλαµβάνει ο αγοραστής, πρόκειται συγκεκριµένα για την εταιρία «Θεσσαλικά ∆ηµητριακά – Μονοπρόσωπη ΕΠΕ» του γνωστού Ελασσονίτη εµπόρου σιτηρών Μπαλούκα, θα πρέπει να έχει ειδικό βάρος 80%, υγρασία 12%, υαλώδη 80 και πρωτεϊνη 14,5%. Προς το παρόν, δηλώνει ο Γιάννης Κουκούτσης, τα φορτία βγαίνουν µ’ αυτές τις προδιαγραφές και η τήρηση των συµφωνηθέντων δεν αντιµετωπίζει κανένα πρόβληµα. Οι πληροφορίες θέλουν τον αγοραστή Μπαλούκα της «Θεσσαλικά ∆ηµητριακά», να διαθέτει το σιτάρι, αφενός για την παραγωγή αλεύρων σε δικό του µύλο, αφετέρου όµως και σε επιλεγµένες µονάδες παραγωγής ζυµαρικών του εξωτερικού (εξαγωγή).
Αναλυτικό ρεπορτάζ στην Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 7 Ιουλίου μαζί με το περιοδικό Profi