BACK TO
TOP
Σιτηρά - Ρύζι

Έχει βάθος το deal Πλατύκαμπου για 21 λεπτά στο σκληρό

Σαν τονωτική ένεση στην ψυχολογία των σιτοκαλλιεργητών του θεσσαλικού κάµπου αλλά και ευρύτερα των παραγωγών σκληρού σίτου σε όλη τη χώρα, λειτούργησε η πρωτοσέλιδη είδηση της Agrenda την περασµένη εβδοµάδα, αναφορικά µε τη συµφωνία πώλησης σκληρού που έκλεισε ο συνεταιρισµός Πλατυκάµπου και η οποία του παρέχει στην οργάνωση τη δυνατότητα να πληρώνει αυτές τις µέρες τους παραγωγούς µε 21 λεπτά το κιλό καθαρά, συν το ΦΠΑ.

Έχει βάθος το deal Πλατύκαμπου για 21 λεπτά στο σκληρό

2
0
Η είδηση επιβεβαιώνεται παντοιοτρόπως και από όλες τις πλευρές, καθώς είναι δεκάδες οι παραγωγοί που έχουν πάρει αυτές τις µέρες στα χέρια τους τις επιταγές εξόφλησης από τον συνεταιρισµό, µε την παραπάνω τιµή (21 λεπτά συν ΦΠΑ). Ταυτόχρονα, από την πλευρά του συνεταιρισµού ο πρόεδρος του Γιάννης Κουκούτσης, παρέχει σήµερα στην εφηµερίδα πρόσθετες πληροφορίες µε βάση τις οποίες η «παραγγελία» που έχει λάβει βάσει συµβολαίου είναι αρκετά µεγάλη, καθώς ενδέχεται να ξεπεράσει τους 1.500 τόνους, ενώ η τιµή µε την οποία πληρώνεται ο συνεταιρισµός για κάθε φορτίο που φεύγει από τις αποθήκες του, εφ’ όσον πληροί τις προβλεπόµενες προδιαγραφές ανέρχεται στα 23 λεπτά το κιλό, συν ΦΠΑ.
Το πρωτοσέλιδο της Agrenda (φύλλο 659) σχετικά με το θέμα της τιμής στο σκληρ

Βέβαια, όπως αναφέρει ο κ. Κουκούτσης, οι προδιαγραφές είναι αυστηρές, καθώς στο συµβόλαιο αναφέρεται ρητά ότι το σιτάρι που θα παραλαµβάνει ο αγοραστής, πρόκειται συγκεκριµένα για την εταιρία «Θεσσαλικά ∆ηµητριακά – Μονοπρόσωπη ΕΠΕ» του γνωστού Ελασσονίτη εµπόρου σιτηρών Μπαλούκα, θα πρέπει να έχει ειδικό βάρος 80%, υγρασία 12%, υαλώδη 80 και πρωτεϊνη 14,5%. Προς το παρόν, δηλώνει ο Γιάννης Κουκούτσης, τα φορτία βγαίνουν µ’ αυτές τις προδιαγραφές και η τήρηση των συµφωνηθέντων δεν αντιµετωπίζει κανένα πρόβληµα. Οι πληροφορίες θέλουν τον αγοραστή Μπαλούκα της «Θεσσαλικά ∆ηµητριακά», να διαθέτει το σιτάρι, αφενός για την παραγωγή αλεύρων σε δικό του µύλο, αφετέρου όµως και σε επιλεγµένες µονάδες παραγωγής ζυµαρικών του εξωτερικού (εξαγωγή).

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 7 Ιουλίου μαζί με το περιοδικό Profi

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία