BACK TO
TOP
Σιτηρά - Ρύζι

Χαμήλωσε την εκτίμηση παραγωγής σιταριού στην ΕΕ η Coceral

Στους 281,7 εκατ. τόνους αποτιμά την συνολική ευρωπαϊκή συγκομιδή σιτηρών του 2018 η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία για το εμπόριο δημητριακών, ρυζιού, ελαιούχων σπόρων και αγροτικών εφοδίων, Coceral. Στην τέταρτη πρόβλεψή της για τη συγκομιδή του 2018, η Coceral αναθεώρησε την πρόβλεψη για τις συνολικές καλλιέργειες σιτηρών της ΕΕ που τον Σεπτέμβριο εκτιμούσε στους 283,5 εκατ. τόνους.

sitira_site_2

Πέτρος Γκόγκος

13
0

Το επίπεδο αυτό είναι πολύ χαμηλότερο από την περσινή συγκομιδή, όταν οι αγρότες συγκόμισαν 300.2 εκατ. τόνους σιτηρών. Μάλιστα σε ό,τι αφορά το σιτάρι, η Coceral ανέφερε ότι μείωσε τις προβλέψεις της για την συγκεκριμένη καλλιέργεια στην ΕΕ από 129,9 εκατ. τόνους σε 128,6 εκατ. τόνους, οι οποίοι θα ήταν επίσης χαμηλότεροι από τους 141,9 εκατ. τόνους που επιτεύχθηκαν το 2017.

Η Coceral σημείωσε ότι οι μειώσεις αφορούν κυρίως τις σκανδιναβικές χώρες όσον αφορά την παραγωγή σιταριού.

Η οργάνωση δήλωσε ότι έχει επίσης αναθεωρήσει τις προβλέψεις παραγωγής της ΕΕ για το κριθάρι. Εκεί σημειώνεται μείωση από τους 57,4 εκατ. τόνους στους 56 εκατ. τόνους, μειώσεις που παρατηρούνται και πάλι κυρίως στη Σκανδιναβία. Υπενθυμίζεται πως η καλλιέργεια κριθαριού της ΕΕ το 2017 ανήλθε σε 58,3 εκατ. τόνους.

Όσον αφορά την καλλιέργεια καλαμποκιού της ΕΕ, η Coceral ανέφερε ότι αναθεώρησε προς τα πάνω τις προβλέψεις της, από 58,9 εκατ. τόνους τον Σεπτέμβριο, σε 60,5 εκατ. τόνους, με περαιτέρω ανοδικές αναθεωρήσεις στις βαλκανικές χώρες. Πέρυσι, η παραγωγή καλαμποκιού της ΕΕ ανήλθε σε 60,7 εκατ. τόνους.

Η πρόβλεψη της Coceral για την παραγωγή ελαιοκράμβης στην ΕΕ ήταν σχεδόν αμετάβλητη στα 19,4 εκατ. τόνους. Το νούμερο αυτό είναι χαμηλότερο από την τελική συγκομιδή στο μπλοκ το 2017, η οποία ανήλθε σε 21,9 εκατ. τόνους.

Η Coceral έχει επίσης αποτιμήσει την παραγωγή σόγιας στην ΕΕ σε 3,6 εκατομμύρια τόνους έναντι 3,2 εκατομμυρίων τόνων για το 2017.

Ωστόσο, η πρόβλεψή της για τη συνολική παραγωγή ελαιούχων σπόρων στην ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της καλλιέργειας ηλιόσπορου, είναι χαμηλότερη από πέρυσι κατά 34,1 εκατ. τόνους σε σύγκριση με 35,9 εκατ. τόνους το 2017.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία