BACK TO
TOP
Σιτηρά - Ρύζι

Με τον χάρακα στο χιόνι μετρούν στις ΗΠΑ την τιμή στο καλαμπόκι

Εφόσον τα νέα δεδομένα σχετικά με τα αποθέματα, την κατανάλωση και την παραγωγή καλαμποκιού που δημοσίευσε πρόσφατα το αμερικανικό υπουργείο γεωργίας (USDA) μείνουν αμετάβλητα, το φθινόπωρο αναμένεται να αποδειχθεί δύσκολο για το συγκεκριμένο προϊόν, με σημαντική πίεση στη τιμή του.

usda

6
0

Ειδικότερα, στην μηνιαία έκθεση προσφοράς και ζήτησης της αμερικανικής υπηρεσίας, αποτυπώνεται ένα αρνητικό εμπορικά κλίμα για το καλαμπόκι, αφού αφενός η Βραζιλία αυξάνει την  παραγωγή της, αφετέρου η Αργεντινή αυξάνει τις καλλιεργούμενες εκτάσεις της. Ομοίως ΕΕ και Μεξικό οδεύουν προς μια μεγαλύτερη παραγωγή, ενώ στις ΗΠΑ τα αποθέματα υπερβαίνουν το ψυχολογικό όριο τν 2.000 δις μπούσελ με ταυτόχρονη μείωση των εξαγωγών.

Τα σενάρια πάντως θέλουν τις εκτιμήσεις αυτές να αλλάζουν δραματικά με μοχλό ακραία καιρικά φαινόμενα. Ο σύμβουλος αγροτικών προϊόντων και χρηματιστηριακός αναλυτής Αλ Κλούης, υποστηρίζει πως σύντομα, και πριν καν την έναρξη της νέας περιόδου, το καλαμπόκι θα παρασυρθεί σε υψηλά επίπεδα εξαιτίας των έντονων χιονοπτώσεων στην νότια Μινεσότα και την βόρεια Αϊόβα. Για του λόγου το αληθές, οι αγοραστές προσπαθούν να υπολογίσουν πόσες ίντσες χιονιού έχουν καλύψει τα χωράφια στις περιοχές αυτές, εκτιμώντας πως 10 με 20 ίντσες αρκούν προκειμένου να ανέβει ξανά από τις αρχές της εβδομάδας μάλιστα η τιμή του προϊόντος. «Μπορεί οι εκτιμήσεις του USDA να είναι αρνητικές, όμως εμείς περιμένουμε την έκβαση της κακοκαιρίας στη βόρεια ζώνη καλαμποκιού των ΗΠΑ στο τέλος της εβδομάδας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία