BACK TO
TOP
Σιτηρά - Ρύζι

Η βιομηχανία σιτηρών των ΗΠΑ ζητά να αλλάξει το πλαίσιο για τα πρότυπα που θα αφορούν εξαγωγές προς την Κίνα

Η Εθνική Ένωση Σιτηρών και Ζωοτροφών (NGFA), η οποία αντιπροσωπεύει πάνω από 1.100 σπόρους, ζωοτροφές, μεταποίηση, εξαγωγή και άλλες εταιρείες που σχετίζονται με σιτηρά σε όλη τη χώρα, δήλωσε σήμερα στην Επιτροπή Γεωργίας της Γερουσίας ότι το Κογκρέσο θα πρέπει να εξετάσει διάφορες αλλαγές - όταν επαναπροσδιορίσει τον αμερικανικό νόμο για τα πρότυπα σιτηρών.

th2_2

8
0

Κατά την επ 'ακροατηρίου συζήτηση, ο Bruce Sutherland, πρόεδρος της Michigan Agricultural Commodities στο Lansing, Mich., δήλωσε εξ ονόματος της Αμερικανικής Ένωσης για τα σιτηρά: «Οι νομοθετικές συστάσεις για την τροποποίηση της USGSA θα ενισχύσουν το επίσημο σύστημα επιθεώρησης και ζύγισης, θα ενισχύσουν την ανταγωνιστική θέση των αμερικανικών σιτηρών και ελαιούχων σπόρων στις παγκόσμιες αγορές προκειμένου να διατηρήσουν την ακεραιότητα των αποτελεσμάτων των επίσημων ελέγχων».

Ο Sutherland κατέθεσε ότι μια επανεξουσιοδότηση θα πρέπει να απαιτήσει από την Ομοσπονδιακή υπηρεσία ελέγχου σιτηρών (FGIS) να «απαγορεύσει ρητά την ακατάλληλη και παραπλανητική πρακτική χρησιμοποίησης των πρότυπων ποιοτικών παραγόντων σιτηρών ως δείκτη φυτοϋγειονομικού κινδύνου για φυτοϋγειονομικά πιστοποιητικά που εκδίδονται από την Υπηρεσία Ελέγχου Υγείας Ζώων και Φυτών (APHIS) του USDA.

«Κατά την άποψή μας, το APHIS αφαίρεσε άστοχα και ανακριβώς, στα τέλη Δεκεμβρίου του 2017, τις αιτήσεις των κινέζων αξιωματούχων σχετικά με το περιεχόμενο ξένων υλικών - ένας παράγοντας ποιότητας σιτηρών - χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο για το περιεχόμενο σπόρων ζιζανίων σε αποστολές εξαγωγών σόγιας των ΗΠΑ,» σημείωσε ο Sutherland. Η προκύπτουσα αβεβαιότητα της αγοράς οδήγησε σε απότομη μείωση των εξαγωγών σόγιας των ΗΠΑ προς την Κίνα μήνες πριν από την άφιξη των δασμών, ανέφερε.

Οι υπόλοιπες συστάσεις βρίσκονται στη μαρτυρία της NGFA.

Ο κ. Debbie Stabenow, μέλος της επιτροπής για τη γεωργία της Γερουσίας, δήλωσε σε μια προγραμματική δήλωση: «Επειδή οι αγρότες αντιμετωπίζουν αβεβαιότητα σε πολλά μέτωπα, είναι σημαντικό να διατηρήσουμε την ακεραιότητα του συστήματος ελέγχου μας».

Ο Stabenow είπε ότι η «απερίσκεπτη προσέγγιση του εμπορικού τομέα της διοίκησης Τραμπ έχει επηρεάσει την ικανότητά μας να εξάγουμε γεωργικά προϊόντα - και έχει μεγάλο αντίκτυπο στους αγρότες σε ολόκληρη τη χώρα. Σε μια εποχή που πολλοί αγοραστές σε διεθνείς αγορές αμφισβητούν την αξιοπιστία των Ηνωμένων Πολιτειών ως συνεπή προμηθευτή, είναι σημαντικό οι αγοραστές αυτοί να μην αμφιβάλλουν επίσης για την ποιότητα των σπόρων σιτηρών και των ελαιούχων σπόρων που αγοράζουν.

Ο Stabenow δήλωσε στον πρόεδρο της επιτροπής γεωργίας της Patrick Roberts ότι η αναδιοργάνωση του νόμου για τα πρότυπα σιτηρών ήταν το πρώτο δικομματικό νομοσχέδιο στο οποίο εργάστηκαν όταν έγινε πρόεδρος το 2015. Προσέθεσε: «Ανυπομονώ να συνεργαστώ μαζί σας διμερούς τρόπου για να διατηρηθεί η ακεραιότητα του υπάρχοντος συστήματος επιθεώρησης.»

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία