Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Σιτηρά - Ρύζι

Ο κόσμος θα έχει πολύ σιτάρι, παρά τις αγορές πανικού

Μπορεί οι καταναλωτές να αποθηκεύουν μανιωδώς προϊόντα όπως το αλεύρι και το ψωμί, εν μέσω της κρίσης του κορωνοϊού, ωστόσο μόλις κατακάτσουν οι αγορές πανικού, πιθανότατα τα παγκόσμια αποθέματα θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα.

staaaria

97
3

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η πιο πρόσφατη έκθεση του Διεθνούς Συμβουλίου Σιτηρών (IGC) το οποίο βέβαια επιφυλάσσεται για τη συνέχεια, εξηγώντας πως οι εκτιμήσεις ενδέχεται να αλλάξουν μετά το πέρας της κρίσης. Η κατάσταση πάντως ως προς τα αποθέματα, οφείλεται σύμφωνα με το IGC στις μαζικές αγορές στις οποίες προχώρησαν Κίνα και Ινδία, σε μια προσπάθεια να φτιάξουν απόθεμα, ενώ σημειώνεται πως πρόκειται για χώρες που δεν συνηθίζουν να προμηθεύουν άλλες με σιτηρά.

Έτσι, το IGC άφησε αμετάβλητη την εκτίμησή του του για τα αποθέματα σιταριού αυτής της περιόδου, παρά την αύξηση της ζήτησης των καταναλωτών. Επειδή οι αγρότες θα πρέπει να είναι σε θέση να ολοκληρώσουν τις φυτεύσεις όπως είχε προγραμματιστεί, η επερχόμενη συγκομιδή θα αυξήσει μάλιστα τα αποθέματα κατά περίπου 3% σε ρεκόρ 283 εκατ. τόνων την επόμενη σεζόν” αναφέρει χαρακτηριστικά η έκθεση.

"Ορισμένα εμπορεύματα είδαν μια απότομη ανάκαμψη στη ζήτηση, ειδικά για το ρύζι και τα τρόφιμα με βάση το σιτάρι", δήλωσε το συμβούλιο στην έκθεση που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη 26 Μαρτίου. Αλλά "οι ασθενείς οικονομικές συνθήκες θα μπορούσαν να περιορίσουν τη χρήση μακροπρόθεσμα, ειδικά για τα βιομηχανικά προϊόντα”, υπογράμμισε.

Τα αποθέματα άλλων σιτηρών, συμπεριλαμβανομένων καλλιεργειών όπως το καλαμπόκι και το κριθάρι, θα μεταβληθούν ελάχιστα την επόμενη σεζόν συμπληρώνει η έκθεση.

Παράλληλα όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Bloomberg, oι παγκόσμιοι διακινητές σιτηρών αντιμετωπίζουν επίσης εμπόδια στον τομέα της μετακίνησης ορισμένων αγροτικών προϊόντων εν μέσω της επιδημίας. Ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών προειδοποίησε ότι οι χώρες που εξαρτώνται από τις εισαγωγές είναι ιδιαίτερα ευάλωτες στην επιβράδυνση του εμπορίου και δήλωσαν ότι οι τιμές των λιανικών τροφίμων μπορεί να αυξηθούν σε όλο τον κόσμο.

Σχόλια (3)
Προσθήκη σχολίου

01-07-2021 08:35micOscift

<a href=https://vsnolvadexv.com/>tamoxifen shopping</a>

Απάντηση

03-04-2020 16:38Γιωργος

Εγώ προσωπικά θα το αποθήκευσω όλο το προϊόν φέτος δεν θα δώσω ούτε σπίτι για να δούμε θα ανεβεί η τιμή η πάλι θα κερδίζουν οι έμποροι και οι παραγωγοί τίποτα πάλι

Απάντηση
Περισσότερα σχόλια
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία