BACK TO
TOP
Σιτηρά - Ρύζι

Πιέσεις στην αγορά σκληρού λόγω Καναδά

Στην αγορά µας, η αυξηµένη προσφορά σκληρού σίτου και η υποτονική ζήτηση της προηγούµενης εβδοµάδας φαινόταν ότι σύντοµα θα περνούσε και στις τιµές της εγχώριας παραγωγής.

papadogianis_M__1__2

Γιάννης Παπαδογιάννης

3167
0

Η εξαγωγή είναι ήδη χαµηλότερα, χωρίς να σηµειώνονται δουλειές, ενώ στο εσωτερικό γίνεται ολοένα ευκολότερο για τους µύλους να αγοράσουν ποσότητες. Τα επίπεδα που κυκλοφορούν στη Θεσσαλία είναι γύρω από τα 46 λεπτά το κιλό παραδοτέα για τα ποιοτικά σιτάρια.    

Στα σκληρά σιτάρια, οι τιµές στη νέα λίστα της Φότζια διόρθωσαν κατά 5 ευρώ για πρώτη φορά µετά από εβδοµάδες. Συγκεκριµένα για τα ποιοτικά σιτάρια µε ειδικό βάρος 78 kg/hl, υαλώδη 70% και πρωτεΐνη 12% η τιµή αποθήκης εµπόρου διαπραγµατεύεται στα 510-515 ευρώ ο τόνος. Επίσης για τη δεύτερη ποιότητα µε ειδικό βάρος 76 kg/hl, υαλώδη 60% και πρωτεΐνη 11,5% η τιµή αποθήκης εµπόρου κυµαίνεται στα 500-503 ευρώ ο τόνος.

Στη Γαλλία επίσης σηµειώθηκε µείωση κατά 5 ευρώ ο τόνος, µε τα επίπεδα να επιστρέφουν στα 465 ευρώ ο τόνος ως αποτέλεσµα της έλλειψης ανταγωνιστικότητας σε σχέση µε άλλες σοδειές. Οι εξαγωγές από Καναδά εξακολουθούν να είναι δυναµικές και οι τιµές ελαφρά αυξηµένες, ενδεχοµένως λόγω της διόρθωσης του δολαρίου.

Στο χρηµατιστήριο του Σικάγο, παρόλο που υπήρξαν πολύ µικρές εκπλήξεις στην πρόσφατη ανακοίνωση της έκθεσης προσφοράς και ζήτησης σιτηρών, οι τιµές µαλακού διορθώνουν.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία