BACK TO
TOP
Σιτηρά - Ρύζι

Ακόμα πιο χαμηλά οι νέες τιμές εξαγωγής σκληρού που δίνει η Ιταλία

Στην ελληνική αγορά σκληρού σίτου, ο εορτασμός του καθολικού και του ορθόδοξου Πάσχα, ως συνήθως, έχουν θέσει σε παύση την εμπορική δραστηριότητα, σε μια αγορά που ακόμα είναι νωχελική και μάλλον πτωτική.

pιφ87θφ__1__2_2_2_2_2_2_2_2_2_3__1__3

Γιάννης Παπαδογιάννης

2704
0

Οι τιμές εξαγωγής που φαίνεται να ενδιαφέρουν τους αγοραστές βρίσκονται σε απογοητευτικά επίπεδα, στα 320 ευρώ ο τόνος FOB λιμάνι μας. Οι περισσότεροι τοπικοί έμποροι έχοντας πουλήσει αρκετές ποσότητες τελευταία σε υψηλότερες τιμές διστάζουν για την ώρα να χαμηλώσουν τις προσφορές τους. Στα σκληρά σιτάρια, δεν έχουμε νέα λίστα τιμών στη Φότζια λόγω του Πάσχα. Συγκεκριμένα για τα ποιοτικά σιτάρια με ειδικό βάρος 78 kg/hl , υαλώδη 70% και πρωτεΐνη 12% η τιμή αποθήκης εμπόρου διαπραγματεύεται στα 360-365 ευρώ ο τόνος. Επίσης για τη δεύτερη ποιότητα με ειδικό βάρος 76 kg/hl, υαλώδη 60% και πρωτεΐνη 11.5% η τιμή αποθήκης εμπόρου κυμαίνεται στα 350-353 ευρώ ο τόνος. Στη Γαλλία, λόγω των ημερών, οι τιμές δεν μεταβλήθηκαν και παρέμειναν στα επίπεδα των 405 ευρώ ο τόνος. Η αγορά αναμένει το αποτέλεσμα του νέου διαγωνισμού της Αλγερίας με παράγοντες του κλάδου να θεωρούν πως η τιμή θα είναι χαμηλότερη από τον τελευταίο διαγωνισμό στις αρχές Μαρτίου (περί τα 445 δολάρια ο τόνος).

Στο χρηματιστήριο του Σικάγο, οι συνεδριάσεις ήταν λίγες , λόγω της καθιερωμένης διακοπής στο Πάσχα. Όλα τα δημητριακά μέχρι που έκλεισαν οι αγορές ήταν περισσότερο πτωτικά και οι αναλυτές αναμένουν να δουν τι νέα θα βγάλει η νέα αμερικανική έκθεση προσφοράς / ζήτησης δημητριακών. Στη Γαλλία το μοτίβο ήταν σχεδόν ίδιο με τις τιμές να χάνουν άλλα 3 ευρώ ο τόνος, κυμαινόμενες τα 251 ευρώ ο τόνος.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία