BACK TO
TOP
Σιτηρά - Ρύζι

Χαμηλότερα για το σκληρό ο νέος διαγωνισμός της Αλγερίας

Στην εγχώρια αγορά σκληρού σίτου τα νέα για τον διαγωνισµό της Αλγερίας φυσικά και δεν ήταν ευχάριστα για την αγορά. Να θυµίσουµε πως ο προηγούµενος διαγωνισµός, στις αρχές Μαρτίου, είχε κλείσει περίπου στα 441 δολάρια ο τόνος, οπότε και επιβεβαιώνεται η πτωτική τάση. Η εξαγωγή για τη σοδειά µας κυµαίνεται στα 315 ευρώ ο τόνος FOB λιµάνι µας και επακόλουθα όσοι έχουν σηµαντικά αποθέµατα στα χέρια τους βρίσκονται αντιµέτωποι µε µεγάλες ζηµιές.

pιφ87θφ__1__2_2_2_2_2_2_2_2_2_3_23_2

Γιάννης Παπαδογιάννης

2567
1

Παράλληλα, οι τοπικοί µύλοι είναι καλυµµένοι και δεν µπορούν να αγοράσουν περισσότερες ποσότητες.

Στα σκληρά σιτάρια, αµετάβλητη και σταθερά σε χαµηλές τιµές είναι η νέα λίστα της Φότζια. Συγκεκριµένα, για τα ποιοτικά σιτάρια µε ειδικό βάρος 78 kg/hl, υαλώδη 70% και πρωτεΐνη 12% η τιµή αποθήκης εµπόρου διαπραγµατεύεται στα 360-365 ευρώ ο τόνος και για τη δεύτερη ποιότητα στα 350-353 ευρώ ο τόνος. Στη Γαλλία, λόγω των ηµερών, οι τιµές εναρµονίστηκαν µε τη γενικευµένη πτώση και µειώθηκαν κατά 30 ευρώ φτάνοντας τα 370 ευρώ ο τόνος. Στη διεθνή αγορά η τιµή για τον διαγωνισµό της Αλγερίας ήταν όπως αναµενόταν χαµηλότερη από τον προηγούµενο διαγωνισµό. ∆εν υπάρχουν ποτέ επίσηµες ανακοινώσεις από πλευράς Αλγερίας, εποµένως και βασιζόµαστε σε πηγές του εµπορίου. Φαίνεται να αγόρασαν περίπου 400-450.000 τόνους σκληρού σε τιµές 413-423 δολάρια ο τόνος παραδοτέα σε λιµάνι τους για µεξικανική σοδειά και 423-430 δολάρια ο τόνος για σοδειά του Καναδά.

Στο χρηµατιστήριο του Σικάγο, οι τιµές κινούνται το τελευταίο διάστηµα βάσει των ειδήσεων από το πόλεµο Ουκρανίας-Ρωσίας. Αρχικά φαινόταν πως ο περιβόητος ασφαλής διάδροµος εξαγωγής δηµητριακών από την Ουκρανία τίθεται ύπο αµφισβήτηση, µε αποτέλεσµα τα χρηµατιστήρια να ενισχύονται. Λίγες µέρες αργότερα δόθηκε η εντύπωση πως δεν θα υπάρξει πρόβληµα στη ροή των εξαγωγών, µε τις τιµές να διορθώνουν. Στη Γαλλία, αντίστοιχα, οι τιµές ανέκαµπταν προς τα 260 ευρώ για να διορθώσουν αργότερα στα 254 ευρώ.

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

30-04-2023 21:32giannis

ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗΜΕΝΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΜΥΛΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΡΩΣΙΚΑ Η ΤΑ ΟΥΚΡΑΝΙΚΑ ΣΙΤΗΡΑ

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία