BACK TO
TOP
Βαμβάκι

Ότι άφησε ο καιρός το τρώει η πλάστιγγα στη ντομάτα

Με κατεβασµένο το κεφάλι φεύγουν από τις πλάστιγγες οι παραγωγοί τις τελευταίες ηµέρες αφού τα εργοστάσια πληρώνουν τη βιοµηχανική ντοµάτα µε µεγάλη αποµείωση. Μετά τις απώλειες σε ποσότητα και ποιότητα λόγω των συνεχόµενων καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιρού έντονων βροχοπτώσεων, και οι αρχικές δεσµεύσεις των µεταποιητών για µεγαλύτερη ανοχή στα ποιοτικά χαρακτηριστικά της ντοµάτας που παραλαµβάνουν, πήγαν ουσιαστικά περίπατο.

Ότι άφησε ο καιρός το τρώει η πλάστιγγα στη ντομάτα

6
0

Όπως εξηγούν στην εφηµερίδα Agrenda παραγωγοί τόσο από τη Θεσσαλία όσο και από την Ηλεία, οι ντοµάτες που έχουν αποµείνει στα χωράφια και συγκοµίζονται έχουν πολύ χαµηλά brix, µε αποτέλεσµα να πληρώνονται λιγότερα (βάσει των συµβάσεων). Επίσης, λόγω της µικρής παραγωγής που θα παραδοθεί τελικά στους µεταποιητές, τα εργοστάσια αναµένεται να κλείσουν περίπου στα τέλη Αυγούστου εν αντιθέσει µε τα προηγούµενα χρόνια που στη Θεσσαλία για παράδειγµα έκλειναν στις 20-25 Σεπτεµβρίου.

«Φέτος οι ζηµιές από τις πληµµύρες είναι πάρα πολύ µεγάλες. Σε κάποια χωράφια φτάνει και το 100%. Η µείωση τη παραγωγής µπορεί να αγγίξει και το 60%. Επίσης το προϊόν που παραδίδουµε έχει λιγότερα brix, µε αποτέλεσµα να πληρωνόµαστε λιγότερα», αναφέρει χαρακτηριστικά, περιγράφοντας τη φετινή χρονιά στη Ηλεία, ο πρόεδρος της Οµάδας Παραγωγών Βιοµηχανικής Ντοµάτας Αµαλιάδας Χρήστος Βαλλιανάτος.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 4 Αυγούστου

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία