BACK TO
TOP
Βαμβάκι

Ο τυφώνας Michael κατάπιε το βαμβάκι σε Φλόριντα και Αλαμπάμα

«Τυφώνα της Νοτιοανατολικής Βιομηχανίας Βάμβακος» χαρακτήρισε τον τυφώνα ο  Ντέιβιντ Ρουπενίκερ, CEO της Southern Cotton Growers, έναν εμπορικό όμιλο με έδρα την Τζόρτζια που εκπροσωπεί  την βιομηχανία βάμβακος σε έξι νοτιοανατολικές πολιτείες, αφού πέρασε από πολιτείες στις οποίες καλλιεργείται το 30% της συνολικής παραγωγής των ΗΠΑ, σύμφωνα με το USDA. Από αυτό, το μισό σχεδόν παράγεται στην Τζόρτζια.

cotton_michael

Πέτρος Γκόγκος

28
0

Όπως εξήγησε ο κ. Ρουπενίκερ, οι υψηλοί άνεμοι και οι ισχυρές βροχοπτώσεις, ενδέχεται να καταστρέψουν ένα σημαντικό ποσοστό της φετινής σοδειάς, ενώ εξήγησε πως ο τυφώνας, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, θα περάσει από όλες τις βαμβακοπεριοχές από την Φλόριντα και την Αλαμπάμα μέχρι την Τζόρτζια, την Καρολίνα και την Βιρτζίνια.   

 «Αυτές τις μέρες ξεκινά η συγκομιδή βαμβακιού, και υπολογίζω πως μόνο το 15% της συνολικής σοδειάς έχει συγκομιστεί μέχρι τώρα», αναφέρει ο Ντέιβιντ Ρουπενίκερ. «Το βαμβάκι βρίσκεται στο χωράφι και είναι σε ευάλωτη θέση, με το καρύδι ανοιγμένο  και έτοιμο να συλλεχθεί», προσέθεσε.

Στη βόρεια Φλόριντα, οι αγρότες χτυπούν υπερωρίες προσπαθώντας να προστατέψουν όσο καλύτερα μπορούν τις καλλιέργειες και τις φάρμες τους, την στιγμή που ο τυφώνας κατηγορίας 4, Michael χτυπάει την ακτή των ΗΠΑ κοντά στη Πάναμα Σίτι, με τους ειδικούς να προειδοποιούν πως ο τυφώνας μπορεί να προκαλέσει ακόμα και ανθρώπινες απώλειες στην περιοχή, αφού το μονοπάτι που ακολουθεί κατοικούν περίπου 30 εκατ. άνθρωποι.

Στο μάτι του κυκλώνα θα βρεθεί η δυτική Φλόριντα, η νοτιοανατολική Αλαμπάμα και η νοτιοδυτική Τζόρτζια, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Μπραντ Ρίπεϋ, μετεωρολόγου από το υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA). «Σε αυτές τις περιοχές αναμένουμε να έχουμε εκτεταμένες καταστροφές από τον άνεμο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο τυφώνας Michael βρίσκει τους αγρότες στις νοτιοανατολικές πολιτείες εν μέσω της συγκομιδής βαμβακιού και φιστικιών, και υπάρχει ο κίνδυνος η κακοκαιρία να προκαλέσει πλημμύρες που θα εμποδίσουν την συγκομιδή. Αφήνοντας τις φιστικιές να σαπίσουν στο μουσκεμένο χώμα. Στο βαμβάκι, οι δυνατοί άνεμοι ενδέχεται να ξεκολλήσουν από το φυτό τα καρύδια.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία