BACK TO
TOP
Βαμβάκι

Με διορθωτική πληρωμή το πριμ βάμβακος για όσους παρέδωσαν εκτός Ομάδας

∆εκαπέντε µέρες πέρασαν από την πληρωµή της ειδικής ενίσχυσης βάµβακος και τα απόνερα ακόµα ταράζουν τους παραγωγούς.

6_pin_3

Ελένη Δούσκα

7
1

Εκτός από τους 1.774 βαµβακοκαλλιεργητές που δεν έπιασαν το πλαφόν, περίπου στους 120 παραγωγούς που είναι ενταγµένοι σε Οµάδα έµειναν εκτός πληρωµής γιατί παρέδωσαν µέρος της παραγόµενης ποσότητάς τους και εκτός της Οµάδας. Η γκρίνια µεγάλη από τον αγροτικό κόσµο, που δυσανασχετεί για το γεγονός ότι από τη µία γίνεται προσπάθεια ενίσχυσης του πρωτογενούς τοµέα µε τη σύσταση Οµάδων για καλύτερη διαχείριση της παραγωγής τους και µεγαλύτερη διαπραγµατευτική ικανότητα όσον αφορά την εµπορία των αγροτικών προϊόντων και από την άλλη τα ψιλά γράµµατα στη δήλωση ΟΣ∆Ε σχετικά µε τις παραδόσεις βάµβακος στα δηλωµένα συνεργαζόµενα εκκοκκιστήρια µε την Οµάδα έρχεται να τους αποθαρρύνει.

∆εν είναι λίγοι µάλιστα οι παραγωγοί που φοβούνται µήπως κάτι αντίστοιχο επαναληφθεί και µε τις συνδεδεµένες στα ζωικά, που αναµένονται στο τέλος του επόµενου µήνα.

Τα καλά νέα, πάντως, είναι ότι από τους αρµόδιους του υπουργείου και του ΟΠΕΚΕΠΕ ψιθυρίζεται ότι «το λάθος στις περισσότερες περιπτώσεις διορθώνεται εύκολα» και αναµένεται εν ευθέτω χρόνο µια διορθωτική πληρωµή που θα τους περιλαµβάνει.

 

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην Agrenda που κυκλοφορεί μαζί με το Ελαίας Καρπός το Σάββατο 13 Απριλίου

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

13-04-2019 11:33Kostas

Ωραια ολα αυτά, αλλά πότε θα γίνει η διορθωτική πληρωμή;

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία