BACK TO
TOP
Βαμβάκι

Η μεγαλύτερη παραγωγή βαμβακιού πιέζει τις τιμές το 2019-20 λέει η ΙCAC

Η παγκόσμια παραγωγή στο βαμβάκι αναμένεται σύμφωνα με την ICAC να ξεπεράσει την αναμενόμενη κατανάλωση, ρίχνοντας τιμές και αυξάνοντας αποθέματα. Μεγαλύτερος σε ποσότητα παραγωγός η Κίνα, ρεκόρ όλων των εποχών για τη Δυτική Αφρική με 1,3 εκατομμύριο τόνους.

vamvaki_site-pagkosmia-paragwgi-katanalwsi_2

Ελισσαίος-Ιωάννης Μανιάτης

21
0

Η παγκόσμια κατανάλωση βαμβακιού, σύμφωνα με τη Διεθνή Συμβουλευτική Επιτροπή Βάμβακος (ICAC), προβλέπεται να αυξηθεί κατά 1,7% στην ερχόμενη σεζόν 2019-20, αλλά αν η παραγωγή μεγαλώσει κατά το αναμενόμενο μεγάλο ποσοστό του 6%, θα ξεπεράσει την κατανάλωση κατά 300.000 τόνους. Ως αποτέλεσμα, τα παγκόσμια αποθέματα θα αυξηθούν στα 18 εκατομμύρια τόνους.

Αυτοί οι παράγοντες, σε συνδυασμό με τις μικρές προσδοκίες για για παγκόσμια οικονομική επέκταση, έχουν μειώνει σύμφωνα με την επιτροπή τις ελπίδες για τη ζήτηση στο βαμβάκι το 2019-20.

Προτού τη συνάντηση των G20 στα τέλη Ιουνίου, υπήρχαν προσδοκίες για διευθέτηση του εμπορικού πολέμου ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα.

Παρά το γεγονός πως οι δασμοί δεν έχουν κλιμακωθεί από τότε, οι συνομιλίες παραμένουν αδρανείς.

Οι τιμές, «υποφέρουν» από αρνητικά νέα από τη στιγμή που έφτασαν στο μέγιστο περιόδου των 99,5 cents η λίβρα τον Αύγουστο του 2018, φτάνοντας στα 74 cents η λίβρα τον Ιουλιο του 2019, όπως αναφέρει η τελευταία έκθεση του ICAC.

Με παραγωγή 5,9 εκατομμύρια τόνους, η Κίνα αναμένεται να συνεχίσει να είναι η μεγαλύτερη παραγωγός του κόσμου το 2019-20, ξεπερνώντας την 5,75 εκατομμυρίων τόνων παραγωγή της Ινδίας. Στη Δυτική Αφρική εν τω μεταξύ, η παραγωγή αναμένεται να πιάσει μέγιστο όλων των εποχών, φτάνοντας το 1,3 εκατομμύριο τόνους.   

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία