BACK TO
TOP
Βαμβάκι

Εικονική πραγματικότητα για εκπαιδευτικό σκοπό από ICAC τα βαμβακοχώραφα

Αυτές τις μέρες άνθρωποι της Διεθνούς Συμβουλευτικής Επιτροπής Βάμβακος, βρίσκονται σε βαμβακοχώραφα ανά τον κόσμο μαζί με συνεργεία επαγγελματιών φωτογράφων. Σκοπός της εξόρμησης αυτής, η συλλογική οπτικού υλικού, το οποίο θα αποτελέσει την πρώτη ύλη για την ανάπτυξη ενός προγράμματος εικονικής πραγματικότητας εκπαιδευτικού χαρακτήρα το οποίο θα επιτρέψει στους αγρότες να κατανοήσουν το «οικοσύστημα του βαμβακιού» σε όλες του τις εκφάνσεις, όπως αυτό αναπτύσσεται σε κάθε γωνιά του κόσμου.

cottonStalks

Πέτρος Γκόγκος

35
0

Μια ποικιλία από επιβλαβή έντομα αλλά και ευεργετικά για την καλλιέργεια, ασθένειες αλλά και οι πιο σύγχρονες ολοκληρωμένες πρακτικές διαχείρισης των επιβλαβών οργανισμών θα βρεθούν μπροστά στα μάτια των παραγωγών. Παράλληλα, διακεκριμένοι αγρότες και ερευνητές μέσω όλων των φάσεων ανάπτυξης της καλλιέργειας βαμβακιού θα μπορέσουν να διακρίνουν σε παγκόσμια κλίμακα τις καλύτερες και πιο βιώσιμες πρακτικές διαχείρισης για τη βελτιστοποίηση των φυσικών πόρων και των εισροών για την επίτευξη υψηλών αποδόσεων και αυξημένων κερδών, ιδιαίτερα στις μικρές γεωργικές εκμεταλλεύσεις.

Η παραπάνω εξέλιξη προέκυψε όταν η Διεθνής Συμβουλευτική Επιτροπή Βάμβακος και η Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) ανακοίνωσαν μια επίσημη συμφωνία συνεργασίας. Εξ ονόματος του Γερμανικού Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (BMZ), η GIZ θα υποστηρίξει την ICAC στην ανάπτυξη της κατάρτισης του VR.

«Η ICAC έχει τοποθετηθεί σταθερά στην πρωτοπορία του τεχνολογικού κινήματος, αναπτύσσοντας καινοτόμες νέες λύσεις σε προβλήματα που έχουν προκαλέσει τον κλάδο εδώ και δεκαετίες», δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της ICAC Kai Hughes. «Με την υποστήριξη της BMZ και της GIZ, θα αναπτύξουμε αυτή τη συναρπαστική νέα καινοτομία που - εξαιτίας της τεράστιας γνώσης που μπορεί να μεταφερθεί σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα - θα συμβάλει στη μετατροπή του τρόπου καλλιέργειας του βαμβακιού στους αγρότες, μερικά από τα λιγότερο ανεπτυγμένα μέρη της γης. Φυσικά, η VR δεν πρόκειται ποτέ να αντικαταστήσει τα πραγματικά ταξίδια και ταξίδια στον τομέα - και δεν πρέπει - αλλά επιτρέπει στους ανθρώπους να έχουν εμπειρίες που διαφορετικά θα ήταν αδύνατες ».

Η παροχή πληροφοριών σχετικά με τις καλύτερες πρακτικές διαχείρισης των γεωργικών εκμεταλλεύσεων μέσω της τεχνολογίας VR βοηθά τις μικρές γεωργικές εκμεταλλεύσεις, ιδίως στις λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες της Αφρικής, να επιτύχουν υψηλότερες αποδόσεις και να βελτιώσουν το εισόδημα των αγροτικών εκμεταλλεύσεων παράλληλα με την παραγωγή β.

«Οι καλύτερες πρακτικές παραγωγής θα συμβάλουν στην ελαχιστοποίηση των περιβαλλοντικών ζημιών, τη μείωση της χρήσης φυτοφαρμάκων καθώς και των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, την προστασία της βιοποικιλότητας και τη βελτίωση της αποδοτικότητας χρήσης νερού», δήλωσε ο Felix Ruhland, Διευθυντής Έργου στο GIZ. Το έργο θα βασιστεί στην αναλυτική έρευνα για τις παγκόσμιες τάσεις στην αειφόρο χρήση των υδάτων και των αγροχημικών εισροών.

Ντεμπούτο στην Παγκόσμια Ημέρα του βαμβακιού στις 7 Οκτωβρίου 2019

Οι επαγγελματίες του βαμβακιού που θα παρακολουθήσουν την Παγκόσμια Ημέρα Βαμβάκι στη Γενεύη στις έδρες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου στις 7 Οκτωβρίου θα είναι οι πρώτοι που θα βρουν μια ματιά στην τεχνολογία. Η ICAC, μια από τις ιδρυτικές οργανώσεις της εκδήλωσης της Παγκόσμιας Ημέρας Βαμβάκι, θα προσφέρει 5λεπτες διαδηλώσεις του Προγράμματος Εκπαίδευσης VR στο περίπτερο της στο show floor. Για περισσότερες πληροφορίες και για εγγραφή στην Παγκόσμια Ημέρα Βαμβάκι, κάντε κλικ εδώ.

Το Πρόγραμμα Κατάρτισης VR είναι μία από τις δύο σημαντικές τεχνολογικές πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται από την ICAC, ενώ η άλλη είναι μια διαδραστική εφαρμογή που βασίζεται στην φωνή και την υγεία του εδάφους, η οποία θα επιτρέψει στους αγρότες βάμβακος να διαγνώσουν και να θεραπεύσουν τα παράσιτα και τις ασθένειες, ακόμα κι αν είναι αναλφάβητοι.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία