BACK TO
TOP
Βαμβάκι

∆υναµική η ζήτηση για τη νέα σοδειά στο βαµβάκι

Η είδηση πως η κινεζική κυβέρνηση θα προβεί σε κινήσεις, ώστε να ανακάµψει τα χρηµατιστήρια της, προκάλεσε γενικευµένη άνοδο, ενώ η υψηλή µεταβλητότητα ενδοσυνεδριακά παραµένει.

papadogianis_M_3_5__6__2_2__1___1___1___1__2_2__1__2_2_2_2_2

842
0

Νέα Υόρκη

Το βαµβάκι έχει δείξει χαρακτήρα τις τελευταίες εβδοµάδες, θυµίζοντας σε όλους πως τα θεµελιώδη του θα κρατούν άµυνα σε περίπτωση πτώσης τιµών. Παράλληλα το ράλι σε εναλλακτικές καλλιέργειες µπορεί να φέρει αλλαγές στις σπορές, µειώνοντας τις εκτάσεις για το βαµβάκι. Αν γίνει κάτι τέτοιο
θα προεξοφληθεί µείωση της παραγωγής βαµβάκος και οι τιµές θα στηριχτούν ακόµα περισσότερο.

Ελληνική αγορά

Η ζήτηση για τη νέα σοδειά είναι δυναµική, αλλά η προσφορά µετρηµένη. Οι εκκοκκιστές διστάζουν να δεσµεύσουν περισσότερα βαµβάκια, αν δεν δουν πρώτα πώς θα εξελιχθούν οι σπορές. Από την πλευρά των κλωστηρίων φαίνεται µια ανησυχία να κλείσουν από τώρα κάποιες ποσότητες της νέας σοδειάς, καθώς καταφέρνουµε και φορτώνουµε γρήγορα χωρίς σηµαντικά προβλήµατα στις µεταφορές. Με λίγα λόγια το πριµ της γρήγορης εκτέλεσης εξακολουθεί και πληρώνεται στο ελληνικό βαµβάκι. Στην Ισπανία παραµένει το θέµα µε την ξηρασία, που µπορεί να µειώσει την ήδη µικρή της παραγωγή.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία