BACK TO
TOP
Βαμβάκι

Πιστοποιημένο ελληνικό βαμβάκι εφόδια και χρηματοδοτικά εργαλεία στον πυρήνα του πανελλήνιου συνεδρίου ΔΟΒ

Την Τετάρτη 15 Φεβρουάριου 2023 ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 3ου Πανελλήνιου Συνεδρίου για το βαμβάκι από τη ΔΟΒ και τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ στην Κομοτηνή.

DSC02976_66__copy

1838
0

Κατά τις εργασίες του συνεδρίου, εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας, θεσμικοί φορείς, εκπρόσωποι φορέων και αγροτικών συνεταιρισμών, παραγωγοί και εκκοκκιστές, συζήτησαν  καίρια θέματα που απασχολούν την ελληνική βαμβακοκαλλιέργεια ενώ το παρόν έδωσε και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεωργαντάς.

Όπως τόνισε ο κ. Γεωργαντάς, το πιστοποιημένο ελληνικό βαμβάκι,  ο επονομαζόμενος «λευκός χρυσός», αποτελεί  μια από τις σημαντικότερες καλλιέργειες της οικονομίας μας,  καλύπτοντας το 80% του συνόλου της παραγωγής στην Ε.Ε κατέχοντας έτσι εμβληματική θέση στο στρατηγικό σχέδιο για την Κοινή Γεωργική Πολιτική.

Την έναρξη του συνεδρίου χαιρέτισαν οι Ευθύμιος Φωτεινός Πρόεδρος ΔΟΒ, Σέρκος Χαρουτουνιάν  Πρόεδρος ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, Χρήστος Μέτιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Ευριπίδης Στυλιανίδης Βουλευτής Ροδόπης, Βαβίας Σταύρος Εκπρόσωπος Αγροτικού ΠΑΣΟΚ, Ιωάννης Γκαράνης Δήμαρχος Κομοτηνής.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, αναπτύχθηκε ένας γόνιμος και ουσιαστικός διάλογος γύρω από θεματικούς άξονες σχετικούς με το Παρόν και το Μέλλον  της Βαμβακοκαλλιέργειας, την Καινοτομία την Απασχόληση και την Επιχειρηματικότητα.

Στον πυρήνα των  συνεδριακών συζητήσεων βρέθηκε η θεματική ενότητα  Ανταγωνιστικότητα των Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων και  Χρηματοδοτικά Εργαλεία. Παράλληλα, συζητήθηκε η Πράσινη Συμφωνία και η νέα ΚΑΠ ενώ μεγάλο ενδιαφέρον προκάλεσαν οι ομιλίες σχετικά με τη Γεωργία Ακριβείας,  την Ποιότητα και την Ταυτότητα Προϊόντων σε συνδυασμό με το Εκπαιδευτικό και Ερευνητικό Πρόγραμμα  της ΔΟΒ.

Έντονο ενδιαφέρον προσέλκυσε ο διάλογος για την Ανάλυση και τις Προοπτικές της Αγοράς Εκκοκκισμένου Βάμβακος ενώ παράλληλα αναλύθηκε η Θέση της  Ελληνικής Σοδειάς στις Διεθνείς Αγορές. Η ενότητα Κλιματική αλλαγή και Επιπτώσεις στην Βαμβακοκαλλιέργεια αποτέλεσε τον επίλογο των ομιλιών.

Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν με επιτυχία και οι Πρόεδροι της ΔΟΒ και του ΕΛΓΟ Δήμητρα ανανέωσαν το ραντεβού για τις ετήσιες εσπερίδες της ΔΟΒ που ακολουθούν στη Λάρισα 9 Μαρτίου, στη Λειβαδιά 13 Μαρτίου και στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας στις 15 Μαρτίου.

Κλείνοντας, ευχαριστούμε θερμά τους Μεγάλους Χορηγούς

BASF, HELLAS FIN, KARAGIORGOS COTTTON INDUSTRY, NOVA CERT,

SIARKOS, SIPCAM, ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΚΛΩΣΤΟΥΦΑΝΤΟΥΡΓΕΙΑ Α.Ε.Β.Ε ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΔΟΝΤΑ(STIAFILCO), ΘΡΑΚΙΚΑ ΕΚΚΟΚΙΣΤΗΡΙΑ Α.Ε, Ε.ΚΡ.Ο.ΕΛ. ΑΕ ΕΚΚΟΚΙΣΤΗΡΙΑ ΒΑΜΒΑΚΟΣ, ΘΡΑΚΙΚΟΣ ΖΕΟΛΙΘΟΣ, Κ.Β ΜΑΡΚΟΥ Α.Β.Ε.Ε ΕΚΚΟΚΙΣΤΗΡΙΑ και τους Χορηγούς

EUROBANK, G & P COTTON GINNERS S.A OUSOUTZOGLOY FAMILY,

GREENCO, SYNGENTA, YARA KNOWLEDGE GROWS, GAIA EPIXEIREIN, ΕΚΚΟΚΙΣΤΗΡΙΑ ΕΡΥΘΡΟΠΟΤΑΜΟΥ, ΠΑΓΓΑΙΑ ΜΙΧΑΣ, ΣΠΥΡΟΥ για την έμπρακτη υποστήριξη τους.  

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία