Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Ελαίας Καρπός

20_koroneiki

Ανεβάζει στροφές η ελαιοκομική επιχείρηση California Olive Ranch, η οποία ανακοίνωσε ότι θα εγκαταστήσει περίπου 9.000 στρέμματα ελαιόδεντρων μέχρι το τέλος του έτους, στο πλαίσιο των επενδύσεων που έχει δρομολογήσει ύψους 35 εκατ. δολαρίων

Αλλάζουν τα σενάρια με τον παλιό και νέο ανταγωνισμό

Στις αγορές ελαιόλαδου συντελούνται αλλαγές με νέους παίκτες να αλλάζουν τα σενάρια του ανταγωνισμού που πλέον καμία σχέση δεν έχει με τον ανταγωνισμό της περασμένης δεκαετίας. Χώρες όπως η Πορτογαλία, η Τυνησία, η Χιλή διεκδικούν μερίδιο στις...

Γρ.Αντωνιάδης: Σηκώνει και διπλάσιες εξαγωγές το επώνυμο

Κάνοντας έναν απολογισμό της πορείας του ελληνικού ελαιόλαδου μέσα στα χρόνια της κρίσης σε συνέντευξη που έδωσε στο «Ελαίας Καρπός», με αφορμή την επανεκλογή του ως προέδρου του ΣΕΒΙΤΕΛ, ο Γρηγόρης Αντωνιάδης είναι μετρημένα αισιόδοξος....

Έχει ιστορία και εξαιρετικό προϊόν η ΕΑΣ Λακωνίας

Αν το ελληνικό ελαιόλαδο είχε... σπίτι, αυτό θα ήταν η ΕΑΣ Λακωνίας. Μπορεί το εγχώριο προϊόν να παράγεται σε εξαιρετικές ποιότητες σε διάφορες περιοχές της χώρας (Κρήτη, Μεσσηνία, Λέσβος κ.α.), όµως η δουλειά που γίνεται στις ιστορικές εγκαταστάσεις...

Μια αγορά  µόνες τους οι μπάρες ελαιολάδου, με την Καλαμών να κάνει παιχνίδι στις ΗΠΑ

Τα olive oil bars που παρέχουν τη δυνατότητα σε εκατοµµύρια τουριστών, να δοκιµάσουν µια ευρεία γκάµα από έξτρα παρθένα ελαιόλαδα, πριν να τα γευτούν στο πιάτο τους κάνουν πράξη την διασύνδεση του τουρισµού µε την αγρο-διατροφή. Ήδη, µεγάλα ξενοδοχεία...

Τέλος τα No Name έξτρα παρθένα από την εστίαση

Ν έα ήθη στην εστίαση για το καταναλωτικό κοινό, αλλά και καινούργιο πεδίο δράσης για την τυποποίηση κομίζει η εφαρμογή από 1/1/2018 του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης επώνυμου ελαιολάδου. Μια πρώτη εικόνα από τέτοιου είδους επιχειρήσεις δείχνει ότι...

Ευκαιρία στην Καλαμών βλέπει ο Χ.Σιούρας

Κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι από την µέρα που ο µεσίτης και έµπορος από το Πήλιο Νικόλαος Αθαν. Σιούρας οραµατίστηκε την άνθηση της ελιάς της περιοχής και την πώλησή της στα πέρατα του κόσµου, ιδρύοντας το 1926 την ατοµική του επιχείρηση και στην...

Ασταμάτητο και στις γιορτές το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Γενικευμένη είναι πλέον η τάση ανόδου για την τιμή του παραγωγού στο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, το πρώτο δεκαήμερο του 2018, ένεκα της ζήτησης από τις μεγάλες τυποποιητικές επιχειρήσεις Ισπανίας και Ιταλίας και φυσικά και της εγχώριας κατανάλωσης ...

Σε θέση µάχης Ισπανία και Ιταλία στην αγορά

Οι αναδυόµενες αγορές αλλάζουν τους εµπορικούς συσχετισµούς στην ευρωπαϊκή αγορά ελαιολάδου, την ώρα που σε διαδοχικές συναντήσεις παραγωγών, εκπροσώπων της βιοµηχανίας και εµπειρογνωµόνων σε Σεβίλλη και Ρώµη εξετάστηκαν ενέργειες αναχαίτισης της...

Νέες µπράντες ελαιολάδου στην εστίαση

Καινούργια ήθη στην εστίαση για το καταναλωτικό κοινό, αλλά και καινούργιο πεδίο δράσης για την τυποποίηση κομίζει η εφαρμογή από 1/1/2018 του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης επώνυμου ελαιολάδου, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του περιοδικού Ελαίας...

Με όρεξη και φέτος η ελιά Καλαµών λόγω της ζήτησης για ροδέλα

Δεύτερη σερί καλή χρονιά η φετινή για τις τιμές στην Καλαμών, ως αποτέλεσμα της ελλειμματικής παραγωγής στη Μεσόγειο και της αλματώδους αύξησης της ζήτησης από την βιομηχανία τροφίμων, ως υλικό που χρησιμοποιείται στην παρασκευή πίτσας....

Έχει µέλλον το µονοποικιλιακό έξτρα παρθένο

Τον δρόµο του κρασιού φιλοδοξεί να ακολουθήσει σταδιακά και το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο στην χώρα µας, η οποία βρίσκεται σε διαρκή προσπάθεια να αφοµοίωσει τις διεθνείς ανάγκες και τα εµπορικά «θέλω». Αυτά, τελευταία, υποδέχονται µε θέρµη και τα...

Υπόθεση λίγων η εμπορία του πυρηνέλαιου

Πέντε οικογένειες «κρατούν» τα ηνία της εγχώριας αγοράς πυρηνέλαιου, ενός έλαιου, που ασφαλώς μειονεκτεί σε ποιοτικά χαρακτηριστικά από το έξτρα παρθένο, αλλά από χρόνια έχει ανοίξει δουλειές για τις ντόπιες εταιρείες, μέσω των εξαγωγών και φέρνει...

Ελαιόλαδο με αγάπη και μεράκι φτιάχνει ο Πετρόπουλος

«Λατρεύω τη στιγμή που μαζεύουμε τις ελιές. Βάζουμε το λαδόπανο από κάτω. Τα κλαδιά είναι φορτωμένα με αυτές τις μικρές ελίτσες που όταν τις χτενίζουμε ακούς τη βροχή» αφηγείται στο El ο Κωνσταντίνος Πετρόπουλος....

Όλα κρίνονται στις αποδόσεις της λαδολιάς

Σημαντικό περιθώριο από άποψη χρόνου παρέχουν στους ευρωπαίους ελαιοπαραγωγούς, μεταξύ αυτών και στους Έλληνες, για να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα που επιτάσσει η αγορά και φυσικά ο καιρός, οι καλές κατά γενική ομολογία εμπορικές τιμές, που...

Την αγορά και την εγκατάσταση φυτωριακού υλικού ελιάς πριμοδοτούν τα Σχέδια

Να αβγατίσουν τις ρίζες τους µέσω των Σχεδίων Βελτίωσης θα έχουν την ευκαιρία οι ελαιοπαραγωγοί, ενώ ευνοϊκή διάταξη στο Μέτρο της πρώτης Μεταποίησης καθιστά επιλέξιµη την έµµεση ίδρυση νέων ελαιοτριβείων µέσω της µετεγκατάστασής τους....

Άνευ πυρήνα η νέα τάση στο ελαιόλαδο

Ξεκίνησαν απ’ την Αρχαία Ρώµη, ενώ προσφάτως άρχισαν να χτίζουν καριέρα στην παραγωγή ελαιολάδου. Οι απύρηνες ελιές, «denocciolati» κατά το ιταλικότερον, θεωρούνται πολύτιµη πρώτη ύλη στην Ιταλία. Το ερώτηµα είναι αν µπορεί το ελαιόλαδο «denocciolati»...

Μαζικές εκριζώσεις ελαιόδεντρων στην Τουρκία

Τεκτονικές αλλαγές στον ελαιοκομικό χάρτη της λεκάνης της Μεσογείου, κυρίως όσον αφορά στον τελικό όγκο παραγωγής κομίζει η απόφαση της Τουρκίας, από τη μια να σταματήσει την επέκταση της ελαιοκαλλιέργειας, που άρχισε την προηγούμενη δεκαετία, μέσω...

Θετικοί οιωνοί στην αγορά βρώσιμης ελιάς

Κρούσεις από μεγαλέμπορους γειτονικών και όχι μόνον τρίτων χωρών δέχονται τις τελευταίες ημέρες παραγωγοί και μεσίτες επιτραπέζιας ελιάς (Χαλκιδικής, τοπικές ποικιλίες, αλλά και Καλαμών που έπεται), για πρώτη φορά στα χρονικά....

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Προγράμματα Προιόντα Τεχνολογία