Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Ελαίας Καρπός

olive_2

Όμοιες προσεγγίσεις ελαιοκομίας και μεγάλες επενδύσεις στον κλάδο, αποτελούν τα κοινά χαρακτηριστικά του κλάδου στις δυο χώρες της Ιβηρικής χερσονήσου, οι οποίες με όχημα αυτό το θετικό επενδυτικό κλίμα κατάφεραν την αναβάθμιση της παραγωγής τους τόσο με όρους ποιότητας όσο και ποσότητας. Την ίδια στιγμή, πιο ανατολικά στην Ιταλία και στην Ελλάδα, η παραδοσιακή ελαιοκομία επιβραδύνει τους ρυθμούς ανάπτυξης του κλάδου, αφήνοντας πίσω τις δυο χώρες και ενισχύοντας την ευπάθεια της παραγωγής.

aelawonsilverwinnerkotinosNEW

Ασημένιο βραβείο από τον διαγωνισμό Κότινος 2019 για το Premium 500ml EVOO κορωνέικης ποικιλίας απονεμήθηκε στην εταιρεία E-LA-WON, στα πλαίσια της συμμετοχής τ...

Latrovalis

Η εταιρεία Latrovalis and Co είναι µια οικογενειακή επιχείρηση, η οποία εδώ και τρεις γενιές επεξεργάζεται κάθε ποικιλία ελληνικής επιτραπέζιας ελιάς, στο εργοστάσιό της στις Σέρρες, από όπου ξεκινούν τα τελικά προϊόντα µε προορισµό τις διεθνείς αγορές.

Dcoop-new_

Μπούμερανκ στους Αμερικανούς παραγωγούς επιτραπέζιας ελιάς φαίνεται πως γύρισαν οι δασμοί που επέβαλε η Ουάσιγκτον το περασμένο καλοκαίρι στις εισαγωγές ισπανικών ελιών καλιφορνέζικου τύπου, αφού η Bell – Carter, η μεγαλύτερη αμερικανική εταιρεία μεταποίησης και διανομής επιτραπέζιων ελιών των ΗΠΑ, ανακοίνωσε πως θα ακυρώσει τα περισσότερα συμβόλαια με τους Καλιφορνέζους παραγωγούς.

960x620

Ημερίδα με θέμα «Επιτραπέζια Ελιά – Βήματα συγχρονισμού στην αλυσίδα υπεραξίας» διοργανώνει η Διεπαγγελματική Οργάνωση Επιτραπέζιας Ελιάς (ΔΟΕΠΕΛ) υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Λακωνίας το Σάββατο 30 Μαρτίου, ώρα 11:00πμ στην αίθουσα του Επιμελητηρίου (Ξανθάκη 3, Γύθειο). Τις εργασίες της εκδήλωσης θα συντονίζει ο εκδότης – διευθυντής της Agrenda και του agronews.gr Γιάννης Πανάγος.

mythosia_pgi

Με την διάκριση 22 προϊόντων συνολικά, από τρεις κατηγορίες, βιολογικών, ΠΟΠ/ΠΓΕ και συμβατικών, ολοκληρώθηκε ο Διεθνής Διαγωνισμός Ποιότητας Τυποποιημένων Εξαιρετικά Παρθένων Ελαιολάδων φετινής εσοδείας  «ΚΟΤΙΝΟΣ 2019», που διοργάνωσε για 4η χρονιά η Επιστημονική Λέσχη Φίλων Ελαιολάδου «ΦΙΛΑΙΟΣ».

amathimataelaiokomias

Δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα «Μαθήματα Ελαιοκομίας», διοργανώνει ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ σε συνεργασία με το παράρτημα Ανατολικής Μακεδονίας του ΓΕΩΤΕΕ, στις 12 Μαρτίου, στην κεντρική αίθουσα διαλέξεων - προβολών του Κέντρου ΔΗΜΗΤΡΑ Δράμας (πρώην ΚΕΓΕ), από τις 08:30πμ έως τις 13:30μμ.

eleolado_site

Η μέση τιμή παραγωγού στην Ελλάδα δεν ξεπέρασε τα 2,83 ευρώ μέχρι και την τρίτη εβδομάδα του Ιανουαρίου, σημειώνοντας συγκριτικά με τον Ιανουάριο του 2018, μια πτώση 16%. Παρόμοια και στην Ισπανία, όπου η τιμή σταθεροποιήθηκε στα 2,65 ευρώ ανά κιλό, πτώση από έτος σε έτος κατά 27%.

Cretanthos-3_2

Σε ηλικία µόλις 23 ετών, ο Γιώργος Τζιανουδάκης έβαλε το 2012 σε θεµέλια το όραµά του για συνέχιση της οικογενειακής παράδοσης στην ελαιοπαραγωγή, καλλιεργώντας με μεράκι τα κτήματά του και εξάγοντας σήμερα τον κόπο του στα ράφια του εξωτερικού.

Giannoulis-Manwlis-2

Δεν αρκεί ο χαρακτηρισμός ενός ελαιολάδου με βάση τα χημικά του για να έχει καλή πορεία στην αγορά, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Διεπαγγελματικής Ελαιολάδου Μανώλη Γιαννούλη. Όπως χαρακτηριστικά ο ίδιος αναφέρει το panel test είναι ίσως ακόμη πιο σημαντικό.

DSC_0220-2

Για έναν τρίτο γύρο επενδύσεων μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2019, στην βιομηχανία ελαιολάδου της Τυνησίας προετοιμάζεται η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ΕΤΑΑ) και ο Οργανισμός Τροφίμων (FAO), έπειτα από την έγκριση του τρίτου σταδίου ενός πολυετούς σχεδίου ανάπτυξης στη χώρα αυτή.

kyklwpas-1

Στη Θράκη, δίπλα από την σπηλιά του Κύκλωπα και την ρωµαϊκής κατασκευής Εγνατία οδό, βρίσκεται ένας από τους αρχαιότερους ελαιώνες της Μεσογείου, στον οποίο από το 1982 παράγεται τα πολυβραβευµένο ελαιόλαδο της οικογένειας Κελίδη.

pinakas36

Λίγο η ευρωπαϊκή αγορά που δεν μπόρεσε να απορροφήσει τις μεγάλες ποσότητες ισπανικού ελαιολάδου που βγήκαν μέσα στον Ιανουάριο, λίγο οι αρκετοί παραγωγοί που δεν πουλάνε σε τόσο χαμηλές τιμές, η κινητικότητα του ελαιολάδου παραμένει υποτονική, με λιγοστές πράξεις και τις τιμές στα ίδια επίπεδα.

ALEXOULHS_GIANNHS

Αν κάτι χαρακτηρίζει την υπέρπυκνη γραμμική ελαιοκαλλιέργεια για παραγωγή ελαιολάδου, αυτό είναι η ταχύτητα. Λέγεται μάλιστα πως η καλλιέργεια σε πολύ πυκνά σχήματα (150-200 δένδρα /στρέμμα) μοιάζει με την οδήγηση ενός γρήγορου αυτοκινήτου:

aworkshopgeusignwsiasperrotis1

Δέκα πολυβραβευμένα ελαιόλαδα, ελληνικής, αλλά κυρίως ιταλικής και ισπανικής παραγωγής (και από Τυνησία, Ισραήλ, Βραζιλία, Πορτογαλία) είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν οι 45 συμμετέχοντες στο workshop γευσιγνωσίας που διοργάνωσε το Κέντρο Ελιάς ‘Krinos’, σε συνεργασία με τον Athena International Olive oil Competition, στις εγκαταστάσεις του εκπαιδευτικού Κέντρου ‘Αλίκη Περρωτή’ του Perrotis College που πλαισιώθηκε και από ημερίδα για την καλλιέργεια, μεταποίηση και διατροφική αξία του ελαιόλαδου.

aelaioladoprasinosxrysos

Ημερίδα με θέμα «Ελαιόλαδο: Ο πράσινος χρυσός - Η παραγωγή, τα προβλήματα καλλιέργειας και η προώθηση» διοργανώνει ο Σύλλογος Γεωπόνων Ελευθέρων Επαγγελματιών Ν. Ηλείας την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019, ώρα 10:00πμ στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προιόντα Τεχνολογία