Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Ελαίας Καρπός

19_pin_9

Καταλύτη ανόδου δείχνει ότι αναζητά το τελευταίο διάστηµα η αγορά ελαιολάδου στην Ελλάδα, όπου οι τιµές έχουν σταθεροποιηθεί στα πρόσφατα υψηλά των 4,20 ευρώ το κιλό για τα φρέσκα ελαιόλαδα και τα 3,50 ευρώ για τα περσινά.

09

Tο νέο ισχυρό ελαιοραβδιστικό Olivion Power 48 των 480 W διαθέτει η Agrotech S.Aη στην ελληνική αγορά, το οποίο προσαρµόζεται στους διαφορετικούς τύπους ελαιόδεντρων και είναι εξοπλισµένο µε ηλεκτρικό κινητήρα της Pellenc χωρίς ψύκτρα.

10-11

Με σημείο αναφοράς τη γειτνίαση, είτε στο χώρο είτε στη φιλοσοφία παραγωγής, φαίνεται πως η ελληνική κοινότητα premium έξτρα παρθένου ελαιολάδου είναι έτοιμη να κάνει το επόμενο βήμα, που αφορά στη συστράτευση των μικρών αλλά καλά οργανωμένων παραγωγών

111_13

Η αγαπημένη τεχνική των ισπανικών βιομηχανιών «refrescado», η ανάμειξη δηλαδή παλιών ελαιολάδων που ξέμειναν στη δεξαμενή με φρέσκα για την βελτίωση των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών του ελαιολάδου έρχεται να μπλοκάρει ένα νέο πλαίσιο κανονισμός της ελαιοκαλλιέργειας, με τον κλάδο στην Ιβηρική να δέχεται το πρώτο νομοθετικό ρετουσάρισμα έπειτα από 40 χρόνια.

pin_6

Με την τιμή στα 1,40 ευρώ το κιλό, για την κατηγορία των 110 τεμαχίων «άνοιξε» η φετινή συγκομιστική σεζόν για την επιτραπέζια πράσινη ελιά Χαλκιδικής, προκαλώντας «μούδιασμα» στους παραγωγούς του νομού, οι οποίοι ανέμεναν κάτι παραπάνω, με δεδομένη τη σημαντική μείωση που καταγράφεται στην παραγωγή φέτος.

PRODUCT-BRANDING_3000-BC_EXTRA-VIRGIN-OLIVE-OIL_THE-BRANDHOUSE_1

Με την πιο υψηλή τιμή εξαγωγής αναχωρεί το ελληνικό ελαιόλαδο για τις εξοκοινοτικές αγορές, στα 442 ευρώ ανά 100 κιλά, αφήνοντας πίσω Ιταλία, Ισπανία και Πορτογαλία, τη στιγμή όμως που το τονάζ των ελληνικών εξαγωγών έξτρα παρθένου, δεν είναι αρκετό για να καρπωθεί η εγχώρια παραγωγή το πριμ που διατίθενται να πληρώσουν οι Τρίτες Χώρες.

36_pin_36

Με το χρόνο να µετρά, πλέον, αντίστροφα για τη συγκοµιδή, η οποία σε πρώιµες περιοχές, όπως είναι η Ηράκλεια, η Καλλικράτεια και η Τρίγλια, ξεκινά από την ερχόµενη εβδοµάδα, οι αρχικοί φόβοι για µεγάλη πτώση της φετινής σοδειάς, µετατρέπονται σε βεβαιότητα.

Ariston-Arcadia-Cooperative

Κινήσεις διαμόρφωσης ενός κοινού μετώπου μικρών και μεσαίων παραγωγών ελαιολάδου έχουν ξεκινήσει σε παραγωγικά κέντρα της Μεσογείου, με στόχευση σε πρώτη φάση την προώθηση και προστασία της ταυτότητας παραδοσιακών ελαιώνων και την οικονομική εξασφάλιση αυτών, μέσω της ενίσχυσης των τιμών.

elaiwnas-trakter__1_

Για μια σύντομη αν μη τι άλλο ελαιοκομική περίοδο προετοιμάζονται οι ελαιοκαλλιεργητές σε όλα τα παραγωγικά κέντρα της χώρας, με την εικόνα που παρουσιάζουν οι ελαιώνες να δείχνει μείωση του καρπού από 30% μέχρι και 70% σε ορισμένες περιπτώσεις.

garden2

Κατευθυντήριες γραμμές προκειμένου να αποφευχθούν λάθη κατά την αντιμετώπιση των ζημιών που υπέστησαν τα ελαιόδενδρα αλλά και κατά την ανασύσταση των ολοκληρωτικά κατεστραμμένων παραθέτει μια πρόσφατη έκδοση των φυτωρίων Κωστελένος από την Τροιζηνία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία