Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Ελαίας Καρπός

Elaiolado_Eas-Lakwnias_DSC0682-copy

Με βήµατα ανόδου µπαίνει στο 2022 η εγχώρια αγορά ελαιολάδου που µε την τελευταία πράξη στα 3,65 ευρώ το κιλό, από τα 3,60 ευρώ µε τα οποία έκλεισε το 2021, έρχεται να επιβεβαιώσει τις ελλείψεις στη βιοµηχανία τυποποίησης.

44-45_2

Ακούγεται όλο και πιο συχνά τελευταία ο όρος foodpairing, ο ευφάνταστος συνδυασµός υλικών που δηµιουργούν µια αρµονία γεύσεων σε ένα πιάτο, µε το ελληνικό ελαιόλαδο µε τις τόσες εκφάνσεις του να αποκτά πλεονεκτική θέση στη νέα γαστρονοµική κουλτούρα.

42-3

«Αν βασιστούμε στις αξίες της ελαιοκομίας: την Υγεία, τη Γαστρονομία, τον Μεσογειακό Πολιτισμό και το Περιβάλλον, μπορούμε να γίνουμε ακατανίκητοι. Δεν υπάρχει λιπαρή ουσία που μπορεί να φτάσει το ελαιόλαδο. Πρέπει όμως να βρούμε πώς θα επικοινωνήσουμε αυτό το γεγονός στον παγκόσμιο καταναλωτή» σημειώνει ο Ισπανός Jose Maria Penco, ο οποίος υπηρετεί το ελαιόλαδο με όλες του τις δυνάμεις και από ποικίλους επαγγελματικούς τομείς δραστηριότητας.

kentriki_Spyros_Armyros

Το brand Oilove® αντιπροσωπεύει µια ελληνική οικογενειακή επιχείρηση που ιδρύθηκε το 2014. Στόχος της, σύµφωνα µε τον επικεφαλής Σπύρο Αρµύρο, είναι να φέρει στο τραπέζι του διεθνούς καταναλωτικού κοινού τις καλύτερες ποιότητες ελληνικού βιολογικού εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου.

top50el

Oι μελέτες που δείχνουν ότι κάθε χρόνο εισέρχονται στο πεδίο της ελαιοκομίας περισσότερα από 3.000 άτομα, με ευρεία μόρφωση και σε αρκετές περιπτώσεις με υψηλή επιστημονική κατάρτιση, αποτελεί το πιο αισιόδοξο μήνυμα που εκπέμπει αυτό τον καιρό ο τομέας του ελαιόλαδου.

b_mathimata_elaioladou157_2

Ενδείξεις ότι βρίσκει ξανά ρυθμό η αγορά ελαιολάδου ξεδιπλώνονται τα τελευταία 24ωρα, με την τάση ανάκαμψης να σπάει το φράγμα των 3,60 ευρώ το κιλό όσο οι καθυστερήσεις στη συγκομιδή μεταφράζονται σε ελλείψεις στη βιομηχανία που φαίνεται ότι δυσκολεύεται να συγκεντρώσει ποσότητες από υψηλής ποιότητας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

easlakonia__4_

Στο πλαίσιο του εγκεκριμένου Προγράμματος Εργασίας Οργανώσεων Ελαιουργικών Φορέων (Ο.Ε.Φ.) για την διετία 2021/2022 που υλοποιεί στο πλαίσιο των Καν. (ΕΕ) 611/2014 και 615/2014 της Επιτροπής, η Ένωση Οργανώσεων Παραγωγών (Ε.Ο.Π.) της ΕΝΩΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ανακοίνωσε τα αποτελέσματα των προσφερόντων για τις ακόλουθες δημοσιευμένες προσκλήσεις.

siteia-7os-diethnis-diagonismos-elaioladou-athena-iooc-2022-696x578-1

Η Σητεία είναι η πόλη που θα φιλοξενήσει φέτος τον διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδου Athena, που θα γίνει στις αρχές Απριλίου. Οι 30 διεθνούς φήμης κριτές αναμένεται να αξιολογήσουν πάνω από 600 δείγματα ελαιολάδου απ’ όλη την υφήλιο.

36_pin_41

Ανοδικό γύρισµα που µένει να αποτυπωθεί και στις τιµές παραγωγού στα ελαιοκοµικά κέντρα της Ελλάδας επιχειρείται εδώ και µερικές ηµέρες στην ευρωπαϊκή αγορά ελαιολάδου, µε τη ζήτηση να ενισχύεται όσο κάθε µέρα που περνά επιβεβαιώνονται οι εκτιµήσεις για σοβαρή µείωση της φετινής παραγωγής.

45b_4

Εµπορικές πράξεις ακόµη και µε 3,40 ευρώ το κιλό, στο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, καταγράφονται τις τελευταίες ηµέρες στην Πιερία, αλλά η πλειονότητα των τοπικών παραγωγών αποφεύγει, τουλάχιστον για την ώρα, να µπει στο παιχνίδι των αγοραπωλησιών, προσβλέποντας σε κάτι καλύτερο, όσον αφορά στο επίπεδο των τιµών.

easlakonia__3_

Στο πλαίσιο του εγκεκριμένου Προγράμματος Εργασίας Οργανώσεων Ελαιουργικών Φορέων (Ο.Ε.Φ.) για την διετία 2021/2022 που υλοποιεί στο πλαίσιο των Καν. (ΕΕ) 611/2014 και 615/2014 της Επιτροπής, η Ένωση Οργανώσεων Παραγωγών (Ε.Ο.Π.) της ΕΝΩΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ανακοίνωσε την παράταξη λήξης ισχύος για την ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ 3.

easlakonia__2_

Στο πλαίσιο του εγκεκριμένου Προγράμματος Εργασίας Οργανώσεων Ελαιουργικών Φορέων (Ο.Ε.Φ.) για την διετία 2021/2022 που υλοποιεί στο πλαίσιο των Καν. (ΕΕ) 611/2014 και 615/2014 της Επιτροπής, η Ένωση Οργανώσεων Παραγωγών (Ε.Ο.Π.) της ΕΝΩΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ανακοίνωσε την παράταξη λήξης ισχύος για τις ακόλουθες δημοσιευμένες προσκλήσεις.

22-35_31

Μεσίτες και βιοµηχανία εξακολουθούν να επιδίδονται σε µια εξόφθαλµη πρακτική χειραγώγησης της αγοράς, πιέζοντας τις τιµές παραγωγού που χάνουν προς το παρόν τα κεκτηµένα της ανόδου των προηγούµενων µηνών.

exofyllo-top-50

Oι μελέτες που δείχνουν ότι κάθε χρόνο εισέρχονται στο πεδίο της ελαιοκομίας περισσότερα από 3.000 άτομα, με ευρεία μόρφωση και σε αρκετές περιπτώσεις με υψηλή επιστημονική κατάρτιση, αποτελεί το πιο αισιόδοξο μήνυμα που εκπέμπει αυτό τον καιρό ο τομέας του ελαιόλαδου.

recogida-mesa-blog

Παράνομοι κρίνονται οι δασμοί που επέβαλαν το 2018 οι ΗΠΑ στις εισαγωγές μαύρων επιτραπέζιων ελιών από την Ισπανία, από τον ελεγκτικό μηχανισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ), σε μια απόφαση που έρχεται να εντείνει τις πιέσεις της ΕΕ για μια ευρεία μείωση των επιβαρύνσεων που έχει εισάγει η Ουάσιγκτον στα ευρωπαϊκά προϊόντα αγροδιατροφής.

22-35_pin_24

Ένα χειραγωγούµενο πισωγύρισµα στην ευρωπαϊκή αγορά ελαιολάδου εξελίσσεται το τελευταίο διάστηµα, µε τις τιµές παραγωγού στην Ελλάδα να διορθώνουν στα επίπεδα της περασµένης άνοιξης, σε ορισµένες περιπτώσεις ακόµα και κάτω των 3,50 ευρώ το κιλό από τα 4,20 ευρώ µε τα οποία ξεκίνησε η φετινή εµπορική περίοδος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία