Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Ελαίας Καρπός

luis-planas

Με πλάνο δέκα θέσεων που φιλοδοξεί να βγάλει από ένα απάλευτο μις ματς τον ελαιοκομικό κόσμο της Ισπανίας, προσπαθεί ο υπουργός Γεωργίας της χώρας, Luis Planas, να προλάβει τα χειρότερα, όσο οι ελαιοπαραγωγοί ετοιμάζονται ξανά για μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις αντίστοιχες με αυτές που ακινητοποίησαν τη Μαδρίτη τον Οκτώβριο του 2019.

elawon_ladi

Στο διαγωνισμό World Olive Center For Health που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, η E-LA-WON διακρίθηκε με «Gold Standard of Excellence for High Phenolic Extra Virgin Olive Oil» τόσο για το ελαιόλαδο «Αγριελιά & Μποτσικολιά» όσο και για το ελαιόλαδο «Κορωνεϊκής ποικιλίας» στα οποία τα επίπεδα ελαιοκανθάλης και ελαιασίνης είναι ανώτερα του μέσου όρου και διαθέτουν σημαντική βιολογική δράση.

BERLIN_9_2020

Στο μεγάλο διεθνή διαγωνισμό του Βερολίνου "Berlin Global Olive Oil Awards 2020", οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου διακρίθηκαν με οκτώ βραβεία για τις ισάριθμες συμμετοχές των ελαιολάδων της, επιτυγχάνοντας την κατάταξη τους στα Elite Olive Oils.

38-39_7

Η γεωργία «είναι πολλά περισσότερα»για τους Ισπανούς, όπως υποδηλώνει και η ονοµασία ενός από τα διάφορα πρότζεκτς που τρέχουν στην Ιβηρική, όπου φαίνεται ότι έχουν δώσει ιδιαίτερη προσοχή σε τοµείς αναβάθµισης της πρωτογενούς παραγωγής τους, όπως είναι η κυκλική οικονοµία, συµπληρώνοντας τις σοδειές τους µε ανταλλακτικά για σκάφη αναψυχής, πρωτότυπες συσκευασίες ελαιολάδου από βιοπλαστικό ή απλά ενέργεια.

cooking_oils

Λίγο η ανοδική καταναλωτική τάση που εμφάνισε τελευταία το ελαιόλαδο σε ώριμες αγορές της Κεντρικής Ευρώπης και της Αμερικής, λίγο ο συγκρατημένος ενθουσιασμός της επιστροφής σε φυσιολογικούς ρυθμούς της βιομηχανίας ελαιολάδου στην Ιταλία, η ενίσχυση της αγοράς του προϊόντος, έστω και αναιμικά, επισφραγίστηκε.

25-32_4

Λίγο πριν την περίοδο της ανθοφορίας, δηλαδή στο φαινολογικό στάδιο του κροκιάσµατος, στο οποίο έχουν εισέλθει αρκετές περιοχές της χώρας, η καταπολέµηση εχθρών και ασθενειών είναι εξαιρετικά σηµαντική, καθώς ανοίγουν προβλήµατα για τα επόµενα στάδια. Παράλληλα είναι η κατάλληλη στιγµή εφαρµογής διαφυλλικής λίπανσης για επίτευξη πλούσιας ανθοφορίας και επιτυχηµένης καρπόδεσης. Στον πόλεµο της προστασίας του ελαιώνα ισχυρά είναι τα όπλα που προσφέρουν οι εγχώριες εταιρείες εισροών.

unnamed__24_

Σε συμφωνίες με τιμές γύρω από τα 2,60-2,65 ευρώ το κιλό εστιάζει η εγχώρια αγορά ελαιολάδου για το προσεχές διάστημα, με το ταβάνι των ημερών αυτών να μην ξεπερνά τα 2,45 ευρώ. Ήδη έχει συντελεστεί μια αύξηση των κατώτερων τιμών, με τα ελαιόλαδα που πληρώνονταν μέχρι 2,10 ευρώ το κιλό να έχουν κερδίσει 10 σεντς.

-ΔΩΡΟ-Βιολογικο-Αγροκτημα-Ανοπαια-e1521967055630

Πλεονεκτήματα για τη διάθεση της παραγωγής τους μέσα από το ηλεκτρονικό εμπόριο που ανθεί τις ημέρες του κορωνοϊού, προσφέρονται στους μικρούς τυποποιητές ελαιολάδου που καιρό τώρα αναζητούσαν τρόπους να βελτιώσουν την πρόσβασή τους στις αγορές και να ενισχύσουν τη σχέση τους με την κατανάωλση.

20160510_100611-1280x720

Η Μαρία Φλώρα και ο Ζεφερίνο Μονίνι, διοικούν μια από τις λίγες εναπομείνασες μεγάλες οικογενειακές εταιρείες τυποποίησης ελαιολάδου στην Ιταλία, την Monini, η οποία αυτές τις μέρες συμπληρώνει 100 χρόνια λειτουργίας.

new_19_1

Το βιολογικό, εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδό «ΑΝΟΠΑΙΑ ΓΗ –TERRA ANOPAEA» απέσπασε ασημένιο μετάλλιο, στον διεθνή διαγωνισμό ποιότητας για τα βιολογικά ελαιόλαδα "PREMIO BIOL 2020", ο οποίος διεξάγεται κάθε χρόνο στην Ιταλία και φέτος διεξήχθει στην πόλη BITONTO τον Μάρτιο.

22-35_14

Το ενδιαφέρον από σούπερ µάρκετ της Γερµανίας µπορεί να µεταφραστεί σε πράξεις το καλοκαίρι. ∆ύσκολα αλλάζουν οι τιµές παραγωγού, που έχουν αγκυλωθεί γύρω από τα 2,50 ευρώ το κιλό.

farmers_2

Το ελαιόλαδο συγκαταλέγεται στα πιο διαδεδομένα προϊόντα διατροφής στην Ισπανία, καθώς και αυτή η χώρα αντιμετωπίζει μια πρωτοφανή κρίση υγείας εξαιτίας της εξάπλωσης του κορωνοϊού COVID-19, σύμφωνα με τον πρόεδρο του εθνικού συνεταιρισμού γεωργικών τροφίμων της χώρας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία