Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Ελαίας Καρπός

9ad3e716-1024x685

Πώς επηρεάζει η κλιματική αλλαγή την καλλιέργεια της ελιάς; Μπορεί η βιοτεχνολογία να βοηθήσει στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην καλλιέργεια της ελιάς; Πώς επηρεάζει η ποικιλία και τα βιομόρια την ποιότητα του ελαιόλαδου; Χρειάζεται να μελετηθούν μοριακά και άλλες ποικιλίες ελιάς;

34-35_5

Επιδέξιες κινήσεις και καθαρή αντίληψη της αγοράς επιβάλλουν οι πολύ µικρές ποσότητες ελαιολάδου που είναι -και θα είναι- διαθέσιµες για να καλύψουν τις ανάγκες των πολλών εταιρειών τυποποίησης ανεβάζοντας στα ύψη τον ανταγωνισµό της εγχώριας αγοράς.

Olive-Tree-1536x1024

Manzanilla, Hojiblanca, Cacereña, Gordal… Οι ελιές αποτελούν γαστρονομικά σύμβολα της Ισπανίας και απολαμβάνουν την αναγνώριση συγκεκριμένων αγορών. Πρόσφατα, βέβαια, έχουν υποστεί ξηρασία, δασμολογικούς φραγμούς και διαρκή πληθωρισμό.

12-13-768x496

Συνεχίζεται η ανοδική πορεία στις τιµές ελαιολάδου σε µεγάλα εµπορικά κέντρα της Ευρώπης, µε το Μπάρι να αναρριχάται στα 9,50 ευρώ το κιλό για τα έξτρα παρθένα ελαιόλαδα οξύτητας κάτω των 4 γραµµών, όσο η µέση τιµή στην Ισπανία αγγίζει τα 8,5 ευρώ, µε τις κορυφές να βρίσκονται µια ανάσα από τα 9 ευρώ (8,86 ευρώ το κιλό).

452

Το τουρκικό Υπουργείο Γεωργίας και Δασών ανέστειλε τις εξαγωγές χύμα και σε βαρέλι ελαιολάδου, από τις 31 Ιουλίου μέχρι την 1η Νοεμβρίου, ημερομηνία που συμπίπτει με την έναρξη της σεζόν 2023/2024.

Elaiolado-Kentra-EE_2

Στα επίπεδα που διαπραγματεύονται τώρα τα λιγοστά αποθέματα ελαιολάδου μπαίνει η βάση των τιμών για τα συμβόλαια της νέας σοδειάς, με τις τελευταίες πληροφορίες να αναφέρουν ότι στην Ιβηρική κλείστηκαν κάποιες πρώτες συμφωνίες σε τιμές 8.200 ευρώ ο τόνος ή αλλιώς 8,20 ευρώ το κιλό.

Στιγμιοτυπο_οθονης_2023-08-30_140425_2

Ο μεγάλος παράγοντας στον τομέα της τεχνολογίας Bryan Johnson, ο οποίος έχει εμμονή με τη μακροζωία, προσφέρει εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο σε τιμή 37,50 δολαρίων το μπουκάλι, αλλά ένας ειδικός στο ελαιόλαδο είπε ότι δεν φαίνεται να διαφέρει από άλλα φρέσκα και ποιοτικά έλαια που είναι πιο φθηνά.

Screenshot_2023-08-28_at_15_16_32

Δυσκολίες για όλους τους εμπλεκόμενους στον κλάδο της επιτραπέζιας ελιάς λόγω της δραματικής μείωσης της παραγωγής προδιαγράφει η νέα ελαιοκομική περίοδος, με την ΠΕΜΕΤΕ να διαπιστώνει ότι σε βασικά παραγωγικά κέντρα ελιάς Χαλκιδικής και Αμφίσσης που συγκομίζονται πρώτα, η ακαρπία αγγίζει ακόμα και το 90%.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία