Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Ελαίας Καρπός

Elaiolado-ektimisi-2

Αισθητή μείωση της παγκόσμιας παραγωγής μαζί με αύξηση έως και 4% της παγκόσμιαις κατανάλωσης διαμορφώνουν το τοπίο της αγοράς ελαιολάδου ενόψει της νέας σεζόν, με όλο και περισσότερους οργανισμούς να αναμένουν σαφή βελτίωση των τιμών παραγωγού.

EfKdnFUWkAAaeyo

Την επισιτιστική ασφάλεια πολιτών με την ενίσχυση των παραγωγών ελαιολάδου συνδυάζει μια πρωτοβουλία της Ιταλίας που προβλέπει την διάθεση 20 εκατ. ευρώ από κοινοτικές επιχορηγήσεις, για την αγορά σημαντικών ποσοτήτων έξτρα παρθένου ελαιολάδου.

44-47-Bob-studio

Η πρώτη ευκαιρία ενός ελαιοπαραγωγού να αφηγηθεί στον καταναλωτή την ιστορία του είναι η συσκευασία», γράφαμε πριν από λίγους μήνες στο Top 50 by Ελαίας Καρπός. Πρόκειται για το μοναδικό μέσο πειθούς, όταν ο καταναλωτής δεν έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει το προϊόν.

elaiotriveio

Κινητικότητα από την πλευρά του εµπορίου έδωσε ώθηση στις τιµές του ελαιολάδου, οι οποίες διαπραγµατεύονται πλέον στα 2,60 ευρώ το κιλό. Πρόκειται για µια αύξηση της τάξης των 10 λεπτών το κιλό, αφού όλο το προηγούµενο διάστηµα, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, η αγορά δεν υπερέβη το ταβάνι των 2,50 ευρώ.

2313212132

Δε θα μπορούσε σε καμία περίπτωση το μέλλον της ελαιοκομίας να αφεθεί στην τύχη που της προδιαγράφει η εδραίωση της πυκνής και υπέρπυκνης πρακτικής φύτευσης, αφού σε μια τέτοια περίπτωση, η αυτορρύθμιση των αγορών θα στερούσε από το προϊόν την αίγλη που επί αιώνες προσπαθούν να ντύσουν στα προϊόντα της ελιάς χώρες παραδοσιακοί καλλιεργητές.

KAR_3829

Με περισσότερα κατά 18% δείγματα ελαιολάδου, ελληνικά και ξένα, σε σχέση με πέρσι και υπό τις αντιξοότητες που έχει επιφέρει η πανδημία του κορωνοϊού διεξήχθη ο φετινός Athena IOΟC 2020, επιβεβαιώνοντας την ισχυρή δυναμική που διατηρεί ο τομέας παγκοσμίως.

Palia_kai_nea_meli_DS_Filaios

Ο κος Γρηγόρης Αντωνιάδης, Οικονομολόγος – Σύμβουλος Επιχειρήσεων, εξελέγη νέος Πρόεδρος της Λέσχης Φίλων Ελαιολάδου ΦΙΛΑΙΟΣ, κατά τις αρχαιρεσίες, στο πλαίσιο της Εκλογοαπολογιστικής Γενικής Συνέλευσης της Λέσχης, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020.

30-32_ελ

Να αλλάξει τη νοοτροπία των παραγωγών της Κρήτης σε ό,τι αφορά τον τρόπο που διαχειρίζονται το προϊόν τους επιχειρεί εδώ και αρκετά χρόνια το εργαστήριο του ΑΣ Ρεθύμνου. Ψυχή της επικοινωνίας με τους παραγωγούς η Ελευθερία Γερμανάκη.

nikhtes-diagonismos

Τα βραβεία του 6ου Παγκρήτιου Διαγωνισμού Ελαιολάδου, που συνδιοργάνωσαν η Περιφέρεια Κρήτης, η Αγροδιατροφική Σύμπραξη σε συνεργασία με όλους τους ελαιοκομικούς φορείς του νησιού, απονεμήθηκαν στις 13 Ιουλίου σε ειδική εκδήλωση στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης.

voridis_planas1_28_01_2020_2

Αφετηρία ευρύτερων ανακατατάξεων γύρω από το ευρωπαϊκό ελαιόλαδο, οι οποίες αναμένεται να έχουν άμεσο αντίκτυπο και στην Ελλάδα, συνιστά η στροφή που επιχειρεί τον τελευταίο καιρό στην πολιτική της η Ισπανία, αρχής γενομένης από τις εξαγγελίες Planas, τον περασμένο Μάϊο.

logofilaios1580317122

Η κδήλωση Απονομής των Βραβείων του Διαγωνισμού Ποιότητας Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου IOOC ΚΟΤΙΝΟΣ 2020, θα πραγματοποιηθεί τηνΤετάρτη 22 Ιουλίου 2020 και ώρα 13:30 στο Ξενοδοχείο Athens Marriott στην Αθήνα,  σύμφωνα με τις προβλέψεις υγιεινής και ασφάλειας του COVID -19.

YmYhNiZpDTQN0yvIeTbi

Στη συγκρότηση Αγροτικού Συλλόγου Παραγωγών Ελιάς Καλαμών, με καταφεύγουν οι καλλιεργητές της Αιτωλοακαρνανίας, κίνηση που δείχνει να είναι αποτέλεσμα των έντονων πιέσεων που υφίσταται φέτος η αγορά του προϊόντος και των δυσκολιών με τις οποίες βρίσκονται αντιμέτωποι οι παραγωγοί.

ARISTOLEO_2020_9

Διπλή τιμητική βράβευση απέσπασαν οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου στα ARISTOLEO AWARDS 2020, για την υψηλότερη περιεκτικότητα φαινολών (υγειοπροστατευτικά συστατικά) στις επιτραπέζιες ελιές σε παγκόσμιο επίπεδο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία