Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Ελαίας Καρπός

54-55_5

Βραβεία σχεδιασμού απέσπασε το AG Design Agency με έδρα την Αθήνα για την εικαστική απόδοση της συσκευασίας των προϊόντων της οικογενειακής μπράντας Levantes από την Εύβοια, με χειροποίητο μικρής παραγωγής εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο.

Gewrgoudis

«Αν δεν μπορέσουμε να πετύχουμε σταθερότητα τόσο στην εμπορική, όσο και στην ποιοτική διαχείριση του προϊόντος, η ελληνική επιτραπέζια ελιά δεν θα είναι σε θέση να επαναλάβει τις εξαιρετικές εξαγωγικές επιδόσεις των τελευταίων ετών» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΠΕΜΕΤΕ, Νέλος Γεωργούδης, στο πλαίσιο της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μελών της στις 8 Ιουνίου 2019 στα Καμένα Βούρλα Φθιώτιδας, που περιελάμβανε και αρχαιρεσίες για την εκλογή νέου ΔΣ το οποίο θα συγκροτηθεί σε σώμα στην πρώτη συνεδρίασή του.

el_2

Η Α΄ Χημική Υπηρεσία Αθηνών του Γενικού Χημείου Κράτους, συμμετείχε σε διεθνείς διεργαστηριακές ασκήσεις ελέγχου ικανότητας εργαστηρίων του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου (International Olive Council), όπου έλαβε τιμητική διάκριση για το έτος 2019 και της απονεμήθηκε η Διεθνής Αναγνώριση του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου

46492037_1915684371860641_7473529577948577792_n

Στην Αρχαία Ολυμπία η καλλιέργεια της ελιάς τραβάει χιλιάδες χρόνια πίσω. Τα τελευταία 100, όμως, ανάμεσα σε αρχαίους ναούς, γράφεται η ωδή του

olive-trees

Πάνω από μισό εκατομμύριο εκτάρια με ελαιόδεντρα οδεύουν προς εγκατάλειψη στην Ισπανία, εξαιτίας του συνδυασμού της χαμηλής κερδοφορίας που συνεπάγεται στη χώρα της Ιβηρικής η παραδοσιακή καλλιέργεια, η επένδυση σε πιο παραγωγικές μεθόδους καλλιέργειας σε παγκόσμιο επίπεδο και η υποχώρηση της κατανάλωσης.

2-Poe

Οι Βρυξέλλες έκαναν πράξη την υπόσχεσή τους να καταγγείλουν στα αρμόδια όργανα του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου τους δασμούς που επέβαλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες στις ισπανικές μαύρες επιτραπέζιες ελιές το προηγούμενο έτος, όμως στην τελευταία συνεδρίαση η αμερικανική αντιπροσωπία μπλόκαρε αίτημα διορισμού ομάδας επίλυσης διαφορών.

22a

Αν και δεν είναι µεγάλη η πορεία της οµάδας του Eliama Daily Value, οι συγκινήσεις που έχει προσφέρει είναι σπάνιες. Μία διάκριση στάθηκε η αφορµή για ένα µεγάλο ταξίδι στον κόσµο του ποιοτικού ελαιολάδου

Vlaxavas_Odysseas_IMG_1995_2

Η διαφορετική σκέψη στην ελιά τη βούτηξε στο μπράντι, ενώ οι αντισυμβατικοί κωδικοί που ξεχωρίζουν στο επιχειρηματικό πλάνο που ακολουθεί με πίστη ο Οδυσσέας Βλαχάβας, κάνουν την Ellion Olive Oil & Olives να ξεχωρίζει.

elies-maures-ispanikes

Οι εξαγωγές μαύρης ελιάς από την Ισπανία προς τις ΗΠΑ το πρώτο τρίμηνο του 2019 ήταν 3,5 εκατομμύρια κιλά σε σύγκριση με 3,9 εκατ. την ίδια περίοδο του 2018 και 6,7 εκατ. το 2017, γεγονός που αντιπροσωπεύει μείωση 9,9% σε σύγκριση με το 2018 και το 48 % σε σύγκριση με το 2017, το τελευταίο έτος πριν από την επιβολή των τιμολογίων, το οποίο όμως επηρεάστηκε ήδη κάπως από την αβεβαιότητα που δημιουργήθηκε με την έναρξη των ερευνών εκείνον τον Ιούλιο.

olympiangreen_2

Σε μια δύσκολη ελαιοκομικά χρονιά, από άποψη ποιότητας αλλά και ποσότητας, η εταιρεία OLYMPIAN GREEN, κατάφερε να διατηρήσει τα υψηλά standards στην παραγωγή της και να προσθέσει ένα ακόμα βραβείο στην πλούσια συλλογή της.

e-la-won-premium-greek-green-fressh-olive-oil-terra-pura_2

Ανάμεσα στα διακριθέντα ελαιόλαδα βρέθηκε για τέταρτη συνεχή χρονιά η E-LA-WON κατά την ετήσια τελετή των βραβείων Olympia Health & Nutrition Awards που διοργανώνεται από το Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και τους εταίρους του προγράμματος Aristoil.

foto_el_14-17

Όταν τρεις δραστήριοι εργάτες της ελιάς στη Μονεμβασιά αποφάσισαν πριν από εννιά χρόνια να παράξουν ελαιόλαδο, δήλωσαν πίστη σε μια κρίσιμη αρχή: Να ψάχνουν διαρκώς ποιες είναι οι καλύτερες πρακτικές για το δικό τους προϊόν.

sakel_final

Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σπάει μια αγροδιατροφική επιχείρηση από τη Λακωνία, η οποία κατάφερε να πάρει 100 βραβεία σε αναγνωρισμένους παγκόσμιους διαγωνισμούς, αριθμός που αποτελεί ένα παγκόσμιο ρεκόρ για Έλληνα ελαιοπαραγωγό.

press_release_awards

Το μοναδικό Ελληνικό χρυσό βραβείο για τους τρεις ισχυρισμούς υγείας που φέρει, και αργυρό βραβείο ποιότητας για τα οργανοληπτικά του στοιχεία απέσπασε το enKardia Ultra Premium Extra Virgin Olive Oil στον έγκριτο Διεθνή Διαγωνισμό Ελαιόλαδου London IOOC 2019.

IMG_6998

Η εφαρμογή Συμβολαιακής γεωργίας, προκειμένου να ελέγχεται όλη η φάση της παραγωγής, θα μπορούσε να αποτελέσει μια νέα συνθήκη στην εγχώρια παραγωγή επιτραπέζιων ελιών. Συνδυαστικά με αυτό, σκόπιμη κρίνεται και η ενημέρωση και κατεύθυνση των παραγωγών για την εφαρμογή της ολοκληρωμένης διαχείρισης στην καλλιέργεια της ελιάς, είναι μερικές από τις ιδέες που ακούγονται τελευταία.

ispania_4

Το πρώτο εξάμηνο της ελαιοκομικής περιόδου 2018/19 έκλεισε με τα ισπανικά ελαιοτριβεία να παράγουν 1,77 εκατ. τόνους σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ισπανικού υπουργείου γεωργίας, αλιείας και τροφίμων.

afytopathologialaiokalliergeia

Εσπερίδα σχετική με τη φυτοπροστασία και θέμα: «Αναδυόμενα φυτοπαθολογικά προβλήματα στην Ελλάδα και τον κόσμο» διοργανώνει η Ελληνική Φυτοπαθολογική Εταιρεία (ΕΦΕ) την Παρασκευή 17 Μαΐου, ώρα 17:00μμ στο αμφιθέατρο Αλέξανδρος Κουμουνδούρος της Καλαμάτας, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Πελοποννήσου – ΠΕ Μεσσηνίας, τις ΔΑΟΚ Τριφυλίας και Μεσσηνίας και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία