Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Ελαίας Καρπός

DSC_2572_1200x1200

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου (WTO) επιβεβαίωσε στις 20 Φεβρουαρίου ότι η ΕΕ είχε δίκιο να εκφράσει επίσημα την αντίρρησή της εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών για τη μη συμμόρφωση τους με μια απόφαση σχετικά με τις επιτραπέζιες ελιές από την Ισπανία. Η σημερινή έκθεση του πάνελ του WTO επιβεβαιώνει άλλη μία σαφή και ολοκληρωμένη επιτυχία για την ΕΕ. Αναγνωρίζει ότι οι ΗΠΑ απέτυχαν να εφαρμόσουν τις συστάσεις της αρχικής επιτροπής, δηλαδή τη διαπίστωση ότι ο νόμος των ΗΠΑ, βάσει του οποίου επιβλήθηκαν δασμοί κατά των επιδοτήσεων στις ισπανικές επιτραπέζιες ελιές, είναι ασυμβίβαστος με τους κανόνες του WTO.

klademaelias

Αυτή την εποχή και μετά τη συγκομιδή του ελαιόκαρπου ξεκινά και το ετήσιο κλάδεμα των ελαιόδενδρων για τη βελτίωση της καρποφορίας, για τη διαμόρφωση ή και την ανανέωση των δένδρων. Ταυτόχρονα αποτελεί ευκαιρία για τον «καθαρισμό» των δένδρων από τα τμήματά τους που φέρουν προσβολές από παθογόνα και εχθρούς, όπως διαπιστώνει το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών Βόλου.

kalamon_36-37

Μια ποικιλία µε όνοµα βαρύ σαν ιστορία, η ελιά Καλαµών, αποτελεί σήµερα ένα από τα σηµαντικότερα εξαγωγικά προϊόντα της χώρας µε τζίρο άνω των 200 εκατ. ευρώ. Η επέκταση µάλιστα της καλλιέργειας σε όλη τη χώρα της προσδίδει νέα δυναµική.

the-magnificent-olive-tree-cover-image

Την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική διάλεξη στο χώρο του Επιμελητηρίου στο Άργος (Κορίνθου 23) στις 7 μ.μ. Ομιλητής θα είναι, ο Δημήτρης Δήμου, Γεωπόνος-Ιολόγος Φυτών (MSc), τ. Δ/ντής της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Αργολίδας και Πρόεδρος του Συλλόγου Γεωπόνων Αργολίδας.

MG_6668-scaled-1_2

∆ιακριτικά αρώµατα φρέσκων φρούτων, εσπεριδοειδή, άνθη και βότανα µε µια γλυκιά νότα ελιάς που συνδυάζονται µε µια απαλή αίσθηση στο στόµα, µέτρια ισορροπηµένη, µε αρωµατικές νότες άνθεων και φρέσκων εσπεριδοειδών και µια ελαφρά πικάντικη επίγευση χαρακτηρίζουν το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο Corinto, το οποίο φέτος κατέκτησε Χρυσό Μετάλλιο στον παγκόσµιο διαγωνισµό ποιότητας ελαιολάδου της Νέας Υόρκης.

775_2

Σε μια αντισυμβατική τοποθεσία ελαιοκαλλιέργειας, ο ιδρυτής της Oasis Olives αντιμετωπίζει ένα εξαιρετικό σύνολο προκλήσεων με το πρόβλημα των μειωμένων ωρών ψύχους να καραδοκεί κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Μια τυχαία ανακάλυψη, η δακτυλίωση, διαδικασία που συνήθως συνδέεται με την θανάτωση, αποδείχθηκε πως αναζωογονεί τα ελαιόδεντρα, προσφέροντας βελτιωμένη ποιότητα και αυξημένη παραγωγικότητα.

kladeos

Ισορροπία µε διακριτική πικράδα, βουτυράτη επίγευση και αρώµατα πράσινης ντοµάτας και φρεσκοκοµµένου γρασιδιού προσφέρει το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Kladeos που παράγεται από ελιές ποικιλίας Κορωνέικης από ελαιώνες της Ολυµπίας.

olives-greece

Στις ακτές της νοτιοδυτικής Μαγιόρκα, ο Dirk Müller-Busch, ιδρυτής του Oli de Santanyi, στέκεται απέναντι στη σοβαρή ξηρασία και τις υψηλές θερμοκρασίες, εξάγοντας βραβευμένο βιολογικό ελαιόλαδο. Με πίστη στη δίκαιη τιμή και τη θυσία για εξαιρετική ποιότητα, ο Müller-Busch αναδεικνύει τη μαγεία της παραγωγής ελαιολάδου που αντικατοπτρίζει τη φιλοσοφία του, ένα ελαιόλαδο φτιαγμένο σαν κρασί, που σέβεται το περιβάλλον και προσφέρει υγιεινά οφέλη στον καταναλωτή.

990

Στα μικρά μεσογειακά νησιά της Ιταλίας, οι αγρότες αναβιώνουν μια αρχαία παράδοση, επαναφέροντας στη ζωή τους ελαιώνες που χάθηκαν με την πάροδο του χρόνου. Με στόχο τη διατήρηση του πολιτισμού και του περιβάλλοντος, οι καλλιεργητές στα νησιά Giglio και Κάπρι εργάζονται αφοσιωμένα για να αποκαταστήσουν αιωνόβιες ελιές και να προστατεύσουν τα μοναδικά τοπία τους.

black_rock

Βραβευµένο βιολογικό Αγουρέλαιο από ελαιώνα της Οικογένειας Βολιώτη που επιβλέπει ο «Μαύρος Βράχος», το βουνό των Κενταύρων, δίνοντας και το όνοµα και στη νέα κυκλοφορία «Black Rock». Ένα περίπλοκο ελαιόλαδο, µε σήµα κατατεθέν τη γεύση του και τις εξαιρετικές φαρµακευτικές του ιδιότητες.

410094236_332285269585392_896514427782746094_n

Πολυπλοκότητα, µια αλµυρή νότα από τη γειτνίαση µε τη θάλασσα, αλλά και πολύ χαµηλή οξύτητα και πλούσιο περιεχόµενο σε πολυφαινόλες και µέταλλα προσφέρει το Αγουρέλαιο από ποικιλία ελιάς Αµφίσσης της οικογένειας Μπάκου, το οποίο έχει βραβευτεί τόσο για τις υγειοπροστατευτικές ιδιότητές του στα Olympia Health Awards 2023, όσο και την ποιότητά του στον Athena IOOC 2023 και προτείνεται για ωµή κατανάλωση.

korona-organic

Αρώµατα φρέσκων φρούτων και απαλή πικάντικη γεύση χαρακτηρίζουν το υψηλής διατροφικής αξίας ελαιόλαδο Korona Organic Farming, το οποίο παράγεται από ορεινούς ελαιώνες συστηµατικής βιολογικής καλλιέργειας.

cosmocert-food_id

Ο ιδιόκτητος ελαιώνας του παραγωγού ΜΗΤΣΑΚΑΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ είναι ο πρώτος που πιστοποιήθηκε από την COSMOCERT με το πρότυπο REGENERATIVE AGRICULTURE της FOODCHAIN ID, αποδεικνύοντας την ευαισθησία του παραγωγού στη διαχείριση της γης που καλλιεργεί.

309692539_175927761649913_7967797206688644571_n

Nότες ντοµάτας και φρεσκοκοµµένο γρασίδι που συνδυάζονται απόλυτα µε τα άγρια βότανα της ελληνικής υπαίθρου αναδεικνύοντας έναν πικάντικο χαρακτήρα προσφέρει το εξαιρετικό παρθένο -µονοποικιλιακό από Κορωνέικη- ελαιόλαδο της Ootopia.

346629759_1169180900422803_635160153047262281_n

Κρατώντας την ισορροπία ανάµεσα σε φρουτώδες, πικρό και πικάντικο, µε άρωµα από φύλλα ντοµάτας, φρεσκοκοµµένο χορτάρι, φύλλα ελιάς, βότανα και ξηρούς καρπούς, το EVOO Mesimeri αποτελεί την προσπάθεια των δηµιουργών του να αναδειχθεί ο τόπος τους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία