Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Ελαίας Καρπός

48_pin_3

Περιορίζεται η διαθεσιµότητα καλών έξτρα παρθένων ελαιολάδων στην ευρωπαϊκή αγορά, µε την εµπορική κινητικότητα να ενισχύεται στα παραγωγικά κέντρα της Ελλάδας και τις πράξεις να συνεχίζουν από τα υψηλά του προηγούµενου, χειµερινού κύκλου ανόδου των τιµών.

5b39ff05ab829

Τη θέσπιση Επιτροπής Προώθησης Ελαιολάδου υπό τον συντονισμό της αρμόδιας Διεύθυνσης του Υπουργείου Εξωτερικών και του εθνικού φορέα εξαγωγών ENTERPISE GREECE, με την συμμετοχή εκπροσώπων της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Ελαιολάδου (ΕΔΟΕ) και των επαγγελματικών οργανώσεων ΣΕΒΙΤΕΛ – ΕΘΕΑΣ, αποφάσισαν να διεκδικήσουν οι φορείς του ελαιολάδου και των εξαγωγών, κατά τη διάρκεια του WebCast με τίτλο «Εξαγωγές ελαιολάδου: Προβλήματα, εμπόδια, προκλήσεις και ευκαιρίες» που διοργάνωσε στις 26 Ιανουαρίου ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Τυποποίησης Ελαιολάδου – ΣΕΒΙΤΕΛ.

24_14

Έχοντας εξαγοράσει τα τελευταία χρόνια τους Συνεταιρισμούς Πρίνας και Λακωνίων, ο Συνεταιρισμός της Κριτσάς Λασιθίου έχει καταφέρει να αυξήσει σημαντικά τις ποσότητες παραγόμενου ελαιολάδου.

neoELAIOLADO_1

Την άνοδο που ανέμενε η εγχώρια αγορά ελαιολάδου προσεγγίζοντας πλέον τις κορυφές του εύρους έρχονται να επικυρώσουν οι τελευταίες πράξεις στα εμπορικά κέντρα της Λακωνίας, οι οποίες τοποθετούν στα υψηλά των 5,61 ευρώ το βιολογικό ελαιόλαδο και στα 5,31 ευρώ το συμβατικό με οξύτητα έως 0,4 γραμμές.

88_2

Το brand Oilove® αντιπροσωπεύει µια ελληνική οικογενειακή επιχείρηση που ιδρύθηκε το 2014. Στόχος της, σύµφωνα µε τον επικεφαλής Σπύρο Αρµύρο, είναι να φέρει στο τραπέζι του διεθνούς καταναλωτικού κοινού τις καλύτερες ποιότητες ελληνικού βιολογικού εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου.

ezgif-3-635632e6ae-1536x864

Δυναμική πορεία καταγράφουν τα τελευταία χρόνια οι εξαγωγές των επιτραπέζιων ελιών, στοιχείο που επιβεβαιώθηκε και το 2022, το οποίο σύμφωνα με εκτιμήσεις, αναμένεται να είναι χρονιά-ρεκόρ σε ό,τι αφορά την αξία των εξαγωγών.

12_pin_17

Κινήσεις ανόδου που θα ανέβαζαν στα 5,50 ευρώ το κιλό την τιµή για τα συµβατικά ελαιόλαδα και στα 6 ευρώ για τα βιολογικά, αναµένουν παράγοντες της εγχώριας αγοράς για τις επόµενες εβδοµάδες, καθώς η αγορά εισέρχεται σε ανεβασµένους ρυθµούς εµπορικών πράξεων µετά την παύση των εορτών.

ελιες-εα-4

Συναγερμός έχει σημάνει στους παραγωγούς δενδρωδών καλλιεργειών της χώρας, από τα τερτίπια του καιρού, που θυμίζει χειμώνα μόνο στο ημερολόγιο. Οι ασυνήθιστα υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες έχουν στερήσει ώρες ψύχους στα περισσότερα είδη δέντρων και εκφράζονται φόβοι ότι ίσως να «ναρκοθετηθεί» η ομαλή ανθοφορία την άνοιξη, ενώ ανησυχία προκαλείται και λόγω των υψηλών υγρασιών.

ezgif-4-1830e6d350

Στο χαμηλότερο επίπεδο της τελευταίας εξαετίας θα κινηθεί την καλλιεργητική περίοδο 2022-2023 η παγκόσμια παραγωγή ελαιολάδου, η οποία θα ανέλθει σε 2,73 εκατομμύρια τόνους σύμφωνα με τις επικαιροποιημένες εκτιμήσεις του Διεθνούς Συμβουλίου Ελιάς (IOC).

80_3

Ένα όνειρο του Τάση και της Ρένας Λασκαρίδη που έγινε πραγµατικότητα, είναι το Κτήµα Όλον, ένας µοναδικός τόπος στον Κοντιά της Λήµνου µε επίκεντρο τον ελαιώνα από τον οποίο παράγεται το οµώνυµο εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο.

Elaiolado_eurwpaiki-agora

Στα 6,10 ευρώ το κιλό βρέθηκε η τιμή ορισμένων έξτρα παρθένων ελαιολάδων στην Ισπανία κατά τις πρώτες ημέρες του 2023, με τη μέση τιμή στις 29 Δεκεμβρίου να ξεπερνά τα 5,60 ευρώ, την ίδια στιγμή που στην Ελλάδα η αγορά διατηρείται στάσιμη πέριξ των 5,20 ευρώ.

ezgif-2-b2ee3c420f

Πολύ πρόσφατα ήρθαν στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα μιας νέας πολύ σημαντικής κλινικής μελέτης από τις ΗΠΑ για την επίδραση του ελαιολάδου στην ήπια νοητική διαταραχή (MCI) που αποτελεί το πρόδρομο στάδιο της νόσου Alzheimer (ΑD).

82a

«Στη Λέσβο, τον τόπο που έχει ως σύµβολο την ελιά και το λάδι αγγίζει την υπέρτατη ποιότητά του, οι ελαιώνες της οικογένειας Τζωρτζή είναι συνώνυµοι µε το θησαυρό αυτής της γης. Από αυτούς τους ελαιώνες κι έχοντας οικογενειακή παράδοση στην ελαιοκαλλιέργεια, ξεκινάει να γίνεται γνωστό το ελαιόλαδό µας, λαµβάνοντας µέρος σε διαγωνισµούς ποιότητας και κατακτώντας διακρίσεις.

eleolado_site_DEK_22

Έπειτα από το πρωτόγνωρο ράλι που σημείωσε η αγορά ελαιολάδου την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου, τις τελευταίες ημέρες αναπτύσσεται μια τάση εξισορρόπησης των τιμών στα σημερινά επίπεδα, ήτοι, λίγο πάνω από τα 6,30 ευρώ στην Ιταλία και 5,35 ευρώ σε Ελλάδα και Ισπανία.

olives-357849_640__1_

Η παραγωγή της ελιάς εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την λίπανσή της. Επίσης και η ποιότητα της παραγωγής εξαρτάται σημαντικά από την λίπανσή της και τον εφοδιασμό της με θρεπτικά στοιχεία. Ένα από τα κύρια θρεπτικά στοιχεία, το κάλιο κατέχει ιδιαίτερη θέση από πλευράς σπουδαιότητας στην θρέψη της ελιάς.

78a-1

Η αγάπη των ανθρώπων της Paschalas Olive Oil για την ελιά και τα προϊόντα της, ο µόχθος και η συνεχής προσπάθεια, αποτελούν ένα κοµµάτι της αναγνώρισης, η οποία κρύβεται πίσω από το βραβευµένο ελαιόλαδο Entelechia.

22_16_2

Ημερήσιες μεταβολές, κάθε φορά σε νέα υψηλά, δίνουν τον τόνο στην ευρωπαϊκή αγορά ελαιολάδου, με το κλίμα ανόδου να ξεκινά από την ιβηρική χερσόνησο όπου διαπιστώνεται στην πράξη αυτές τις ημέρες πόσο μικρή είναι η φετινή παραγωγή, μεταφέρεται στην Ιταλία και φτάνει ως την Ελλάδα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία