Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Ελαίας Καρπός

EXOFYLLO_TOP-50-ELAIAS-KARPOS-960x620-1

Με την παραδοχή ότι το καλύτερο ανάμεσα στα πιο εκλεκτά ελαιόλαδα του κόσμου παραμένει απροσδιόριστο και ίσως να εκφράζει τα βάθη των προσωπικών προτιμήσεων κάποιου παράξενου γευσιγνώστη, η δουλειά που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια με το προϊόν στη χώρα μας είναι αδιαμφισβήτητη.

50-51a

Τον παραγωγό σε ρόλο εκτελεστικού οργάνου που ακολουθεί τις οδηγίες «της διοίκησης» –∆ΑΟΚ, για την καταπολέµηση του δάκου µε ένα σύστηµα που αποµακρύνεται από το µοντέλο της κρατικής δακοπροστασίας, θέλει η εναλλακτική πρόταση που προωθεί εδώ και λίγο καιρό ένας από τους πλέον θερµούς υποστηρικτές του ποιοτικού ελληνικού ελαιολάδου.

tinisia-olive-oil-3_2

Η αύξηση της παραγωγικότητας και της επιστημονικής έρευνας για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του τυνησιακού ελαιολάδου στις ξένες αγορές έχουν γίνει η νούμερο ένα προτεραιότητα του υπουργείου Γεωργίας της Τυνησίας, με τη χώρα να εισέρχεται πλέον σε μια ώριμη περίοδο απασχόλησης με την ελαιοκαλλιέργεια. Αυτά υπογραμμίζει σχετική έκθεση της ελληνικής πρεσβείας στην Τύνιδα, με αφορμή τις προοπτικές παραγωγής της χώρας της Βορείου Αφρικής για τη φετινή ελαιοκομική περίοδο.

c4608183-c665-49f0-9b50-68244728c2fe

Ήπια κέρδη καταγράφουν τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με το επενδυτικό κλίμα να "τροφοδοτείται" ακόμα από τα καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο, που έχουν αναζωπυρώσει τις προσδοκίες ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα μπορούσε να προχωρήσει σε πιο ήπιες αυξήσεις των επιτοκίων.

elaiotriveio-730x412-1

Το κατώφλι του 20% ετοιμάζεται να διαβεί το εκθλιπτικό δικαίωμα σε ορισμένες (μικρότερες) ελαιοπαραγωγικές ζώνες της χώρας, με τα ελαιοτριβεία να επικαλούνται τα αθροιζόμενα βάρη από την ενεργειακή κρίση και την αύξηση στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος ώστε να αυξήσουν σημαντικά την αμοιβή τους σε είδος.

ρηθεξιιξφδρφρ

H οικογενειακή εταιρία Faklaris αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες μονάδες τυποποίησης ελαιολάδου στη χώρα μας. Πιστή τις αρχές της υψηλής ποιότητας και φέτος από τις πρώτες μόλις ημέρες του Νοεμβρίου ξεκίνησε τη συγκομιδή στους ελαιώνες της στην περιοχή της Αργολίδας και άνοιξε το ελαιοτριβείο της για να υποδεχθεί τους πρώτους καρπούς της ελιάς.

elaiolado-fresko

Στην περιοχή των 4,85 ευρώ κινείται η μέση τιμή έξτρα παρθένου ελαιολάδου στην Ισπανία, κάτι που σημαίνει ότι το κατώφλι των 5 ευρώ το έχουν πλέον πατήσει και στην χώρα της Ιβηρικής, ενώ περαιτέρω άνοδο προεξοφλούν οι αναλυτές από το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της πρεσβείας της Ελλάδας της Μαδρίτης.

OliveOilFactory__1_

Με δύο νέους Κανονισμούς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επικαιροποιεί τα χαρακτηριστικά, τις μεθόδους ανάλυσης και τα πρότυπα εμπορίας των ελαιολάδων και πυρηνελαίων, αντικαθιστώντας τον καν.2568/1991 και τον 29/2012 ενώ γίνεται προσπάθεια να απλοποιηθεί και αποσαφηνισθεί το ρυθμιστικό πλαίσιο.

13_16

Εξακολουθεί να βαθαίνει το ανοδικό κανάλι στην αγορά ελαιολάδου, µε την εγχώρια αγορά να ενισχύεται κατά επιπλέον 13 λεπτά το κιλό µέσα σε µια εβδοµάδα, φτάνοντας πλέον τα 5,20 ευρώ που πληρώνουν ιδιωτικά ελαιοτριβεία στη Λακωνία, σε µια προσπάθεια να προσελκύσουν περισσότερους παραγωγούς που κανονικά θα παρέδιδαν σε συλλογικά σχήµατα των χωριών που απαρτίζουν την ελαιοκοµική ζώνη της περιοχής.

kalamon_2__1_

Τιμή παραγωγού 1,50 ευρώ το κιλό για το 200άρι μέγεθος, έως και 2,10 για τα λίγα χοντρά κομμάτια (121-140) προβλέπει ο πρώτος δημοσιευμένος τιμοκατάλογος για τη φετινή εμπορική περίοδο στα Καλαμών που έδωσε η Sparta Gourmet στις 2 Νοεμβρίου.

kyklopas_photo_FN_2-1080x675-1

Με νέες, αισθητικά άρτιες, συσκευασίες κυκλοφορεί το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο της εταιρείας “ΚΥΚΛΩΠΑΣ”. Μετά το επιτυχημένο “Αges”, η νέα σειρά εκσυγχρονίζει για άλλη μια φορά την εικόνα, ενός ιδιαίτερου και ποιοτικά πολυβραβευμένου προϊόντος, της οικογενειακής, και με πολύχρονη ιστορία, επιχείρησης του Αργύρη Κελίδη και της συζύγου του Νίκης, στη Μάκρη του Έβρου.

45_3

Κοµψά αρώµατα καλοκαιρινών λουλουδιών και καθαρή µεταξένια γεύση χαρακτηρίζουν τα ελαιόλαδα της ποικιλίας «Ελιάς Μάκρης», που καλλιεργείται στον βορειότερο ελαιώνα της Ελλάδας, στην Αλεξανδρούπολη.

22_47

Σε µια ιδιαίτερη ισορροπία έχει περιέλθει η ευρωπαϊκή αγορά ελαιολάδου, µε τη νέα συνθήκη να υπαγορεύει πρωτάκουστες τιµές παραγωγού τουλάχιστον για τους επόµενους µήνες, όσο η προσφορά στην αγορά περιορίζεται τόσο λόγω παραγωγής όσο και στρατηγικής µεγάλων παιχτών.

ladi_pop__1_

Τα 6 ευρώ το κιλό τις 3 γραμμές ανακοίνωσε η ΕΑΣ Κεφαλληνίας και Ιθάκης για το ελαιόλαδο από νέους ελαιώνες, ενώ οι παραγωγοί που φροντίζουν δέντρα άνω των 60 ετών, η τιμή διαμορφώνεται στα 6,5 ευρώ το κιλό.

elaiotriveio

Αποφασισμένοι να σταματήσουν τη λειτουργία των ελαιουργείων τους δηλώνουν οι επαγγελματίες του κλάδου στη Λακωνία αν δεν υπάρξει μέριμνα από την κυβέρνηση για να δώσει λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Elawon_bottlesmillstonesolives_full-min__1_

Με έντονο ενδιαφέρον οι ελληνικές επιχειρήσεις συμμετέχουν στη Διεθνή Έκθεση τροφίμων και ποτών Sial Paris 2022. Στο μεγάλο ραντεβού των εταιρειών και η E-LA-WON με προσανατολισμό εξωστρέφειας και ενίσχυσης της παρουσίας της στις αγορές του εξωτερικού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία