Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Ελαίας Καρπός

Α_Ε_Σ__ΣΤΕΡΝΑΣ

Η Στέρνα είναι μια παραδοσιακά ελαιοπαραγωγική περιοχή της Μεσσηνίας. Ο οικισμός περιβάλλεται από εκτεταμένο ελαιώνα, με δένδρα ποικιλιών Κορωνέικης και Καλαμών. Κύρια απασχόληση των κατοίκων του χωριού αλλά και των γειτονικών περιοχών, είναι η ελαιοπαραγωγή, με τον ελαιώνα να εκτείνεται σε πολλές χιλιάδες στρέμματα.

P1190124__1_

Η Ένωση Αγροτών Συνεταιρισμένων (Ε.Α.Σ.) Καβάλας ιδρύθηκε το 1927, ως δευτεροβάθμια Συνεταιριστική Οργάνωση και λειτουργεί πλέον στα πλαίσια του νέου Νόμου περί Συνεταιρισμών ως πρωτοβάθμιος Αγροτικός Συνεταιρισμός, έχοντας ως μέλη της παραγωγούς των επαρχιών Καβάλας, Νέστου και Θάσου.

Eas-Agriniou___logo

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός (Α.Σ.) «Ένωση Αγρινίου», πλέον Αγροτικός Συνεταιρισμός Επεξεργασίας & Εμπορίας Αγροτικών Προϊόντων Παραγωγών Αγρινίου (Α.Σ. «Ένωση Αγρινίου»), ιδρύθηκε το 1930 από τους Συνεταιρισµούς των καπνοπαραγωγών και ελαιοπαραγωγών των επαρχιών Τριχωνίδας, Ξηροµέρου και Βάλτου του Νοµού Αιτωλοακαρνανίας.

ladisisswreusi_2

Όσο η Ιταλία παραμένει σε καραντίνα, οι εξαγωγές ελαιολάδου της μπαίνουν και αυτές αναγκαστικά σε περιορισμό, εξαιτίας της ούτως ή άλλως επιβαρυμένης λόγω των ημερών κατάστασης στην εφοδιαστική αλυσίδα ολόκληρης της Ευρώπης.

Zakros25

Με 287 ενεργά μέλη-παραγωγούς, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζάκρου στη Σητεία, που ιδρύθηκε το 1936, εφαρμόζει ένα μοντέλο ποιοτικής γεωργικής παραγωγής με την στήριξη της επιστήμης, που αξιοποιεί τους καρπούς, χωρίς να βλάπτει το περιβάλλον.

Α_Ε_Σ_ΠΕΥΚΩΝ

Η προώθηση ενός μοντέλου καλλιέργειας της ελιάς, το οποίο θα βασίζεται κατά κύριο λόγο στη χρήση φιλικών προς το περιβάλλον μεθόδων παραγωγής και στην πιστοποιημένη ιχνηλασιμότητα και ποιότητα του τελικού προϊόντος βρίσκεται στα άμεσα πλάνα του ΑΕΣ Πεύκων στην Σητεία.

foinikasaskoutsouras

Συνολικά 4.118 στρέμματα με ελιές καλλιεργούν  οι 227 παραγωγοί που έχουν συγκροτήσει τον Αγροτικό Ελαιοκομικό Συνεταιρισμό Κουτσουρά στο νομό Λασιθίου, ενώ  ένα ποσοστό από αυτούς διαθέτουν ιδιόκτητα θερμοκήπια με κηπευτικά.

ARAM

Σε ισχύ θα παραμείνει η απόφαση Αποστόλου και η διευθέτηση που είχε γίνει το 2018 για το Kalamata Olives, όπως διαβεβαίωσε σε συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους της ΠΕΜΕΤΕ (Μεταποιητές Ελιάς) και της ΔΟΕΠΕΛ (Διεπαγγελματική Επιτραπέζιας Ελιάς) η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Φωτεινή Αραμπατζή.

Avia2

Ο Αγροτικός Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Μικρής Μαντινείας και Αβίας, είναι από τους παλαιότερους, ιδρύθηκε το 1924 κι έχει πιστοποιηθεί με απόφαση του Υπουργείου Γεωργίας να παράγει το μοναδικό ελαιόλαδο Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης "Καλαμάτα" Αβία.

portugaln3

Από τα 10 φυτά ανά στρέμμα και την παραδοσιακή συγκομιδή των ελιών με το χέρι, οι Πορτογάλοι πέρασαν μέσα σε λιγότερο από 20 χρόνια στην διαχείριση 120 φυτών ελιάς ανά στρέμμα με μηχανικά μέσα, αυξάνοντας κατά 1000% την παραγωγή στο βασικότερο κέντρο της χώρας, το Αλεντέχο.

Gatselos-lazaros_sel_8

Πέρα από το μονοπάτι των στατιστικά απόλυτων αριθμών, υπάρχει η διαδραστική αλήθεια της εξελισσόμενης αρωματικής και γευστικής εμπειρίας Αναμφίβολα, ήταν πολύ το μελάνι που χύθηκε κατά τη δύση της προηγούμενης δεκαετίας για το αν και κατά πόσο θα ήταν ορθό να αλλάξουν, ενδοκοινοτικά τουλάχιστον, τα όρια της έκφρασης της οξύτητας που στοιχειοθετούν το χαρακτηρισμό «εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο».

22-35_12

Για µεγαλύτερες ποσότητες κλείνονται οι συµφωνίες στο ελαιόλαδο το τελευταίο διάστηµα, µε τις τιµές ωστόσο να µην ανακάµπτουν παράλληλα µε τη ζήτηση. Απ’ ό,τι φαίνεται η εγχώρια αγορά παίζει καθοριστικό ρόλο στην αύξηση των ποσοτήτων που διακινούνται, δεδοµένης και της ζηµιάς που έχει σηµειωθεί στην Κρήτη, µε τις εταιρείες τυποποίησης του νησιού να έχουν στραφεί στην Πελοπόννησο για να καλύψουν τις ανάγκες τους.

ladiestiasi

Μόνο «παρθένο» και «έξτρα παρθένο ελαιόλαδο» και εντός συσκευασίας μιας χρήσης - που, όπως και τώρα προβλέπεται, αλλά δεν τηρείται - θα επιτρέπεται να «σερβίρουν» στο τραπέζι των καταναλωτών, οι εστιάτορες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία