Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Ελαίας Καρπός

10-17a

Παραγωγοί, επιστήμονες και κράτος εργάζονται συστηματικά εδώ και δέκα χρόνια στην Ιταλία για την καταγραφή και μελέτη των μονοποικιλιακών ελαιολάδων από τοπικές ποικιλίες, χαράζοντας τη νέα κατεύθυνση της διεθνούς αγοράς.

anopaea

Για ακόμα μια χρονιά, η ANOPAEA ORGANIC ESTATE συμμετέχει στηνέκθεση EXPOTROF, η οποία θα διεξαχθεί 24-26/1/2020, αυτή τη φορά με το περίπτερο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

16-41

Πλησιάζοντας στα µισά της εµπορικής περιόδου και σε αντίθεση µε τον κανόνα που θέλει έντονη κινητικότητα τους µήνες αυτούς, η αγορά ελαιολάδου είναι αδρανοποιηµένη, µε τις χαµηλές τιµές για το προϊόν να µην εξασφαλίζουν καµία ρευστότητα στο εµπόριο.

33_3

Όταν ένας καταναλωτής δεν έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει το προϊόν που θα αγοράσει το μόνο μέσο πειθούς που απομένει είναι η συσκευασία. Είναι εξαιρετικά θετικό το γεγονός ότι οι Έλληνες παραγωγοί έχουν καταλάβει τη σημασία της και έχουν διακριθεί διεθνώς. Το Top 50 by Ελαίας Καρπός παρουσιάζει τέσσερις από τις πιο ενδιαφέρουσες περιπτώσεις της ελληνικής αγοράς.

22-35_6

Υποτονική η ζήτηση από το εγχώριο εµπόριο, παρά τις χαµηλές τιµές στον παραγωγό, ενώ παράλληλα το ενδεχόµενο επιβολής δασµών και στο ελληνικό ελαιόλαδο εξετάζουν τώρα οι ΗΠΑ.

isosladi

Παράγοντες που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη μελλοντική κατανάλωση ελαιολάδου περιλαμβάνουν η αυξανόμενη δημοτικότητα του φαγητού σε εστιατόρια μαζί με τις ανησυχίες των νεότερων γενεών για την υγεία τους και το περιβάλλον.

olio-lombardo-nocellara-campobello-00020-1

Για την παραγωγή ενός εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου (της κορυφαίας ποιοτικής κατηγορίας του προϊόντος), απαιτείται ως γνωστόν η τήρηση σειράς διαδικασιών και προδιαγραφών σε όλα τα στάδια ελαιοκαλλιέργειας, ελαιοσυλλογής, σωστής & άμεσης μεταφοράς του ελαιοκάρπου στο ελαιοτριβείο κλπ.

114

Μετά από την Αθήνα (2016), την Πύλο (2017), τους Δελφούς (2018) και το Ναύπλιο (2019), ο Αthena ταξιδεύει στη Λέσβο, ένα νησί με εξαιρετικά πλούσια ιστορία σε ό,τι αφορά την ελαιοπαραγωγή. Οι διαδικασίες αξιολόγησης θα φιλοξενηθούν στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς, στην καρδιά του λεσβιακού ελαιώνα, στην Αγία Παρασκευή.

ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

Περισσότεροι από 300 επισκέπτες, από όλα τα µήκη και πλάτη της Γης, έχουν περάσει έως σήµερα από το πρόγραµµα συγκοµιδής ελιάς που έχει αναπτύξει το Κτήµα Ευµέλεια στη Λακωνία

table_olives

Με την ευκαιρία της εποχής συγκομιδής της ελιάς, ενός εξαγώγιμου προϊόντος με μεγάλη απήχηση στις διεθνείς αγορές, ο ΕΦΕΤ ενημερώνει τους καταναλωτές για την επιτραπέζια ελιά, η οποία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Μεσογειακής Ελληνικής διατροφής, ιδιαίτερα σε περιόδους νηστείας, όπως αυτή που διανύουμε, εξαιτίας της θρεπτικής της αξίας αλλά και των γευστικών και αρωματικών συστατικών της.

36_pin_14

Κρατάει το ψυχολογικό φράγµα των 3 ευρώ το κιλό το ελαιόλαδο στη Νότια Λακωνία, παρά τις πιέσεις της αγοράς για περαιτέρω υποχώρηση της τιµής, η οποία στην αρχή της σεζόν ξεκίνησε από τα 3,80 ευρώ.

kritixwrisladibdcxwristonmani

 Μειωμένη κατά 30% αναμένεται πως θα είναι η τελική παραγωγή στην Κρήτη έπειτα από την όψιμη επέλαση του δάκου στο νησί, με τις ζημιές να αποτιμώνται στα 110 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Συνδέσμου Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης (ΣΕΔΗΚ).

kalamata2-GettyImages-479095728-5af4b6e4c064710036d38cad

Με το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής ελιάς Καλαμών στον κάμπο του Νεοχωρίου στην Αιτωλοακαρνανία να είναι ακόμη ασυγκόμιστο πάνω στα λιόδεντρα, οι παραγωγοί της περιοχής δηλώνουν αμήχανοι για το τι μέλλει γενέσθαι στην πορεία της σεζόν.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία