BACK TO
TOP
Ελαίας Καρπός

Έχει ιστορία και εξαιρετικό προϊόν η ΕΑΣ Λακωνίας

Αν το ελληνικό ελαιόλαδο είχε... σπίτι, αυτό θα ήταν η ΕΑΣ Λακωνίας. Μπορεί το εγχώριο προϊόν να παράγεται σε εξαιρετικές ποιότητες σε διάφορες περιοχές της χώρας (Κρήτη, Μεσσηνία, Λέσβος κ.α.), όµως η δουλειά που γίνεται στις ιστορικές εγκαταστάσεις της ΕΑΣ Λακωνίας, εδώ και πολλά χρόνια, αποτελεί παράδειγµα προς µίµηση.

Έχει ιστορία και εξαιρετικό προϊόν η ΕΑΣ Λακωνίας

0
0

Αυτό το διαπιστώσαµε και ιδίοις όµµασι κατά την επίσκεψή µας στην Ένωση, όπου µας υποδέχθηκαν και µας ξενάγησαν ο πρόεδρός της, Νίκος Προκοβάκης, και το επιτελείο του. Κάτω από την σκιά του Ταΰγετου δίπλα στις εµφανώς παλιές -αλλά ακόµα λειτουργικές- δοµές της συνεταριστικής οργάνωσης η διοίκηση έχει δηµιουργήσει νέες όπως χώρους γευσιγνωσίας, αποθήκευσης, τυποποίησης.

 Το στοιχείο του νέου όµως δεν περιορίζεται στις εγκαταστάσεις, αφού ο προοδευτικός -όπως αποδεικνύεται στην πράξη- Νίκος Προκοβάκης - έχει φροντίσει να έχει στο πλευρό νέους ανθρώπους - επιστήµονες, οι οποίοι έχοντας γνώση της δουλειάς τους και του προϊοντος έχουν αναλάβει την ευθύνη να οδηγήσουν το λακωνικό ελαιόλαδο στη νέα εποχή. 

«Η Λακωνία είχε την τύχη να έχει ένα δυνατό συνεταριστικό κίνηµα και ένα εξαιρερικό προϊόν όπως το ελαιόλαδο. Οι δύο αυτές παράµετροι βοήθησαν την ανάπτυξη του πρωτογενή τοµέα της περιοχής», εξηγεί ο Ν. Προκοβάκης. Και προσθέτει: «Εκτιµώ ότι αν το λακωνικό ελαιόλαδο καταφέρει να φεύγει τυποποιηµένο σε ποσοστό 20% µε δικό µας brand name, τότε τα πράγµατα θα είναι πολύ καλύτερα. Πρέπει η προστιθέµενη αξία του ελαιολάδου να µένει στον τόπο µας. Ωστόσο θα πρέπει να πούµε ότι η ΕΑΣ Λακωνίας παίρνει καλύτερες τιµές και στο χύµα γιατί έχει µια ποιότητα που δεν την αφήνει να... πέσει».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία