BACK TO
TOP
Ελαίας Καρπός

Φουλ Arbequina και Κορωνέικη στην Καλιφόρνια

Ανεβάζει στροφές η ελαιοκομική επιχείρηση California Olive Ranch, η οποία ανακοίνωσε ότι θα εγκαταστήσει περίπου 9.000 στρέμματα ελαιόδεντρων μέχρι το τέλος του έτους, στο πλαίσιο των επενδύσεων που έχει δρομολογήσει ύψους 35 εκατ. δολαρίων

20_koroneiki

422
0

Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Γκρεκ Κέλεϊ, αυτό θα είναι το μεγαλύτερο ενιαίο σχέδιο φύτευσης ελιάς στην Καλιφόρνια και τις ΗΠΑ και έρχεται σε μία κρίσιμη για τη βιομηχανία περίοδο, την ώρα που καταγράφεται μια ανοδική τάση στη ζήτηση των καταναλωτών. «Με την αύξηση του επιπέδου παραγωγής μας, είμαστε πιο εύκολα ικανοί να καλύψουμε αυτή την ανάγκη», υποστήριξε. Μάλιστα, όπως είπε, ένα μεγάλο ποσοστό από τα 35 εκατ. θα χρησιμοποιηθεί για συμβολαιακή με τοπικούς ελαιοκαλλιεργητές, τη βιολογική παραγωγή και την έρευνα.

Με δηλώσεις του στο Olive Oil Times, ο κ. Κέλεϊ ανάφερε ότι «αυτά τα νέα δέντρα καλλιεργήθηκαν σε εγχώρια φυτώρια και θα παράσχουν αρκετό ελαιόλαδο για να εξυπηρετήσουν την ετήσια ζήτηση των πέντε μεγαλύτερων πελατών μας».

Ανάμεσα στις ποικιλίες που θα φυτευτούν είναι οι Arbequina, Arbosana και Koroneiki, ενώ ένα σημαντικό ποσοστό των νέων εκτάσεων θα χρησιμοποιηθεί για την δοκιμή και τον πειραματισμό σε διαφορετικές ποικιλίες. Σύμφωνα με την Πατρίσια Ντάραχ, εκτελεστική διευθύντρια του Συμβουλίου Καλλιέργειας (COOC) στην Καλιφόρνια, πρόκειται για καλά νέα που θα ωφελήσουν την βιομηχανία καθώς η ζήτηση για εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο δεν ήταν ποτέ μεγαλύτερη.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία