BACK TO
TOP
Ελαίας Καρπός

Στα Αγγελιανά Ρεθύµνου ένας δραστήριος Κρητικός κάνει την τοπική παράδοση της ελαιοπαραγωγής τρόπο ζωής

Σε ηλικία µόλις 23 ετών, ο Γιώργος Τζιανουδάκης έβαλε το 2012 σε θεµέλια το όραµά του για συνέχιση της οικογενειακής παράδοσης στην ελαιοπαραγωγή, καλλιεργώντας με μεράκι τα κτήματά του και εξάγοντας σήμερα τον κόπο του στα ράφια του εξωτερικού.

Cretanthos-3_2

153
1

H Cretanthos, που ιδρύθηκε το 2012 γίνεται αυτοσκοπός της ζωής του νεαρού Κρητικού, μαζί με την παραγωγή άριστης ποιότητας ελαιολάδου, που όχι µόνο θα ικανοποιεί τα γευστικά γούστα του καταναλωτή αλλά θα αποτελεί ένα πραγµατικό ελιξίριο για την υγεία του, ο νεαρός Κρητικός µαζί µε την οικογένειά του έφτιαξε το τυποποιητήριο ελαιολάδου Cretanthos στα Αγγελιανά Ρεθύµνου, µε σκοπό να ελέγχει την ποιότητα του «υγρού χρυσού» από την παραγωγή µέχρι την κατανάλωση.

Τα κτήµατα της οικογένειας βρίσκονται στη ζώνη ΠΟΠ Β. Μυλοποτάµου.

Οι σύγχρονες µέθοδοι αποθήκευσης και τυποποίησης του ελαιολάδου που εφαρµόζονται στις εγκαταστάσεις, ανεβάζουν ψηλά τον πήχη της διατήρησής του ως προϊόν µε υψηλή βιολογική αξία. Οι βασικοί πυλώνες της φιλοσοφίας της εταιρείας είναι: Ο σεβασµός στην παράδοση, η εξειδίκευση της γνώσης και η αφοσίωση στην ποιότητα. 

Καλλιεργώντας µε µεράκι τα κτήµατα της οικογένειας, που βρίσκονται στη ζώνη ΠΟΠ Β. Μυλοποτάµου, η Cretanthos κατάφερε να παράγει τρεις διαφορετικούς τύπους ελαιολάδου: Βιολογικό αγουρέλαιο, βιολογικό εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο και συµβατικό ελαιόλαδο ορεινής καλλιέργειας. Η παραγωγή συµπληρώνεται από συµβάσεις µε παραγωγούς που βρίσκονται κάτω από την «οµπρέλα» της Cretanthos, κατόπιν αυστηρής επιλογής και ελέγχων.

Έµφαση δίνεται και στη σωστή παρουσία του προϊόντος µε συσκευασίες που µπορούν να αντιπροσωπεύσουν επάξια την Ελλάδα σε ράφια του εξωτερικού.

 

Υπερσύγχρονες µέθοδοι παραγωγής

Η Cretanthos, έχοντας στις πλάτες της την γνώση και την εµπειρία τεσσάρων γενεών, όχι µόνο άντεξε αλλά αναπτύχθηκε κόντρα στους καιρούς και τη δυσµενή οικονοµική περίοδο που διανύει η Ελλάδα. Παρά το νεαρό της ηλικίας της, η εξαγωγική διαδικασία άρχισε από τον πρώτο κιόλας χρόνο ίδρυσής της και απέκτησε φανατικούς καταναλωτές σε διάφορες χώρες, λόγω του γευστικού προφίλ των ελαιολάδων της αλλά και του φαρµακευτικού χαρακτήρα τους λόγω υψηλής περιεκτικότητας σε πολυφαινόλες.

Η Cretanthos δέχεται επισκέψεις στο τυποποιητήριο και τους ελαιώνες της από µαθητές, τουρίστες και ντόπιους. 

Η Cretanthos, θέλοντας να µοιραστεί µε όλο τον κόσµο το πάθος για την ελαιοπαραγωγή και την αγάπη για την Κρητική γη, δέχεται επισκέψεις στο τυποποιητήριο και τους ελαιώνες της από µαθητές, τουρίστες και ντόπιους. Μέσα από την ξενάγηση, τις αφηγήσεις και την εµπειρία της γευσιγνωσίας, δίνεται η δυνατότητα στον επισκέπτη να βιώσει µια µοναδική εµπειρία και να γευτεί λίγο από το πάθος και το µεράκι που εσωκλείονται σε κάθε µπουκάλι ελαιολάδου της παραγωγής της.

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

05-03-2019 22:18Νίνα Κωσταρέλη

Εξαιρετικό ελαιόλαδο! Το αγοράσαμε , το δοκιμάσαμε και σας διαβεβαίωνω ότι είναι ελιξίριο ζωής κ υγείας.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία