BACK TO
TOP
Ελαίας Καρπός

Κορυφαίες διακρίσεις για το Οργανοληπτικό Εργαστήριο του ΣΕΒΙΤΕΛ

Την πρώτη και την δεύτερη θέση στον Εθνικό Διαγωνισμό Ομάδων Γευσιγνωστών Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου SAVANTES – Ελλάδα 2019 κατέκτησαν δύο Ομάδες του Οργανοληπτικού Εργαστηρίου του ΣΕΒΙΤΕΛ.

IMG_2630_2

18
0

Ειδικότερα, στον εν λόγω Διαγωνισμό, ο οποίος πραγματοποιήθηκε στο χώρο του ΤΕΙ Καλαμάτας το Σάββατο 9/3/2019, συμμετείχαν 15 τριμελείς Ομάδες Ελλήνων γευσιγνωστών και 4 γευσιγνώστες από Τουρκία και Σουηδία.



Την πρώτη θέση κατέλαβε η Ομάδα από Μέλη του Εργαστηρίου του ΣΕΒΙΤΕΛ αποτελούμενη από τους κ.κ. Νίκο Πολυχρονόπουλο, Γιάννη Αγγελή και Παύλο Παναγιωτόπουλο και την δεύτερη θέση η Ομάδα από Μέλη επίσης του Εργαστηρίου του ΣΕΒΙΤΕΛ αποτελούμενη από την κα Έφη Ζωντανού και τους κ.κ. Λυκούργο Πολυχρονόπουλο και Τάκη Δημητρακόπουλο.

Οι δύο νικήτριες Ομάδες με τη διάκρισή τους εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στον αντίστοιχο Παγκόσμιο Διαγωνισμό τον προσεχή Οκτώβριο στην Ισπανία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και στην ατομική δοκιμασία διακρίθηκαν από την Ομάδα του Εργαστηρίου του ΣΕΒΙΤΕΛ στην πρώτη θέση ο κ. Νίκος Πολυχρονόπουλος, ισοψηφίζοντας με τον κ. Κώστα Τσορώνη (από το ΤΕΙ ΠΕΛ/ΣΟΥ) και στην δεύτερη θέση ο κ. Τάκης Δημητρακόπουλος.

«Οι διακρίσεις της Ομάδας μας, επιβεβαιώνουν την συνοχή, την μεγάλη εμπειρία την πολυετή ενασχόληση και την αντικειμενικότητα όλων των Μελών της Ομάδας του ΣΕΒΙΤΕΛ» τόνισε η Panel Supervisor και Χημικός Εμπειρογνώμων της Ε.Ε και του ΔΣΕ κα Έφη Χριστοπούλου. «Τα συγχαρητήρια, εκτός των 6 συμμετεχόντων Μελών, αξίζουν και στα λοιπά Μέλη της Ομάδας του Εργαστηρίου μας για τη σκληρή δουλειά και το πάθος με το οποίο συμμετέχουν κάθε εβδομάδα στις συνεδρίες και αξιολογήσεις. Επιβεβαιώνεται επίσης ότι η αντικειμενικότητα της Μεθόδου Οργανοληπτικής Αξιολόγησης υπό την προϋπόθεση ότι έμπειροι αξιολογητές είναι σε θέση να κατατάξουν άριστα, ελαιόλαδα από όλες τις ελαιοπαραγωγικές χώρες, όπως αυτά τα οποία αξιολογήθηκαν και στον συγκεκριμένο Διαγωνισμό» συμπλήρωσε η κα Χριστοπούλου.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία