BACK TO
TOP
Ελαίας Καρπός

Τα εξηκοστά του γενέθλια γιόρτασε το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιοκομίας

Την επέτειο των 60 χρόνων του γιόρτασε στη Ρώμη το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιοκομίας (IOC), το οποίο ιδρύθηκε το 1959 υπό την αιγίδα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, και πλέον αριθμεί σε 17 κράτη μέλη καθώς και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

IOC

16
0

Στη Ρώμη λοιπόν, τα υψηλόβαθμα στελέχη του IOC συναντήθηκαν προκειμένου να συζητήσουν με αφορμή τα γενέθλια του Συμβουλίου, τις ανερχόμενες δυνατότητες του κλάδου καθώς και τις προκλήσεις που αναμένεται να συναντήσει ο διακυβερνητικός οργανισμός.

Σε δηλώσεις του ο Αμπντελατίφ Γκεντίρα, γενικός διευθυντής του ΙΟC, εξήγησε το μακροπρόθεσμό όραμά του για τη βιωσιμότητα του κλάδου, ενώ έθιξε και ορισμένες από τις σημαντικότερες προκλήσεις του ελαιοκομικού κόσμου, μεταξύ των οποίων εξέχουσα θέση διατηρεί το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής.

«Η κλιματική αλλαγή έχει σημειώσει ήδη έναν αντίκτυπο στην παγκόσμια παραγωγή, οδηγώντας σε σημαντικές αλλαγές οι οποίες άλλωστε επηρεάζουν με την σειρά τους τν τιμή του ελαιολάδου», υποστήριξε ο ίδιος, τονίζοντας την ανάγκη να αναπτυχθεί ένα μοντέλο κυκλικής οικονομίας το οποίο θα είναι σε θέση εκμεταλλεύεται όλα τα υποπροϊόντα της διαδικασίας παραγωγής ελαιολάδου.

Η γενικός διευθυντής του IOC υποστήριξε ακόμα πως δεδομένης της μικρής αναλογίας του ελαιολάδου στον συνολικό όγκο λιπαρών που καταναλώνονται ετησίως, ήτοι 3%, «το ελαιόλαδο είναι ένα διαμάντι. Όλοι όσοι παράγουν ελαιόλαδο χωρίς να καταβάλουν μεγάλες προσπάθειες για την διασφάλιση της υψηλότερης δυνατής ποιότητας, προκαλούν πλήγμα στην βιομηχανία. Όσοι αποτυγχάνουν στην παραγωγή υψηλής ποιότητας ελαιολάδου, καταστρέφουν σιγά σιγά τον κλάδο».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία