BACK TO
TOP
Ελαίας Καρπός

Άδικη εισφορά σε χρηματοδοτικά εργαλεία καταγγέλλει η ΠΕΜΕΤΕ

Μια αντιναπτυξιακή και άδικη επέκταση εισφοράς σε πάσης φύσης χρηματοδοτικές συμβάσεις καταγγέλλει η Πανελλήνια Ένωση Μεταποιητών-Τυποποιητών και Εξαγωγέων επιτραπέζιων ελιών (ΠΕΜΕΤΕ).

olives-2

23
0

Ειδικότερα, σύμφωνα με το άρθρο 63 του Ν.4607/201 9 (ΦΕΚ 65/24.4.2019) επεκτάθηκε η επιβολή της εισφοράς του άρθρου 1 του Ν.128/1975 στα χρηματοδοτικά ιδρύματα (η οποία ως γνωστόν ισχύει για όλες τις χορηγήσεις πιστώσεων από Τράπεζες - Πιστωτικά Ιδρύματα) και στις πάσης φύσης χρηματοδοτικές συμβάσεις (leasing, factoring, κλπ).

Η ΠΕΜΕΤΕ θεωρεί ότι αυτή η επέκταση της εισφοράς είναι όχι μόνο αντιαναπτυξιακή αλλά και άδικη, διότι οι χρηματοδοτικές αυτές συμβάσεις ήδη βαρύνονται επιπλέον και με τον αναλογούντα ΦΠΑ.

«Υπενθυμίζουμε ότι το θέμα της κατάργησης της εισφοράς του Ν.128/1975 αποτελεί πάγιο αίτημα της ΠΕΜΕΤΕ και άλλων εξαγωγικών φορέων» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Ένωσης, επισημαίνοντας παράλληλα ότι στο άρθρο 1 του Ν.128/1975 αναφέρεται και η επιστροφή διαφορών τόκων «εις εξαγωγικάς επιχειρήσεις», ώστε αυτές να είναι σε θέση να ανταγωνιστούν ομοειδείς επιχειρήσεις και κλάδους του εξωτερικού.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία