BACK TO
TOP
Ελαίας Καρπός

Μείον 15% η παραγωγή επιτραπέζιων ελιών Ισπανίας για το 2019/20

Η Ισπανία αναμένει μια συγκομιδή επιτραπέζιων ελιών που δεν θα ξεπεράσει τους  523.000 τόνους κατά την καλλιεργητική περίοδο 2019/20, μειωμένη κατά 15% σε σύγκριση με την περσινή, η οποία πάντως ήταν η υψηλότερη μέχρι στιγμής.

andalusiaolives

Πέτρος Γκόγκος

44
0

Η Διεπαγγελματική Οργάνωση Επιτραπέζιων Ελιών και το Υπουργείο Γεωργίας, Τροφίμων και Αλιείας είχαν αρχικά προβλέψει μια απόδοση περίπου 590.000 τόνων, αλλά ένα πολύ ξηρό καλοκαίρι μετά την ασυνήθιστα δροσερή άνοιξη τους ανάγκασε να αναθεωρήσουν αυτή την πρόβλεψη.

Μάλιστα η Διεπαγγελματική τόνισε πως ότι η τελική απόδοση θα μπορούσε να είναι ακόμη χαμηλότερη εάν επικρατήσουν κακές κλιματολογικές συνθήκες σε όλη τη συγκομιδή.

Ας σημειωθεί πως εφόσον επιβεβαιωθούν οι 523.000 τόνοι, τότε η συγκομιδή της επερχόμενης χρονιά θα είναι χαμηλότερη που σημειώθηκε ποτέ από το 2012 και 10% χαμηλότερη από τον μέσο όρο των πέντε προηγούμενων συγκομιδών.

Επιπλέον, στην Ανδαλουσία, όπου παράγεται σχεδόν το 80% των επιτραπέζιων ελιών της Ισπανίας αναμένεται εκτός από μια «φτωχή» από άποψη όγκων χρονιά, αλλά και πρωιμότητα. Η περίοδος συγκομιδής θα ξεκινήσει τρεις εβδομάδες νωρίτερα από ό, τι το 2018, με τις ίδιες κλιματολογικές συνθήκες που οδήγησαν στην κατακόρυφη μείωση της παραγωγής, να ευθύνονται και την πρωιμότητα.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία