BACK TO
TOP
Ελαίας Καρπός

Δεν γίνεται αποδεκτή τιμή κάτω από τα 4 ευρώ για τα πρώτα ελαιόλαδα

Οι έμποροι διαμορφώνουν ένα κλίμα πιέσεως που δεν ανταποκρίνεται στην τωρινή κατάσταση της αγοράς. Αυτήν την στιγμή λοιπόν τα δεδομένα είναι ότι δεν υπάρχει ελαιόλαδο στην αγορά και ότι η χρονιά είναι όψιμη.

23132133132121

Πέτρος Γκόγκος

15
1

Τα δυο αυτά αφήνουν το περιθώριο στους παραγωγούς ακόμη και να περιμένουν λίγο προκειμένου να πετύχουν μια τιμή πιο κοντά σε αυτό που επιθυμούν οι ίδιοι. Ας ξεκαθαρίσουμε ωστόσο, ότι η κατάσταση αυτή αφορά στα πρώτα ελαιόλαδα της χρονιάς και συγκεκριμένα στα αγουρέλαια.

Μια ικανοποιητική τιμή λοιπόν είναι αυτή που μπροστά έχει τον αριθμό 4, σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Μέλλο, πρόεδρο του ΑΣ Θερμασία Δήμητρα στο Κρανίδι. Οι συνεταιριστές εκεί περιμένουν μια ποσότητα κοντά στους 200 τόνους, με την ευρύτερη περιοχή να παράγει περί τους 1200 τόνους. «Αυτές τις μέρες έχουμε έτοιμο ένα βυτίο, το οποίο διαπραγματευόμαστε με τέσσερεις εμπόρους» αναφέρει στο agronews ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού, εξηγώντας πως τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του προϊόντος τους δίνουν επιπλέον «αυτοπεποίθηση» για να επιδιώξουν τον στόχο τους.  «Το που θα καταλήξουμε, αυτό είναι υπό διαπραγμάτευση. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η ζήτηση είναι μεγαλύτερη από την προσφορά τώρα», εξηγεί.

Όπως έγινε γνωστό πάντως, ήδη ο συνεταιρισμός Αγίων Αποστόλων προχώρησε σε πράξη με τιμή παραγωγού στα 3,80 ευρώ ανά κιλό, με τις γνώμες να διχάζονται σχετικά με το εάν πρόκειται για μια βεβιασμένη πράξη ή όχι. 

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

11-10-2019 11:48Κωνσταντίνος Πατεράκης

Όσο Ευρωπαϊκές εταιρίες διατηρούν ελαιώνες, παράλληλα δραστηριοποιούνται στην διακίνηση και εμπορία ελαιολάδου, σε Τυνησία και Μαρόκο, οι δε χώρες αυτές ευρίσκονται σε ειδική τελωνειακή σύνδεση με την Ευρώπη (εισαγωγές άνευ δασμών ) Οι δε μέθοδοι καλλιέργειας και συγκομιδής επιτρέπουν το κόστος παραγωγής κάτω του ενός ευρώ (0.60€) ανάσταση δεν γίνεται στην παραγωγή της Ελλάδας σε πωλήσεις χύδην....

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία