Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Ελαίας Καρπός

Αγοράζει με 20 εκατ.ευρώ ελαιόλαδο η Ιταλία για στήριξη παραγωγών και απόρων οικογενειών

Την επισιτιστική ασφάλεια πολιτών με την ενίσχυση των παραγωγών ελαιολάδου συνδυάζει μια πρωτοβουλία της Ιταλίας που προβλέπει την διάθεση 20 εκατ. ευρώ από κοινοτικές επιχορηγήσεις, για την αγορά σημαντικών ποσοτήτων έξτρα παρθένου ελαιολάδου.

EfKdnFUWkAAaeyo

225
0

Πακέτα τροφίμων σε οικογένειες των οποίων το εισόδημα επλήγη επικίνδυνα από την πανδημία ετοιμάζει η Ρώμη, προγραμματίζοντας από το συνολικό ταμείο επισιτιστικής ασφάλειας των 300 εκατ. ευρώ, να διατεθεί το ποσό των 20 εκατ. ευρώ για την αγορά έξτρα παρθένου ιταλικού ελαιολάδου.

Για την συλλογή των ποσοτήτων θα πραγματοποιηθούν δημοπρασίες ενώ η διάθεση τους  θα γίνει υπό την αιγίδα φιλανθρωπικών οργανώσεων. Η Ιταλίδα υπουργός Γεωργίας, Τερέζα Μπελάνοβα παραδέχτηκε ότι η αλυσίδα αξίας ιταλικού ελαιολάδου αντιμετωπίζει πολλές σημαντικές προκλήσεις και το ταμείο θα βοηθήσει επίσης τον τομέα σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ίδια περίοδο τρέχει ένα άλλος διαγωνισμός στην Ιταλία, για την αγορά ποσοτήτων ελαιολάδου αξίας 8 εκατ. ευρώ, με την δημόσια συζήτηση να υιοθετεί επικριτική στάση επί του θέματος, αφού στον κανονισμό του συγκεκριμένου διαγωνισμού, δεν υπάρχει ρητή αναφορά για δέσμευση αγοράς αποκλειστικά ιταλικού ελαιολάδου. Επιπλέον, εδώ οι όροι που διαμορφώνονται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο για τη Βοήθεια σε Απόρους, υπαγορεύουν ότι η ανώτατη τιμή που μπορεί να γίνει αποδεκτή στο πλαίσιο του πλειστηριασμού, δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 3,20 ευρώ ανά κιλό. Πρόκειται για μια τιμή κάτω από το υφιστάμενο εύρος που πληρώνονται οι παραγωγοί στη γειτονική χώρα, το οποίο κυμαίνεται από τα 3,70 ευρώ έως τα 4,10 ευρώ ανά κιλό. Συνεπώς, αρκετοί ήταν αυτοί που σχολίασαν αρνητικά τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, ενώ οι ίδιοι αναμένουν τον τρόπο με τον οποίο θ εφαρμοστεί η νεότερη πρωτοβουλία των 20 εκατ. ευρώ.  

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία