BACK TO
TOP
Ελαίας Καρπός

Αυξημένες αποδόσεις στην ελιά με βασική λίπανση Nutrimore

Oµαλή και παρατεταμένη θρέψη εξασφαλίζουν τα λιπάσματα τεχνολογίας Αgrotain, δηλώνει η Ιωάννα Κακουνού, υπεύθυνη marketing της Gavriel.

23-34_4

1342
0

Η ελιά, ανθεκτική από την φύση της, συχνά δημιουργεί την λανθασμένη εντύπωση χηλών απαιτήσεων θρέψης. υψηλές αποδόσεις όµως στην ελιά και καρποφορία κάθε χρόνο έρχονται µόνο µετά από επαρκή λίπανση. Η εταιρεία GAVRIEL προτείνει τα λιπάσματα νέας τεχνολογίας Nutrimore και εγγυάται αποτελεσματική λίπανση και αύξηση των αποδόσεων της ελιάς χωρίς σπατάλες. Συγκεκριμένα, η εταιρεία προτείνει τα Nutrimore 20-7-12+2mgo+b η 20-6-14+β η 16-6-18+2mgo+b κ.α. στην βασική λίπανση της ελιάς για κέρδος σε:

 

  • Υψηλές µονάδες αζώτου µε µηδενικές απώλειες που παρέχονται σε ιδανικό ρυθµό. Το άζωτο είναι καθοριστικό για την διαφοροποίηση των οφθαλµών σε ανθοφόρους και βλαστοφόρους, άρα για τις αποδόσεις της επόµενης χρονιάς. Επίσης καθορίζει την τρέχουσα ανοιξιάτικη νέα βλάστηση. Ευνοεί την καλή ανθοφορία και την επιτυχηµένη καρπόδεση ενώ παραµένει βασική προϋπόθεση για την υψηλή ελαιοπεριεκτικότητα αλλά και το καλό µέγεθος του καρπού. Το άζωτο στα Nutrimore αποτελείται από ουρεϊκό άζωτο που προστατεύεται 100% από το Agrotain και ένα µέρος αµµωνιακό-σταθερό άζωτο. ∆εν περιέχουν νιτρικό άζωτο το οποίο και παρουσιάζει µεγάλες απώλειες λόγω έκπλυσης, φαινόµενο έντονο ιδιαίτερα κατά την χειµερινή περίοδο λόγω των βροχοπτώσεων. Με τα Nutrimore όσο άζωτο πληρώνει ο παραγωγός φτάνει στα ελαιόδεντρα αξιοποιώντας το λίπασµα 100%. Πετυχαίνει οµαλή και παρατεταµένη θρέψη εξασφαλίζοντας τέλεια ισορροπία βλάστησης – καρποφορίας και άρα µεγιστοποίηση της καρποφορίας και κερδοφορίας.
  •  Φώσφορο πάνω από 95% υδατοδιαλυτό. Η ελιά όπως και όλα τα υπόλοιπα δέντρα και φυτά, µπορούν να απορροφήσουν µόνο τον υδατοδιαλυτό φώσφορο που περιέχεται σε ένα λίπασµα. Οι επαρκείς µονάδες πλήρως απορροφήσιµου φωσφόρου που εµπεριέχονται στα Nutrimore βοηθούν στην βελτίωση της ποσότητας αλλά και της ποιότητας του παραγόµενου ελαιολάδου αλλά και την καλύτερη ωρίµαση των καρπών.
  • Υψηλές µονάδες 100% υδατοδιάλυτου καλίου, για αυξηµένο µέγεθος καρπών και υψηλή ελαιοπεριεκτικότητα.
  • Καινοτόµο µορφή Βορίου DDP που είναι 10 φορές πιο ισχυρό από τις υπόλοιπες µορφές Βορίου. Απορροφάται στο 100% από τα δέντρα και έτσι πετυχαίνουµε άριστη γονιµοποίηση, καρπόδεση και άρα καρποφορία. Τέλος υπάρχει η δυνατότητα για επιλογή τύπων που παρέχουν Μαγνήσιο , απαραίτητο στοιχείο για την παραγωγή χλωροφύλλης και τέλεια καρπόδεση. Επιλέγοντας τον κατάλληλο τύπο Nutrimore οι ανάγκες θρέψης της ελιάς καλύπτονται µε µία εφαρµογή. Τα κοστολόγια µειώνονται και οι αποδόσεις αυξάνονται.

 

 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία