Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Ελαίας Καρπός

Περιορισμένης κλίμακας τα ευρήματα του ΕΦΕΤ σε ελαιόλαδα Ηρακλείου

Περιορισμένης κλίμακας αστοχίες που οφείλονται σε ανθρώπινο λάθος, επικαλείται ο ιδιώτης επιχειρηματίας που διαχειρίζεται τις βιομηχανικές υποδομές και τα εμπορικά σήματα της ΕΑΣ Ηρακλείου, με αφορμή σχετική ανάρτηση του Agronews περί νοθευμένου ελαιολάδου και αναφορά της ιστοσελίδας στο ενδεχόμενο να «σπάσει» η σύμβαση του εν λόγω επιχειρηματία με την συνεταιριστική οργάνωση.

knososelaiolado

421
0

Σε εξώδικη δήλωση – διαμαρτυρία του επιχειρηματία αναφέρεται μεταξύ άλλων:

Πρώτον, το περιεχόμενο (ελαιόλαδο) των συσκευασιών «KNOSSOS», σύμφωνα με τα ευρήματα του ΕΦΕΤ, δεν βρέθηκε να περιέχουν πυρηνέλαιο. Αφορούν συνολικά σε 329 κιλά (εκ του συνόλου των περίπου 4.000.000 κιλών που τυποποιήθηκε στις εγκαταστάσεις το 2019) για τα οποία κρίθηκε από τον ΕΦΕΤ ότι γευστικά (και όχι χημικά) δεν κατατάσσονταν στην κατηγορία του εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου. Η παρτίδα αυτή ουδέποτε εξήλθε των εγκαταστάσεων παραγωγής και ουδέποτε πωλήθηκε.

Δεύτερον, αναφορικά με το ελάχιστο υπόλειμμα πυρηνέλαιου που βρέθηκε σε πολύ μικρή ποσότητα τυποποιημένου ελαιόλαδου (και όχι το KNOSSOS) και οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος, αυτό αφορά ουσιαστικά πώληση 1 ½ παλέτας. Η αστοχία αυτή αφορά το 0,0001% της παραγωγής.

Το Agronews προτίθεται να φιλοξενήσει καθ’ ολοκληρίαν το κείμενο της εξώδικης διαμαρτυρίας του επιχειρηματία, καθώς αντικείμενό της έγκριτης ιστοσελίδας είναι η ενημέρωση και δεν έχει καμιά πρόθεση να προσβάλει με οποιοδήποτε τρόπο ή να δυσφημίσει οποιονδήποτε, πολλώ δε μάλλον τον εν λόγω επιχειρηματία.     

 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία