Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Χρυσό βραβείο με ισχυρισμό υγείας για ελαιόλαδο της E-LA-WON

Το βραβείο «The GOLD STANDARD OF EXCELLENCE for High Phenolic Extra Virgin Olive Oil» απέσπασε η E-LA-WON, μεταξύ 1.000 δειγμάτων από 10 χώρες.

Στην τελετή βράβευσης του ελαιολάδου OLYMPIA Health & Nutrition Awards που πραγματοποιήθηκε στην Παλαιά Βουλή, τα βραβεία απονεμήθηκαν σε όσους πέτυχαν να παράγουν τουλάχιστον ένα δείγμα με ισχυρισμό υγείας την τρέχουσα ελαιοκομική περίοδο 2021-2022.

Συμμετείχαν περισσότερα από 1.000 δείγματα από 10 χώρες, επιβεβαιώνοντας τη διεθνή καταξίωση  του υψηλού φαινολικού ελαιολάδου.

Εξαιρετικοί ομιλητές από Ελλάδα και Αμερική αναφέρθηκαν σε μελέτες όπως:

  • Η επίδραση του υψηλού φαινολικού ελαιόλαδου στα συμπτώματα της διαταραχής αυτιστικού φάσματος
  • Τα οφέλη στην ήπια νοητική διαταραχή
  • Αντικαρκινικές ιδιότητες των πολυφαινόλων
  • Οι επιδράσεις στο λιπιδαιμικό προφίλ την αγγειακή ενδοθηλιακή και καρδιακή λειτουργία
  • Το ελαιόλαδο και οι νέες τάσεις
  • Η επίδραση στη μεταγευματική δραστικότητα των αιμοπεταλίων και την υπογλυκαιμία διαβητικών ασθενών
  • Το ελληνικό κέντρο αριστείας για τη Μεσογειακή διατροφή.

Έγινε αναφορά σε κλινικές δοκιμές που εφαρμόστηκαν έως τώρα και μεταξύ αυτών επισημάνθηκε η υποστήριξη της εταιρείας ELAWON με τη δημοσίευση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ Ερευνητών του Ε.Κ.Π.Α Αθηνών και Βογιαδολίδ της Ισπανίας με καθαρές ενώσεις ελαιολάδου σε πειραματόζωα με μοντέλο σκλήρυνσης κατά πλάκας στο περιοδικό ANTIOXIDANTS. (www.olivelawon.com)

Οι φαινόλες είναι φυσικά συστατικά του ελαιολάδου που παράγονται κατά τη διαδικασία έκθλιψης και μάλαξης του ελαιοκάρπου. Υψηλά φαινολικά χαρακτηρίζονται τα ελαιόλαδα που έχουν τουλάχιστον  250mg/kg περιεκτικότητα σε φαινολικά συστατικά. Τα ελαιόλαδα

ELAWON, όπως κάθε χρόνο – επί 7 συναπτά έτη – υπερέβησαν το όριο:

  • Το Super Premium (Αγριελιά & Μποτσικολιά) με 1318 mg/kg
  • Το Premium ( Κορωνέικη & Κουτσουρελιά) με 1180 mg/kg
  • Το GreenFresh (Αθηνολιά) με 1012 mg/kg

Για τα συγκεκριμένα ελαιόλαδα η E-LA-WON απέσπασε:

«The GOLD STANDARD OF EXCELLENCE for High Phenolic Extra Virgin Olive Oil»

Όπως τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, κ. Ιωάννης Καμπούρης, «Τα χρυσά βραβεία αποτυπώνουν τον κόπο και την προσήλωση όλων των ανθρώπων της ELAWON από τους ελαιώνες μέχρι το τελικό προϊόν. Είμαστε περήφανοι που συμβάλλουμε με τα ελαιόλαδά μας στην προστασία καρδιαγγειακών νόσων, πολλαπλής σκλήρυνσης, υπέρτασης, οξειδωτικού στρες, φλεγμονών και γήρανσης του δέρματος».

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Σε μια αντισυμβατική τοποθεσία ελαιοκαλλιέργειας, ο ιδρυτής της Oasis Olives αντιμετωπίζει ένα εξαιρετικό σύνολο προκλήσεων με το πρόβλημα των μειωμένων ωρών ψύχους να καραδοκεί...

REPORTS

Με την παραδοχή ότι το καλύτερο ανάμεσα στα πιο εκλεκτά ελαιόλαδα του κόσμου παραμένει απροσδιόριστο και ίσως να εκφράζει τα βάθη των προσωπικών προτιμήσεων...

REPORTS

Η παραγωγή της ελιάς εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την λίπανσή της. Επίσης και η ποιότητα της παραγωγής εξαρτάται σημαντικά από την λίπανσή της...

REPORTS

Κινήσεις Ιταλών µεσιτών που διαπραγµατεύονται τα 5,10 ευρώ το κιλό για φρέσκα ελαιόλαδα από την Λακωνία ακούγονται τα τελευταία 24ωρα στην αγορά.